Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer weer starten pil

 • Auteur
  Berichten

 • Elena W
  Bijdrager
  #10252348

  Hallo allemaal,

  Ook ik mag me hier melden. Wij zijn op 28-9-2019 trotse ouder geworden van onze eerste zoon Theo. Theo is met 36 weken geboren en weegt nu 2120 gram en 46 cm, heel klein dus. Hij groeit, drinkt en slaapt goed. Maar ik zit eigenlijk met een vraag. Vanaf wanneer mag ik eigenlijk weer met de pil beginnen? Mijn kraamhulp durfde Het niet met zekerheid te zeggen ik hoop jullie wel. 


  SanneAB
  Bijdrager
  #10252349 Quote

  Zodra je weer van plan bent gemeenschap te hebben. Dus je mag daar gewoon direct mee beginnen als je er weer klaar voor bent. 


  Jillroos
  Bijdrager
  #10252350 Quote

  De minipil moet je volgens de bijsluiter binnen 20/28 dagen oid nemen na de bevalling? Het is alweer ff geleden dat ik daaraan begon maar wil je het zeker weten gewoon ff de ha vragen

  #10252353 Quote

  Je hebt een hele mooi site waar alles staat uitgelegd en waar je een check kan doen welke het best bij je past genaamd; https://www.anticonceptie.nl/

  Staat ook op de website dat je bepaalde pillen niet mag vanwege borst voeding als je dat geeft. Misschien heb je iets aan de site. 

  #10252360 Quote

  Indien je borstvoeding geeft wordt de pil afgeraden. Indien je borstvoeding geeft wordt afgeraden ivm de vrouwelijk hormonen en je een zoontje hebt. Ik zelf was na 5 weken weer begonnen maar bij mij was dit geen succes. Toen ik het later besprak met de huisarts vertelde zij mij dat zij adviseren om 3 maanden te wachten vanwege de hormoonschommelingen. 


  Elena W
  Bijdrager
  #10252364 Quote

  Ik geef geen borstvoeding, helaas is dat niet opgang gekomen. Lek niet en heb ook geen stuwingen. 

  Ik gebruik microgenon 30 want tegen een andere anticonceptie kan ik niet tegen. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  StephW
  Bijdrager
  #10252370 Quote

  Ik meen dat je gewoon mag starten als je dat wil, maar waarom vraag je de huisartsassistente niet?


  Pandalover
  Bijdrager
  #10252385 Quote

  Ik ben toch ook maar weer met de pil gestart al wilde ik dit eigenlijk niet. Maar met 2 vakanties in de aankomende 2 maanden wel zo relaxt. En na 3 maanden pil stop ik weer. 

  Toch vind ik het nog wel spannend.. Ik ben nl nu net gestart, dus 8 weken na de bevalling. Ik was nog niet ongesteld geworden en ik hoop dus dat de menstruatie nu niet dwars door de pil heen gaat komen. Maar volgens mij als ik na de eerste strip gewoon “ongesteld” wordt in de stopweek kan dit vervolgens niet meer.

  Iemand hier ervaring mee? 


  EmPee
  Bijdrager
  #10252446 Quote

  Ik heb 8 weken na de bevalling een Kyleena spiraaltje laten plaatsen door mijn eigen VK. Super fijn 😊 De VK begon bij mij zelf over anticonceptie. Kun je het niet met haar bespreken?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct