Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer stap naar de huisarts?

 • Auteur
  Berichten
 • #10505886

  Hai Allemaal,

  Wij zijn nu precies een jaar aan het proberen. Helaas nog steeds geen positieve test in handen mogen hebben. 

  Mijn cyclus is gemiddeld 60 á 70 dagen. (Huisarts vond dit wel erg lang toen ik dit vertelde, maar deed hier verder niets mee omdat ik voor iets anders op consult was). 

  Ovulatietesten zijn niet echt mijn ding, ik weet gewoon niet met zo’n onregelmatige cyclus wanneer ik moet testen. 

  Nu is mijn vraag, wanneer is het moment nu om naar de huisarts te stappen? We hebben nu voor mijn gevoel maar 1x per 2 á 3 maanden kans, en de wens wordt bij ons beide steeds groter.

  Ik ben alleen bang bij de huisarts weggestuurd te worden, we zijn beide nog redelijk jong en mijn partner rookt. (Ik ben bang dat wij hierom niet serieus genomen zullen worden.  

  Hebben jullie hier ervaring mee? 

   


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10505889 Quote

  Ik zou gewoon nu naar de huisarts stappen met een afspraak speciaal hiervoor. Roken is natuurlijk niet ideaal, maar dat betekent niet dat ze jouw cyclus zomaar kunnen negeren, dat op zich is alleen al reden om veel sneller naar de huisarts te stappen (rond de 6 maanden al). Laat ze eerst maar eens kijken of de zaadkwaliteit van jouw partner inderdaad de oorzaak is, maar dikke kans dat jij ook iets van ovulatie inductie zou kunnen gebruiken om jullie kansen te verbeteren. 

  #10505892 Quote

  Hee wat vervelend dat je niet gehoord wordt door de huisarts.
  Ik ben zelf ook weggestuurd met kom maar als je een kinderwens hebt en uiteindelijk heeft het voor ons 4 jaar geduurd om zwanger te mogen worden.
  Mijn advies is, sta op je strepen en zorg dat je naar een gynaecoloog mag. Laat ze eens kijken, misschien is het niks maar misschien ook wel en dan kan je daarin begeleid worden.
  Veel succes in ieder geval en geef niet op!


  Eva
  Bijdrager
  #10505893 Quote

  Rot dat het na een jaar nog niet gelukt is om zwanger te raken. Ik zou zeker naar de huisarts gaan, als je zo’n lange cyclus hebt zou een doorverwijzing naar de gynaecoloog jullie zeker kunnen helpen (en zou de huisarts dat ook zeker moeten doen!).

  Inderdaad niet heel handig voor de spermakwaliteit dat je partner rookt, maar dat is geen reden om je niet door te verwijzen hoor! Het zou natuurlijk wel kunnen helpen als hij stopt met roken, dus dat zou je altijd met hem kunnen bespreken (minderen helpt ook al). 

  #10505901 Quote

  Ik zou morgenochtend gelijk de huisarts bellen. Zeker als jullie wens zo groot is.
  Wij hebben zelf ook zitten tobben en uiteindelijk via het ziekenhuis zwanger geworden van ons wonder!
  Ze zullen je partner waarschijnlijk wel adviseren om te stoppen met roken omdat dit niet bevorderlijk is voor de zaadkwaliteit, maar ze zullen jouw lange cyclus niet negeren!

  Succes!


  Jippie
  Bijdrager
  #10505902 Quote

  Een afspraak maken bij de huisarts voor je cyclus. Normaal gesproken krijg je dan een verwijzing naar de gynaecoloog en die zal onderzoek doen of je misschien pcos hebt. Daar kunnen ze je medicijnen voor geven zodat je wel een kortere cyclus krijgt. Niet bij iedereen werkt dit maar gelukkig bij heel veel wel.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10505909 Quote

  Na een jaar proberen zonder resultaat zou ik gewoon naar de huisarts stappen. Vooral als je cyclus zo lang is.

  Overweegt je partner misschien om te stoppen met roken? Straks voor de kleine is dit ook beter (roken verhoogt de kans op wiegendood, ook al doet hij het niet waar de kleine bij is). De huisarts kans hier ook mee helpen 🙂 en het helpt natuurlijk ook voor de zaadkwaliteit. Maar je kunt jouw cyclus niet negeren


  Mali
  Bijdrager
  #10505916 Quote

  Zijn teunisbloemolietabletten misschien iets voor je? Ik had ook zo’n lange cyclussen als jij. Bij alle 3 mijn zwangerschappen teunisbloem gebruikt en toen bij alle 3 op dag 29 een positieve zwangerschapstest.

  Ik slikte het altijd de eerste dag van mijn ongesteldheid tot en met dag 14


  Juliass
  Bijdrager
  #10505929 Quote

  Wat vervelend te lezen dat jullie al een jaar bezig zijn. Ik zou je echt willen adviseren om contact op te nemen met je huisarts! Het is even een spannende stap (vond ik ook) maar als achteraf blijkt dat je een steuntje in de rug kunt gebruiken heb je straks spijt dat je niet eerder bent gegaan. Je geeft aan dat je cyclussen 60/70 dagen zijn, dat is echt heel erg lang. Mijne waren rond de 40 dagen. Recent is pcos ontdekt en is gebleken dat ik geen (goede) eisprong heb. Ipv eens in de zoveel tijd een kans betekent dit dus zo goed als geen kansen. Ik zit nog in het begin stadium en ben nog zoekende naar de juiste dosering om een eisprong op te wekken maar ondanks dat het echt wel heftig en zwaar is geeft het me ook heel veel rust: ik ben in goede handen en er wordt nog een oplossing gezocht. Pas dan gaan we écht kans maken.

  Sterkte en succes gewenst 🍀

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct