Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer nou het beste ovulatietesten

 • Auteur
  Berichten
 • #10163400

  Lieve mensen, 

  Sinds de afgelopen 3 maanden ben ik van een regelmatige cyclus naar een onregelmatige cyclus gegaan. Ik wil heel graag zwanger worden, maar het lijkt me maar niet te lukken. Ik ben namelijk de afgelopen 3 maanden 2 maanden lang na 25 dagen ongie geworden, en deze maand na 22 dagen. Nu ben ik sindsdien aan het testen met diverse ovulatietesten, maar niets lijkt een ovulatie aan te geven. Ik heb vandaag de clear blue testen gekocht en ook die gaf geen LH-piek aan. 

  Wat is jullie ervaring hiermee, en is het handig dat ik naar een dokter ga. 

  Ik wil het echt heel graag, maar ik weet van wanhoop niet meer wat ik moet doen, heb op de dagen dat ik mijn ovulaties zou moeten hebben aardig geklust, maar toch is het niet gelukt. 

   


  Niempje
  Bijdrager
  #10163407 Quote

  Hallo..

  Hoelang zijn jullie bezig en ben je eventueel al gestopt met anticonceptie?

  Bij mij werkte de ovulatietesten niet, kreeg echt totaal geen streep.

  Daarmee gestopt na 2 maanden die testen proberen en gewoon ‘normaal’ proberen en toen was het raak. Was er toen ook totaal niet mee bezig.
  Je hebt ongeveer 14 dagen na de eerste dag van je ongesteldheid je eisprong. Als je dan 8 dagen na je de eerste dag ‘begint’ en dan om de dag tot 17 dagen erna dan heb je de meeste kans 🙂

  #10163412 Quote

  Ik ben al maanden bezig om zwanger te worden. Heb ook gewoon geklust op de dagen waar diverse sites aangaven dat dat mijn vruchtbare periode was. Ik heb geen anti-conceptie omdat ik daar niet tegen kan. Heb van alles al geprobeerd van de gewone pil tot aan de spiraal. De prikpil, hormoonspiraal. Dat laatste heb ik al een jaar niet meer.  Zou het daaraan kunnen liggen? morgen zou dan die 14 dagen zijn. Nou hopen dat het dan lukt, want heb best veel geld uitgegeven aan al die testen. 


  Niempje
  Bijdrager
  #10163448 Quote

  Soms kan het echt lang duren voordat die rotzooi uit je lijf is.

  Als je om de eisprong heen klust dan zit je goed.
  Volgens mij moet je ovulatie testen gaan gebruiken op altijd dezelfde tijd, ik deed savonds en misschien dat ze het daarom niet deden…
  Dacht ook zo veel dagen na je menstruatie? Staat in de beschrijving natuurlijk en dat is ook echt het beste om ze te gebruiken.

  Heb je niet een bepaalde afscheiding wanneer je eisprong nadert dat je daar op kunt letten?

  Dit is ook veel makkelijker gezegd ik weet het maar probeer het een beetje los te laten voor jezelf. Wanneer je ontspannen bent lijkt het wel alsof je lijf er meer aan toe geeft.


  Ananasss
  Bijdrager
  #10163452 Quote

  Vraagje: snap ik het goed dat je vandaag clearblue ov testen hebt gekocht voor je eisprong en die vandaag hebt geprobeerd (je eerste bericht) maar dat je ook 14 dagen na je vermoedelijke ovulatie zit (post hierboven) 

  mensturatie komt indd ong 14 dagen na je eisprong, als je het boekje mag geloven. Klopte bij mij niks van! Met een cyclus van 26 dagen ong op dag 18/19 m’n eisprong. Cb testen met de smiley werkten bij mij zeer goed, testte in de ochtend (mag met die testen). Op den duur weet je ong wanneer te beginnen, kun je vaak merken dat je ovulatie eraan komt door verandering in afscheiding ed.

  #10163479 Quote

  Hoi, 

   

  dat klopt ik ben op 22 januari ongie geworden en dat zou dus nu 14 dagen erna zijn. Maar zoals hierboven ben ik ook vanaf die data gaan testen met ovulatietesten, en hou het keurig bij maar sindsdien en tot nu toe gewoon geen LH-piek. Ik merk wel dat ik nu meer zin heb, maar geen last van afscheiding. Heb wel last van hoofdpijn de afgelopen 3 dagen. Heb vanmorgen de cb-test gedaan en geen smiley, heb nog 8 teststaafjes over dus probeer het morgen weer opnieuw. Maar dat is de afgelopen maanden al zo. Dat ik dan bekijk na het aantal dagen wanneer ik het geworden ben wanneer de ovulatie zou moeten zijn, maar nu begint het wel te frustreren. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct