Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer volgende maat flesspeen?

 • Auteur
  Berichten

 • MHammy
  Bijdrager
  #10250228

  Hallo,

  Ik gebruik nu speen 1 op de dr. Brown fles. Maat 2 is vanaf 3 maanden staat op de verpakking.  Hoe weet je of je kindje toe is aan de volgende maat? Kan me voorstellen dat dat niet bij elk kind vanaf die dag gelijk is? Hoe hebben jullie het gedaan?


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10250238 Quote

  Als je kind te langzaam gaat drinken is mijn er varing met mijn oudste zoon. Maar de jongste nu 6 maanden drinkt nog uit speen 1 en soms 2 😆 die drinkt met beide de fles binnen 10 min leeg.


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10250239 Quote

  Als je kind te langzaam gaat drinken is mijn er varing met mijn oudste zoon. Maar de jongste nu 6 maanden drinkt nog uit speen 1 en soms 2 😆 die drinkt met beide de fles binnen 10 min leeg.


  A mom of two
  Bijdrager
  #10250251 Quote

  Je hoeft eigenlijk nooit te wisselen naar een grotere speen. Je kindje krijgt juist steeds meer kracht om te zuigen dus wordt het drinken alleen maar makkelijker. Als een kindje borstvoeding krijgt worden de tepels toch ook niet anders? Alleen als je pap gaat geven uit een fles heb je een groter gat nodig.


  Jippie
  Bijdrager
  #10250271 Quote

  Wij zijn rond 2.5 maand naar speen 2 van browns gegaan. De hoeveelheid melk werd groter en hij deed steeds langer over zijn fles dus toen naar 2 gegaan. Dat ging beter. Je kunt het altijd een keer proberen. Je ziet snel genoeg of het werkt of niet.


  I-G
  Bijdrager
  #10250291 Quote

  Idd als de fles te langzaam leeg gaat, speen nr 2 proberen. Als ie zich verslikt/hij drinkt de fles dan weer te snel leeg, dan is ie er nog niet aan toe 🙂

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Lis anne
  Bijdrager
  #10250294 Quote

  Wij zijn met 2 weken al overgestapt.  Ze deed ruim een uur over de fles en viel daardoor alleen maar in slaap.  Nu drinkt ze goed.

  #10250323 Quote

  Wij zijn net overgestapt. Hij is morgen 2 mnd. Deed ook heeeel lang over zn fles en dronk de fles daardoor niet leeg. 

  Ben het niet helemaal eens met dat je nooit moet wisselen. Uit de borst drinken is voor een kindje sowieso heel anders (en uit het gat / de gaatjes in je tepel komt meer dan uit de speen 1 van de dr Browns fles hoor). 


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10250379 Quote

  Mijn zoontje drinkt heel langzaam, maar met een grotere speen gaat het weer zo snel dat hij steeds heel hard moet huilen tussendoor (denk dat er veel lucht meekomt). Hij is volgende week drie maanden. Lastig dus… 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct