Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Wanneer Rugdragen

 • Auteur
  Berichten

 • Pinkyblue
  Bijdrager
  #10259011

  Goedemorgen! 

  Onze grote man van bijna 7 maanden en net geen 8 kilo wordt voor mij een beetje te zwaar om lang op m’n buik te dragen. Gisteren na een boswandeling met nog 2 wandelende kleine kinderen was mijn rug echt gebroken. Nu gaan zo straks weer naar het bos en vroeg mijn man of hij niet op zijn rug mag. Hij is namelijk heel lang dus buikdragen zit sowieso niet lekker. Maar ik kan hier weinig over vinden. Alleen dat het kan wanneer hij er qua ontwikkeling aan toe is. Maarja… Wanneer is dat dan? Hij kan alle kanten op rollen, om z’n as draaien en achteruit schuiven. Op schoot zit hij redelijk stevig, maar zeker niet zelfstandig.

  Heeft iemand hier aan antwoord op? We hebben een tula Free to grow draagzak


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10259024 Quote

  Volgens mij is de maatstaaf wanneer ze zelfstandig kunnen zitten. Dus wanneer ze in een fietsstoeltje mogen, kun je gaan rugdragen.


  Klijn
  Bijdrager
  #10259047 Quote

  Met een draagzak is de richtlijn inderdaad wanneer ze goed rechtop kunnen (gaan) zitten. In een draagdoek zou je al eerder kunnen beginnen, omdat je daarmee met de rucksack carry een stevige knoop hebt die het lijfje van je kind goed ondersteunt. Deze mag je daarom al veel eerder toepassen.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen