Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer 's nachts op eigen kamertje slapen?

 • Auteur
  Berichten

 • Mamalv
  Bijdrager
  #10291147

  Mijn dochter is 12 weken en slaapt overdag in haar eigen kamertje in een ledikant, maar ’s nachts nog steeds naast ons bed in een wieg. Ik vind het vooral fijn haar naast mij te hebben, omdat ze na haar nachtfles ineens vaak wakker word en dan haar speentje mist of vervelend in haar nek ligt.

  Ook al gaat het prima zo met zijn alle in onze kamer willen we toch binnenkort wel weer onze slaapkamer voor ons zelf.

  Ze slaapt immers overdag prima in haar ledikant, dus dat gaat vast best ook ’s nachts prima, maar dan ben ik bang vanaf 3/4 uur elk half uur heen en weer te moeten lopen..

  Herkent iemand dit? Of heeft iemand tips?


  Regenboogje-b
  Bijdrager
  #10291183 Quote

  Ik zou zeggen gewoon proberen! Als het na een paar nachten erg tegenvalt kan je toch weer even terug naar het wiegje bij jullie?

  Misschien gaat het wel gewoon goed!


  Peach
  Bijdrager
  #10291186 Quote

  Wij hebben ons zoontje vanaf 3 weken overdag in ledikant op eigen kamer laten slapen en vanaf 4 weken met kinderwagenbak in zijn ledikant s nachts ook. Dit om de overgang niet meteen te groot te maken naar nieuwe plek en meer ruimte.

  En vanaf 5 weken oud slaapt meneer prinsheerlijk in zijn ledikant op eigen kamer. Hij wil niet anders meer 😉


  Mamalv
  Bijdrager
  #10291206 Quote

  Misschien toch maar proberen dan.. maar lopen jullie niet constant heen en weer?


  Peach
  Bijdrager
  #10291222 Quote

  Mijn zoontje begon met doorslapen toen hij met 4 weken op zijn eigen kamer ging slapen.

  Dus tussen 23:00 en 07:00 ligt iedereen gewoon in bed.

  Dus ik heb makkelijk praten..  Daarnaast ook geen speen dus scheelt ook weer 😉

  #10291229 Quote

  Wij deden het met 4 weken al, maar bij ons was dat ook omdat wij dus totaal niet rustig sliepen met ons zoontje op de kamer (en hij ook niet). Hij is toen verhuisd (vond het heel heftig, die lege cosleeper nog naast ons bed haha). En het ging meteen verrassend goed. We hoefden niet elke 4 uur terug, maar dat was toen hij naast ons sliep ook al geen “probleem”. Hij was natuurlijk wel nog heel jong dus er zaten echt nog wel nachten tussen dat één van ons met hem op de bank is gaan liggen omdat hij alleen op ons wilde slapen zo’n nacht en wij elkaar daarin dan een nachtje ‘rust’ gunden. 

  Maargoed, uiteindelijk zal je kindje denk ik toch naar haar eigen kamer moeten, en als ze met speentje slaapt kan dat sowieso nog wel iets worden waarvoor je een paar keer terug zal moeten per nacht (overigens is dat hier echt zelden zo, omdat hij hem wonderbaarlijk genoeg zelf vaak terug vindt).

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Eefvie
  Bijdrager
  #10291231 Quote

  Wij hebben onze dochter met bijna 4 maanden s nachts in haar eigen kamer gelegd. Zelfde verhaal als bij jullie; s nachts nog een voeding dus naast mij wel handig. En ze was af en toe ook onrustig dus speentje erin etc. Maar wat bleek, ze was onrustig omdat ze naast ons lag! Want ze slaapt een stuk rustiger sinds ze in haar kamer ligt. En ik dus ook. Ja voor de voeding haal ik haar op en breng ik haar terug. En af en toe nog 1 of 2x voor een speentje. Best te doen dus. Probeer t gewoon idd. 


  SVDZ
  Bijdrager
  #10291233 Quote

  Mijn dochter heb ik met 4 weken op d’r eigen kamer in haar ledikant gelegd. Ze sliep 6uur achter elkaar, ik dacht dat zal misschien toeval zijn. Inmiddels is ze 5,5 maand en slaapt nogsteeds elke nacht door, soms wel 12uur lang 🤫. 


  Hellobaby
  Bijdrager
  #10291271 Quote

  Onze dochter is morgen 4 maand en slaapt nu sinds 4 dagen op der eigen kamer, hierdoor slaapt zij beter door en ik ook wel hou ik het wiegje nog even op onze kamer mocht ze toch een nachtje wat moeite hebben leg ik der lekker bij ons neer, volg je gevoel hierin! Merkte aan haar dat ze er aan toe was 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct