Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer vertellen dat je zwanger bent?

 • Auteur
  Berichten

 • TamaraDe
  Bijdrager
  #10414844

  Hallo dames, 

  Wanneer hebben jullie verteld aan je ouders dat je zwanger bent. Ik ben niet zo goed in geheimen bewaren en al helemaal niet tegen over me moeder. Ik ben nu nog Maar 4+1 week zwanger maar ik weet het al 5 dagen. Me vriend vind dat we nog even moeten wachten met vertellen dat snap ik heel goed maar ik wil het het liefst van de daken af schreeuwen. 

  #10414854 Quote

  Bij mij was het onmogelijk om het beheim te houden. Je zag bij zes weken mijn lichaam al veranderen. Cup b naar dubbel d valt snel oo🤣🤣

  Gefeliciteerd en geniet ervan


  Babbby
  Bijdrager
  #10414882 Quote

  Hey !

  Ik heb het m’n moeder dezelfde dag als de positieve test al gezegd. Ze wist dan ook dat we bezig waren met proberen. Ik denk gewoon dat je bij jezelf moet navragen wie zeg ik t als t misgaat degene kun je net zo goed ook t blijde nieuws vertellen.

  Gefeliciteerd !


  Marjooww
  Bijdrager
  #10414895 Quote

  Wij hebben het ook direct onze naaste familie en beste vrienden verteld. Als het fout had gegaan, zou het toch ook fijn zijn als je dat kan delen en je beste vriendin op de stoep zou staan met een fles wijn en een doos chocola


  CoVo
  Bijdrager
  #10414902 Quote

  Is heel persoonlijk. Ik heb er deze keer juist voor gekozen het later te vertellen, juist om de reden dat als het vroeg mis zou gaan, ik liever eerst zelf even de tijd wilde om het te verwerken voor ik het met anderen hoefde te delen.
  Hangt ook een beetje van je ervaring af denk ik, en je eigen voorkeur.

  Lekker doen wat voor jullie samen goed voelt!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10414918 Quote

  Gewoon doen wat goed voelt voor jullie. Er blijft uiteindelijk altijd een kans dat het mis gaat net nadat je het gedeeld hebt, en het kan juist in dat onzekere eerste trimester met evt misselijkheid enzo al best fijn zijn om het in elk geval met een paar mensen wel te kunnen delen.
  Wij hebben het telkens gedeeld na de eerste goede echo. (welke we maar bij 2 van de 5 zwangerschappen hadden, en een ging daarna alsnog mis)

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  StephW
  Bijdrager
  #10414926 Quote

  Ik had hetzelfde als covo. Wel een goede vriendin in vertrouwen genomen voor die tijd om mijn ei kwijt te kunnen. Maar kijk wat je zelf graag wil!


  Carolinerkj
  Bijdrager
  #10414939 Quote

  Wij wilde de echo afwachten bij de eerste maar we zaten midden in een verbouwing en nu mijn ex ging door zijn rug en bleek later een hernia dus toen hebben we het eerder verteld omdat hij niks meer kon en toch wel.in de stress schoot daarvan bij de tweede hebben we gewacht tot de echo bij 9 weken ongeveer dat vond ik wel fijner dan had je ook iets tastbaars om te laten zien maar wat de andere ook zeggen volg je gevoel 


  Vesx
  Bijdrager
  #10414949 Quote

  Wij hebben het dezelfde dag van de positieve test aan mn moeder verteld. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct