Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Wanneer Vrijen Na Positieve Ovulatietest 2

 • Auteur
  Berichten

 • DaniAld
  Bijdrager
  #10392904

  hallo allemaal!

  wij proberen al een tijdje zwanger te worden en zijn nu sinds 2 maanden begonnen met het doen van ovulatietesten. Nu heb k gisterenavond getest en kreeg ik echt een knal streep (zie foto). Omdat in de gebruiksaanwijzing staat dat je tussen de 24 en 48 uur na een positieve test je eisprong krijgt, hebben we het deze ochtend gezellig gemaakt (de ochtend na de positieve test). Ik twijfel nu toch het misschien te laat is en we beter gisterenavond al aan het werk hadden kunnen gaan! Iemand tips / ervaring wanneer je het beste kunt vrijen na een positieve ovulatietest? 

  #10392954 Quote

  Ik probeerde altijd ervoor te doen. Had ergens gelezen dat sperma best een tijdje overleeft in jouw lichaam, maar (verschilt per man en per zaadje denk ik) er wel een tijdje (soms wel 10 uur) over kan doen voor het de eicel heeft bereikt. Las ook dat dat met leeftijd (man) iets te maken kan hebben, en aangezien mijn partner iets ouder is hield ik die soortvan ‘strategie’ aan ;).

  Maar ik had van die tests met lijntjes waarvan er één dan steeds donkerder werd. Je ziet het “moment suprême” op die testen wel echt aankomen zegmaar. Uiteindelijk ben ik zwanger geraakt van een keertje op zaterdag, waarbij de test op zondag positief was en mijn eitje dus maandag ongeveer gesprongen moet zijn.


  Eleaaaa
  Bijdrager
  #10392963 Quote

  Eerder is beter, omdat het zaad wel een paar dagen in jouw lichaam overleefd.
  Maar de eicel blijft maar zo’n 24u ‘goed’ nadat deze gesprongen is. Als het zaad dan alvast op de juiste plek zit is de kans op bevruchting iets groter.

  Op zich als je na 24-48 u je eisprong verwacht en je hebt dan 8 uur later seks is er nog wel genoeg tijd voor die zaadjes om te zwemmen, dus je kans is niet mega veel kleiner geworden door dat nachtje er tussen.

  Probeer er relaxed onder te blijven, hoe lastig dat ook is. Oh, en als jouw orgasme pas komt als t sperma al binnen is, dan helpen de samentrekkingen de zwemmers de goede kant op. Dus dat kan nog een leuke tip zijn 😉


  Maximilienne
  Bijdrager
  #10393044 Quote

  Hoi 

  Als je gisterenavond positief getest hebt, zal je ei waarschijnlijk vandaag of morgen zijn. Een ei overleeft ook wel 24 uur. Dus deze ochtend zal echt perfect zijn. 

  Sowieso kan je best in de vruchtbare week om de 2/3 dagen vrijen, dan mis je zeker je ovulatie niet. 

  Veel succes en hopelijk binnen 2 weken een positieve test! 


  Mamamaart
  Bijdrager
  #10393320 Quote

  Ik had op vrijdagochtend en positieve test en op vrijdagavond gezellig gemaakt. Dat weekend erna niks gedaan en nu ben ik bijna 31 weken zwanger


  Daniek
  Bijdrager
  #10393357 Quote

  Wij hadden het altijd gezellig de dag ervoor en dag dag zelf maar lukte maar niet. Na een jaar controle in ziekenhuis en bleek ik 3 dagen lang een positieve ovulatie test te hebben (natuurlijk nooit getest omdat je na 1 knal test ophoud) en dus steeds te vroeg gestopt met seks.. dus ik zou zelfs de volgende dag nog een keertje gezellig maken 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  DaniAld
  Bijdrager
  #10394374 Quote

  Bedankt voor jullie berichten! We hebben het de dag daarna voor de zekerheid ook nog gezellig gemaakt! Nu kunnen we alleen maar afwachten! Hopelijk eind volgende week een positieve test! 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen