Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer Op Buik Leggen Voor Nektraining

 • Auteur
  Berichten
 • #10187433

  Wij hebben vorige week van het cb te horen gekregen dat wij onze dochter meer op haar buik moeten gaan leggen ivm training nek (liefst 5-8x per dag). De eerste periode mochten wij het nog even laten, omdat ze dat echt niet leuk vond. Lees grote hysterie. De osteopaat heeft dit van de week ook gezegd, dat het belangrijk is om dit wel te doen. En na 1 behandeling merken wij al dat ze veel minder last van haar nek heeft. Ze moppert nog behoorlijk als we haar op haar buik leggen, het is geen huilen e.d. meer. Nu zit ik met de vraag wanneer ga ik dit dan doen? Als ze wakker is en de fles wil of net de fles gekregen heeft is dit geen optie. Het lukt nu om haar ‘s ochtends een keer op haar buik te leggen en ergens in de middag. Dan houdt het eigenlijk wel op.

  Hoe doen jullie dat?


  Cait
  Bijdrager
  #10187439 Quote

  Hoi,

  Zodra ik mijn zoontje (9 weken oud) ga verschonen en hij is een een vrolijke bui 😉 leg ik hem na het verschonen even op zijn buik op de commode. Dan kijkt hij naar buiten en dat vind hij reuze interessant. Ik doe het uiteraard wel altijd voordat hij de fles krijgt. 

  #10187464 Quote

  Ja, lastig is dat hè? Of ze hebben honger, of net gegeten of ze slapen… Probeer het tussendoor zo vaak mogelijk te doen. Misschien merk je op een gegeven moment dat de kleine wakker aan het worden is, maar nog niet wakker genoeg om te beseffen dat ze honger heeft, wellicht is dat een goed moment. Succes! 


  StephW
  Bijdrager
  #10187473 Quote

  Ik doe t als ze blij is, op een speelkleed, evt met leuk speeltje erbij. Vliegtuigje spelen werkt ook! 

  #10187478 Quote

  Ik heb dit in de 1e maand dagelijks een paar x gedaan, eigenlijk al vrij snel toen ze was geboren; wanneer ze goed wakker is en in d’r vrolijke bui zit.. ze begon vaak na een minuut (of zelfs korter) te jengelen, dan rol ik haar op een speelse manier om en praat ik haar veel moed in. Ze begrijpt het natuurlijk niet maar door de toon van m’n stem word ze weer rustig. 

  We doen veel oefeningen door de dag, veel masseren van haar buik en ook met haar beentjes fietsen.. vind ze heel leuk en word ze rustig van. ‘S avonds is ze het meest onrustig en meeste last van krampjes, gelukkig niet meer zoveel. 


  Niempje
  Bijdrager
  #10187505 Quote

  Hoi,

  Je kunt dit doen als je haar verschoond hebt. Even een paar minuutjes op het aankleedkussen.

  Als wij op de bank zaten dan legde we haar ook op haar buik boven op onze borst. Zo trainde ze haar nekje ook goed maar was ze het er wel mee eens omdat ze lekker bij een van ons lag.

  Succes!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  w_p
  Bijdrager
  #10187508 Quote

  Wij doen het na elke voeding overdag, even rechtop houden en daarna in de gym spelen en even op z’n buik. 12 weken nu en je ziet dat z’n nekspieren echt sterk zijn al!

  #10187509 Quote

  De luiers verschonen doen we nu halverwge de fles. Dus dat is geen optie. Wij vinden dat ze haar nek ook al goed gebruikt als ze over ons schouder kijkt. Blijkbaar is dit dus niet voldoende. Ik zal eens kijken of het vaker tussendoor lukt. Eigenlijk is het zo gebeurd…


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10187515 Quote

  Wij doen het na het verschonen en anders als je toch rechtop moet houden na een voeding? Dan kun je haar een beetje rechtop laten zitten en moet ze haar nekspieren gebruiken om rond te kunnen kijken. Misschien is dat een idee?

  Ik heb geluk dat onze dochter vanaf de  geboorte al mega goede nekspieren heeft dus zij heeft die oefeningen niet zo bewust nodig, doet ze zelf al zoveel. Ik ben nu ook begonnen met op een speelkleed leggen. Al is het maar een paar minuutjes, dan gebruikt ze ook weer andere spieren.

  Succes! Hopelijk vind je ook een fijne manier voor jullie 🙂 en komt echt goed hoor. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct