Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer Nou Eisprong

 • Auteur
  Berichten

 • Deeem
  Bijdrager
  #10208800

  Hallo. Aangezien ik een onregelmatig cyclus heb ben ik bezig met ovulatietesten en temperaturen. Alleen ik snap er geen bal van. 31 mei had ik mijn allereerste positieve test (gelijk aan het teststreepje) en mijn temp was net als dagen ervoor 36.5. 1 juni nog een ovulatietest gedaan. Deze was nu donkerder dan het teststreepje. Mijn temp was weer 36.5. In de avond van 1 juni had ik links onder kramp. Was heel duidelijk en na een uur was het weer over. Ook was ik die dag erg chagrijnig en snel aangebrand. Op 2 juni voelde ik me opeens weer normaal. Ik was niet meer chagrijnig. Dus ik ging nu alleen temperaturen en mijn temp was nu 36.8. Dus ik dacht dat het echt mijn eisprong was geweest die vorige avond. Maar gisteren nam ik dus weer mijn temperatuur op en nu was hij 36.6…. Ik snapte er niets meer van. Dus ik deed weer een jou test. Maar deze was niet meer positief. Alleen een licht streepje. Dus mijn lh piek is wel geweest.

  Vanmorgen deed ik dus weer mijn temp meten en nu was hij opeens “maar” 36.0. En deed nog een ovulatietest en nu kwam er helemaal geen streep meer. 

  Daarbij had ik vanaf de 31ste best waterige afscheiding. En vandaag opeens een rekbare klodder. 

  Dus wanneer is mijn eisprong dan? Ik denk dan dat hij vandaag moet komen of het geweest is. En dus niet de 1ste zoals dat ik eerst dacht?

   


  Mali
  Bijdrager
  #10208816 Quote

  Als je nu rekbaar hebt, denk ik dat je nu je eisprong hebt 


  Ixxomi
  Bijdrager
  #10208928 Quote

  Als 1 juni je LH piek was dan heb je tussen de 24 en 48 uur daarna je eisprong. Gezien de rest van je verhaal gok ik 2 juni. 

   

  Temperatuur zegt niet altijd wat. Hoe meet je deze bijv? Direct na het wakkerworden? 


  Deeem
  Bijdrager
  #10209161 Quote

  Ja klopt na het wakker worden. Met een thermometer in mijn wang.


  Liesle
  Bijdrager
  #10209183 Quote

  In je wang is niet betrouwbaar genoeg. Als je bijvoorbeeld met je mond open slaapt verandert de temperatuur al. Voor een betrouwbare meting moet je rectaal (in de anus) meten. Gezien de rest van je verhaal denk ik ook dat je eisprong op 2 juni zal zijn geweest.


  Ixxomi
  Bijdrager
  #10209420 Quote

  Als je oraal wilt testen zou ik het ding onder je tong duwen. Verder miss ook eens kijken of de thermometer accuraat is. Er zit toch snel verschil in die dingen heb ik gemerkt. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct