Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer vertel je iedereen dat je zwanger bent?

 • Auteur
  Berichten
 • #5672840

  De een zegt bij 12 weken de andere zegt pas wanneer je het ziet, maar wanneer is het het beste om je familie en vrienden te vertellen (en je baas)?


  Lianne88
  Bijdrager
  #5672846 Quote

  Onze ouders hebben we het na de 1e echo verteld, met 8 weken. Zussen en broers vertellen we aankomende week (10 weken zwanger) en vrienden, werk etc met 12/13 weken.

  Met onze ouders en broers/zussen willen we geluk delen maar ook evt verdriet. Daarom vertellen wij het hen voor de 12 weken

  #5672852 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap lianne!

  Ja mijn ouders weten het nu al ben 7 weken.

  Maar iedereen om me heen vraagt het me steeds want je ziet het best wel in me gezicht en het is heel moeilijk om elke keer te ontkennen. Zie je het bij jou ook een beetje of heb je ook last van zwangerschapsverschijnsele


  SapjeDaantje
  Bijdrager
  #5672854 Quote

  Gefeliciteerd dames!

  Ik ben nu 5 weken zwanger, heb het afgelopen vrijdag aan mijn moeder en schoonmoeder verteld. Vind het moeilijk om het voor hen stil te houden. Helemaal omdat je het toch graag met iemand wil delen hoe je je voelt. Mijn vriend kan het zich niet zo goed inbeelden.

  Straks met de feestdagen vind ik het moeilijk om het stil te houden en het te kunnen verbergen. Niet drinken, sommige dingen niet eten, erg moe zijn.. de familie en dan met name mijn schoonzussen zijn echt niet gek hoor!! haha,, daar moet ik nog maar even wat op bedenken. Kan wel zeggen dat ik de BOB ben, alleen meestal drink ik dan toch wel 2 radlers over de avond.

  Hoe doen jullie dat?

  Liefs van mij!!

  #5672874 Quote

  Gefeliciteerd sapjedaantje

   

  Dat had ik dus ook met 5 weken toen ik erachter kwam opeens rookte ik niet meer dronk ik niet meer mee.. me moeder dacht naja die is beetje gezond gaan leven maar toen opeens geen sushi meer toen klopte er toch iets niet hahaha uiteindelijk wel verteld maar voor de rest van de omgeving is het wel moeilijk om het stil te houden alsof ze voelen dat er iets niet klopt maar je kan het nog niet uitschreeuwen wat er aan de hand is..

  Ik zou ook niet weten hoe ik het anders moet verbergen want op werk hebben ze ook hun twijfels want ik til geen zware dingen meer dus maar elke keer ontkennen en zeggen dat ik de afgelopen tijd wat meer fast food heb gegeten…

  misschien toch aan de radler 0,0 :p


  Lianne88
  Bijdrager
  #5672989 Quote

  Jullie ook gefeliciteerd dames 🙂

  Je ziet het bij mij nog niet, heb ook geen last van kwalen. Althans niet de bekende misselijkheid haha. Ben wel sneller moe en toen ik het net wist kon ik ook wel hele dagen slapen.

  Ik ben morgen 10 weken.

  Ik heb wel wat meer pukkeltjes in mn gezicht, daar kan ik de maandelijkse periode als schulddoener voor gebruiken haha.

  Het scheelt dat ik wat forser ben, dan valt het niet zo op.

  Dit zijn wel lastige dagen om het te verbergen inderdaad! Radler 0.0 indd of wijntje zonder alcohol (al in keuken inschenken zodat fam het niet ziet).


  gebruiker822472
  Bijdrager
  #5673017 Quote

  Mijn moeder heb ik het meteen nadat ik de zwangerschapstest had gedaan laten weten (eerst mijn partner natuurlijk, daarna mijn moeder). Mijn vader, broer en beste vriend  de volgende dag. Toen was ik nog maar 5 weken.

  Een week later mijn schoonfamilie.

  Onze vrienden hebben we gelokt met een smoes een dag voor moederdag. Het nieuws op facebook bekend gemaakt op moederdag. Toen was ik 12 weken. Een dag later mijn baas.

  Inmiddels is ons prinsesje 2 weken oud 🙂


  Hennetje1988
  Bijdrager
  #5673237 Quote

  Ouders en schoonouders en broers zus en beide beste vrienden wisten het met 6 weken en wij maken het met kerst aan overige familie bekend. Dan ben ik 11 a 12 weken dus leek ons een mooie gelegenheid.

  De rest vd wereld krijgt het na kerst te weten

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct