Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer Vertellen Priveleven

 • Auteur
  Berichten
 • #10195637

  Zelf zouden ik en vriendlief netjes wachten tot 3 maanden, tot we zeker weten dat alles oke is. En dan eerst pas familie en daarna vrienden en de meeste buren pas als je er letterlijk niet meer omheen kunt.

  Sprak vriendlief deze week de nieuwe buurman. Vriendlief grapte wat over de opslag van een ledikant in de garage. Waarop de buurman prompt vertelde over zijn relatie en dat ze een miskraam had gehad. Op 6 weken.

  Dan vraag ik me 2 zaken af, dat vertel je toch niet aan de hele buurt? Dat is toch iets intiems voor jou en je relatie? De overburen waren ook al op de hoogte. En ten tweede, 6 weken, dan heb je nog maar net een positieve test in handen gehad. Dus als ze niet zo vroeg getest had was ze neem ik aan gewoon extra erg ongesteld geworden. 

  Volgens mij krijgt de ooievaar het druk want de buren wisten al te vertellen dat hun buren, ook jonge mensen ook al plannen hebben.

  Dat wordt lootjes trekken als jullie de babyspullen wegdoen, grapte ik…


  Klaasjee
  Bijdrager
  #10195642 Quote

  Hoe iedereen er mee omgaat is heel verschillend. De een verteld het meteen en de ander wacht inderdaad 3 maanden. Dat is maar net hoe je er zelf in staat. Wij wilde het met de 1e echo aan familie vertellen en met de 2e echo aan de rest. Helaas kregen wij met 6 weken ook een miskraam en geloof me dat is best heftig hoor.

  Ook al heb je “net een positieve test” in je handen. Je hele toekomst valt op dat moment compleet weg. Ergens ben ik blij dat het met 6 weken al is gebeurd en niet veel later, maar toch krijg je er emotioneel een klap van. Doordat wij niemand iets hadden verteld van de zwangerschap konden we dit ook met niemand delen en dat is soms best lastig..

  Het is aan een ieder zelf om te beslissen hoe en wanneer ze het vertellen 😊


  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10195643 Quote

  Als je 6 weken zwanger bent dan ben je toch al ong 2 weken overtijd.. dus nét een positieve test in handen is niet helemaal waar. Toen ik mijn positieve test had was ik ong 3-4 weken zwanger. Daarbij lijkt me het aan iedereen zijn eigen om het nieuws te vertellen, toch? Iemand in mijn omgeving brengt het nieuws in de wereld nadat ze de 20 weken echo heeft gehad en een ander schreeuwt het van de daken in de minuten na een positieve test.


  TS
  Bijdrager
  #10195645 Quote

  Wanneer was die miskraam! Ik vind het eerlijk gezegd een ‘grapje’ die ECHT NIET kan. Vreselijk voor die mensen


  Daiss
  Bijdrager
  #10195650 Quote

  Familie wist het bij mij al de dag van de positieve test! Als je lang bezig bent heb je behoefte om het mensen te vertellen en er over te hebben! Als mensen dan meeleven met je ga je ook niet liegen dat je nog niet zwanger bent. Ik kreeg ook een miskraam met 8 weken en geloof me je kan pas oordelen als je het zelf hebt meegemaakt. Ook al was ik er nuchter over en bleef ik positef ik vond het fijn dat er mensen voor me waren.

   

  best hard hoe je er over oordeeld. Laat mensen het doen hoe ze het willen..


  Nvb
  Bijdrager
  #10195657 Quote

  Jemig, wat een beoordeling over hoe mensen hun privéleven delen met de buitenwereld. Kan me voorstellen dat je je verhaal kwijt wilt. En het is heel leuk bedacht dat je je zwangerschap voor je houd, maar je zult zien, het is moeilijker dan je denkt. Succes 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10195660 Quote

  Wat een bekrompen stelling zeg, sjeeee. Laat mensen het lekker zelf weten wanneer ze het aan wie vertellen! Persoonlijk vind ik ‘wachten tot de 3 maanden grens bereikt is’ iets voor een andere tijd, waarin je je moest schamen als het misging en je daar vooral niet over praatte. Maar dat moeten mensen óók zelf weten vind ik, want het is aan die mensen zelf hoe ze ermee omgaan.

  Persoonlijk hebben wij ook niet direct de buren ingelicht maar who cares? Waarom maak je je zo druk om dat iemand het anders doet dan jij het zou doen? 


  -Boysmom
  Bijdrager
  #10195666 Quote

  Zelfs al gaan de eerste 3 maanden goed,  het kan daarna ook helaas fout gaan. 

  Ik vind het een rare zin, wij wachten netjes tot 3 maanden voorbij zijn.. 

  Die buurman mag toch wel zijn verdriet delen?

  #10195690 Quote

  Ik mag hopen dat dat grapje van die spullen niet tegen de buurman is gezegd waarvoor het slechte nieuws kwam?! 

  Het kan zo opluchten op je verdriet kwijt te kunnen. En geloof me schaamte komt ook echt om de hoek komen. Ik had het gevoel dat ik gefaald had. Het was echter wel fijn om mijn verdriet kwijt te kunnen. 

  Want ben jij hard zeg….. tenminste je bericht is hard. Ik wens je een voorspoedige zwangerschap. Ik hoop alleen dat je kind betere humor mee krijgt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct