Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer vaste bedtijd baby?

 • Auteur
  Berichten
 • #10386757

  Vanaf hoeveel weken hoor je je baby op een vaste tijd naar bed doen?

  Zoonrje is 9 weken en slaapt overdag in de box of draagzak. In de avond als ik bank ga hangen neem ik hem bij me en slaapt in mn armen tot het laatste flesje en slaapt dan van 23 tot 7 in de co sleeper.

  Maar vanaf welke leeftijd leg ik hem op vaste tijdstip op bed? 


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10386759 Quote

  Volgens mij zijn wij hiermee begonnen met 8-10 weken. We hebben toen 19;00 als bedtijd gekozen. Nu is ze 14 maanden en dit is nog steeds haar bedtijd. 

  Maar mijn dochter raakte wel snel overprikkeld en deed het erg goed op regelmaat … In de box slapen is bijvoorbeeld nog nooit gelukt. 


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10386762 Quote

  ik zou ik zou zeggen: vanaf wanneer je dat wil😊. De allereerste weken zit je kleintje natuurlijk nog ‘aan je vastgeplakt’ maar je kan met 9 weken dat best al proberen lijkt me.

  wij zijn met ons dochtertje begonnen met s avonds op bed leggen (voordat we zelf naar bed gingen) vanaf een week of 8/9. Dan ging ze er s avonds in als we een flesje haden gegeven, dat kon 7 uur zijn maar ook half 9. Ze slaapt ook in de co-sleeper. Inmiddels (en dit hadden we eerder moeten doen😅) bezig met echt een ritme en nu gaat ze tussen 8 en half 9 naar bed. 


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10386783 Quote

  Met 6 weken ging ze naar der eigen bed, 19:00 erin laatste voeding rond de klok van 22:00 en rond 6:00 was ze er dan weer.

  Nu is ze 1jaar en een maand, ze slaapt nog steeds van 19:00 tot 7:15/7:45. 

  Volgens vast ritueel, kopje thee, pyama aan tanden poetsen even stoeien op het grote bed, verhaaltje lezen, liedje zingen en welterusten.


  Lewis
  Bijdrager
  #10386793 Quote

  Wanneer je kindje dat toelaat. Hier niet voor 4 maanden oud hoor… Maar we hebben het wel regelmatig geprobeerd. Wij hadden een huilbaby en een lastige slaper. Maar het is ook normaal dat ze savonds nog spoken en clusteren tot een maand of 3 a 4. Kijk gewoon wat je kindje fijn vindt en beweeg mee. Proberen kan geen kwaad.

  #10386898 Quote

  Ons zoontje is ook negen weken, overdag hebben wij hem eigenlijk ook nog beneden in box of wandelwagen,maar savonds gaat hij na de fles van 19:00 in de cosleeper, krijgt dan om 23:00 fles en word meestal rond halfzes wakker. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10386943 Quote

  Hier ook met een week of 8…

  Zoontje huilde de hele avond vanaf 1900.. Totdat we hem dus gewoon naar bed brachten. Hij was daar gewoon aan toe! 


  Dpl
  Bijdrager
  #10387027 Quote

  Dat verschilt heel erg per kindje. Mijn dochter is 22 maanden en heeft nog steeds niet echt een vaste bedtijd, ik breng haar naar bed als ze moe is. Eerder slaapt ze toch niet en is het alleen maar frustrerend voor ons allebei. 

  Wel zit er sinds ze een maand of 14 is wat meer regelmaat in, en gaat ze ergens tussen 19 en 20 ongeveer naar bed. Daarvoor vaak pas als wij naar bed gingen. 


  Amoebe
  Bijdrager
  #10387032 Quote

  Precies hetzelfde als hierboven. Vanaf een week of acht. 
  Ze huilde de hele avond vanaf etenstijd tot.. laat. Ook op schoot tegen ons aan. Op een gegeven moment dacht ik, als er toch niks helpt kan ik je net zo goed in bed leggen. En dat bleek wat ze wilde. Ze huilde nog wel (ik bleef uiteraard in de buurt), maar elke avond korter. En sliep al snel heerlijk door.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct