Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer ongesteld na miskraam

 • Auteur
  Berichten

 • Lindaa
  Bijdrager
  #10505255

  Hallo allemaal,
  Wie kan mij vertellen wanneer ik moet tellen tot mijn ongesteldheid?
  Ik heb zo’n 4 weken geleden een miskraam gehad na een zwangerschap van ongeveer 5,5 week. Op 23 oktober is het begonnen met licht bloedverlies. Op 25 okt inwendige echo gehad en baarmoeder was helemaal leeg, had alleen nog verdikt slijmvlies. Diezelfde dag bloed geprikt om te kijken hoe hoog mijn HCG was. Dit was 247, donderdag weer bloed geprikt en HCG was 42. Op 28 oktober geen bloedverlies meer gehad. Maar vanaf wanneer moet ik nu gaan tellen om te berekenen wanneer ik weer ongesteld wordt? Eerste dag van de bloeding of de laatste dag?
  Groetjes Linda


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10505289 Quote

  Het is heel moeilijk om te voorspellen wanneer je weer een menstruatie krijgt na een miskraam, al is het meestal 4-8 weken na de miskraam, er vanuitgaande dat er geen restweefsel zit (je schone echo is een goed teken, maar helaas geen 100% garantie dat er echt niets meer zit). Het ligt echt heel erg aan hoe lang jouw lijf nodig heeft om ervan te herstellen. Ik neem aan dat je met donderdag bedoelt donderdag 28 oktober bloedgeprikt? Dan is je hcg gelukkig wel mooi snel gedaald, mij vertelden ze bij mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap (de enige van mijn misgelopen zwangerschappen waarbij ze bij mij hcg metingen hebben gedaan) dat je lijf vanaf hcg <5 weer een eisprong gaat proberen te maken. Dat zal voor jou dus waarschijnlijk vrij kort na de 28e zijn geweest. Maar heel precies is dat niet: je weet immers niet precies wanneer je op <5 zat, en ook niet of jouw lijf misschien alweer opstartte voor die tijd, of pas een tijdje daarna. Ik zou wel sowieso minstens je normale cyclusduur na de 28e rekenen, en niet verbaasd zijn als het nog 2-4 weken langer duurt.
  Wat je wel misschien kan doen is voor de zekerheid vast een zwangerschapstest doen (als je dat nog niet hebt gedaan). Deze is nu waarschijnlijk negatief, maar dan weet je, als je straks misschien twijfelt of je opnieuw zwanger bent of gewoon pas later gaat menstrueren dat het hcg dan van iets nieuws komt omdat er een negatieve test tussen heeft gezeten. Als je sowieso een menstruatie afwacht voor je het opnieuw wil/mag proberen heeft dat natuurlijk niet zoveel zin.
  Ik had in januari een miskraam en ben diezelfde nacht nog met spoed gecuretteerd wegens overmatig bloedverlies, en was daarna dus ook schoon. Ik had toen na precies 6 weken weer een menstruatie, terwijl mijn cyclus normaal ongeveer 30 dagen duurt. De cyclus erna was weer gewoon van normale lengte.


  Lindaa
  Bijdrager
  #10505294 Quote

  Mijn baarmoeder was al mooi schoon op 25 okt. Daarom ook geen controle echo meer nodig gehad. Ik wil weer meteen zwanger worden dus hoop dat ik niet ongesteld wordt. Maar wil ook een beetje voorbereid zijn, niet dat ik plots heftig ongesteld ben op mijn werk. Ieder lichaam is anders natuurlijk en ik weet ook niet of ik weer zoals gewoonlijk van te voren dezelfde menstruatie klachten krijg. Maar ik vermoed zelf dat ik pas moet gaan tellen op de dag dat het HCG volledig uit mijn lijf was.


  Moradora
  Bijdrager
  #10505301 Quote

  Precies een maand nadat bij mij de miskraam werd geconstateerd, werd ik weer ongesteld. Was net een week klaar met de bloeding van de miskraam.
  Deze menstruatie was niet heftiger dan anders waar ik wel voor gewaarschuwd was. Het is helaas dus allemaal niet te voorspellen.


  Smeetje
  Bijdrager
  #10505495 Quote

  Ik heb hier laatst ook een topic over geopend (en ook op een ander forum) en kreeg terug dat je de eerste dag van de miskraam kunt rekenen als cyclus dag 1. Maar je weet het natuurlijk nooit en eigenlijk kun je alleen afwachten. Idd wel slim om een test te doen, zodat je zeker weet dat ie negatief is. Ik heb 5 okt een vroege miskraam gehad (4wk) en was ook aan het wachten op mijn menstruatie. Ik dacht dat het gewoon lang duurde, maar ben me op een gegeven moment puur voor de zekerheid maar eens gaan testen en jahoor: zwanger! Nu weet ik dus niet precies hoe lang (maandag eerste echo) maar het kan dus zeker gelijk weer raak zijn!


  Bolleke
  Bijdrager
  #10505510 Quote

  Ze zeggen inderdaad dat je voor een nieuwe cyclus kan rekenen vanaf de eerste dag dat je miskraam begonnen was,  maar het helemaal afhankelijk van wanneer je lichaam t weer goed oppakt…

  Ikzelf heb eind okt een vroege miskraam gehad, tweede dag van de bloeding alweer een negatieve zwangerschapstest, maar tot nu toe nog geen positieve ovulatietest, dus ik ben ook heel erg aan t afwachten hoe mn lichaam zich herstelt.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Lindaa
  Bijdrager
  #10505817 Quote

  Gisteren ongesteld geworden. Dus weer mijn normale cyclus. Hopen dat het weer snel raak zal zijn.


  Carolinerkj
  Bijdrager
  #10506304 Quote

  Hier 5 nov miskraam gehad daarvoor 1 week alleen maar bloedverlies paar uur na de medicatie 18 nov echo gehad mijn slijmvlies was nog dik en er zat nog wat restjes vd miskraam maar het vruchtje was er uit verder waren er nog geen eitjes die weer groeide ik was met ovulatietesten begonnen daar moet ik mee wachten 2 week om er geen eitjes waren was dat zonde maar denk dat ik dat morgen of woensdag even weer
  doe ik moest nu wachten op mijn menstruatie maar dat kon 4tot 6 week duren zeiden ze hopelijk komt het eerder

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct