Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer seks na positieve ovulatietest

 • Auteur
  Berichten

 • Mommytobeeeeee
  Bijdrager
  #10262156

  Hallo,  gekke vraag misschien

  Ben in juni gestopt met pil cyclussen tot nu toe waren:  38 dagen, 55 dagen, 40 dagen. 

  Zit nu op dag 14 en deed een ovulatietest aangezien ik elastisch doorzichtig afscheiding had. Begin normaal op dag 15 aangezien mijn cyclussen vaak langer zijn. Maar nu is de ovulatietest dus hartstikke positief nu net. 

  Ivm wisselende diensten hebben we niet heel veel sseks kunnrn hebben, toevallig wel gisterenavond. Maar voor mijn gevoel deze cyclus dus wat nutteloos.. En vind het zo zonde dat we niet meer hebben gedaan achteraf. 

  Want hoe zit het eigenlijk?? Als je een positieve test hebt springt je ei toch snel?  Want zouden jullie vanavond nog seks hebben en morgen ook of is dat te dicht op elkaar?? Ze adviseren om de dag natuurlijk. Of doen jullie rondom ovulatie gewoon elke dag?? 

  En hoelang duurt het voordat sperma op de juiste plek is? Want alleen gisterenavond dus seks gehad en nu een positieve ovulatietest. Zijn we dan niet te laat??  


  Zwaantje
  Bijdrager
  #10262167 Quote

  Hoi KKKK,

  Volgens mij heb je deze vraag al eens gesteld, maar na een positieve ovulatietest springt je ei binnen 24 tot 36 uur. Daarna ben je nog 12 uur vruchtbaar.

  Je hebt gisteravond seks gehad, dat is prima. Ik zou het deze week gewoon zoveel mogelijk proberen gezellig te maken (sowieso vandaag!). Dan is er zeker wel een kans op slagen. Om de dag of elke dag, dat is een keuze. Je moet er ook wel gewoon zin in hebben lijkt mij. 

  Spermacellen hebben ongeveer 12 tot 24 uur nodig om op de juiste plek aan te komen. 

  Tot slot, heb er een beetje plezier in. Deze ronde is echt niet direct nutteloos te noemen.


  Mommytobeeeeee
  Bijdrager
  #10262302 Quote

  .na een positieve ovulatietest springt je ei binnen 24 tot 36 uur. Daarna ben je nog 12 uur vruchtbaar

   

  Thxx dit is duidelijk!  Oh heb ik het vaker gevraagd? Sorry haha. Ik snap dat nooit helemaal met tot hoelang je dan nog vruchtbaar ben na een positieve test. Want morgen is hij niet meer positief dus ben ik morgen dan niet meer vruchtbaar dacht ik.. 

  #10262339 Quote

  Je bent idd tot 12 uur na het springen vruchtbaar, maar wel neemt de toegankelijkheid van de eicel direct na het springen af (en de zaadcellen doen er ook nog eventjes over er te komen). Wanneer je de dag voor de positieve test seks gehad hebt zijn de zaadcellen zegmaar aan het wachten op je eitje en die zaadcellen maken altijd de meeste kans (die springen dan direct als je eitje springt erop zegmaar haha). Maargoed je zou de eerste niet zijn die zwanger raakt van een zaadje in de 12 uur erna natuurlijk dus veel bezig zijn vlak voor, tijdens en vlak na je positieve ovulatietest kan zeker geen kwaad ;).


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10262470 Quote

  Wij maakte het gewoon al die dagen gezellig tijdens een positieve ovulatie test .

  Dus ervoor tijdens en erna .

  En al 2 keer zwanger geraakt 😊


  Nanoniempje
  Bijdrager
  #10262511 Quote

  Ik had vorige week woensdagochtend een positieve test en de dag erna negatief. Maar die donderdag had ik juist soort lichte menstruatiekrampen, wat naar mijn idee dus ovulatiepijn is. Daarom vond ik het zo raar dat die dag de test juist negatief was. Loop toevallig op dit moment bij gynaecholoog en die vertelde mij dat de test enkel positief is bij de hormoon piek. Dus dat het wel klopt dat ie de dag erna negatief was.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct