Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer Weer Zwanger Na Een Miskraam

 • Auteur
  Berichten

 • alison
  Bijdrager
  #10195906

  Hoi Allemaal, 

  ik ben benieuwd hoe snel er iemand weer zwanger is geraakt na een miskraam? Wij hebben helaas was geode vrijdag bij ons absoluut geen geode vrijdag en zijn wij ons vruchtje/ babytje verloren bij 8 weken. Mijn lichaam had zelf alles helemaal schoongemaakt en na 1 week bloed verlies was alles bij mij helemaal over. Sinds vandaag weer wat witte afscheiding en heb eigenlijk de stille hoop dat eind deze week weer mijn ovulatie is. 

  Iemand hier ervaring mee of wellicht nog goede tips, ook voor de angst dat het misschien weer mis zou kunnen gaan?

  Alvast bedankt allemaal  


  AnnaR
  Bijdrager
  #10195969 Quote

  Hi! 

  Wat vervelend dat het mis is gegaan, sterkte!! 

  Ik heb vorig jaar met 6 weken een miskraam gehad en was daarna gelijk weer zwanger, na ongeveer 5 weken, cyclus moest even op gang komen. Het is dus zeker mogelijk om weer zo snel zwanger te zijn, bij ons liep dit echter ook uit op een miskraam met 12 weken. Hierna hebben we het even aan de kant gezet omdat we de klap(pen) moesten verwerken. Nu een jaar later ben ik opnieuw zwanger, bewust zolang mee gewacht omdat het toch wel een grote impact heeft allemaal. 

  Hopelijk heb jij volgende week je eisprong en ben je snel weer zwanger! Die angst blijft denk ik altijd wel zitten en je moet er ‘vrede’ mee hebben dat het mis kan gaan. Ik probeer het te relativeren door te denken; dan had het nu niet zo moeten zijn. Heeft wel lang geduurd voor ik zo kon denken hoor, is voor mij wel een proces van acceptatie geweest. 

  Sterkte en liefs! 

  #10195972 Quote

  Hi,

  Wat vervelend dat je een miskraam hebt gehad. Ik heb eerst een miskraam gehad bij 5 weken, 1x ongesteld weer zwanger, helaas weer een miskraam bij 11 weken. 1x ongesteld en nu 14 weken zwanger.

  Hopelijk is het bij jou ook snel raak!

  #10196028 Quote

  Hoi Alison,

  op eerste paasdag heb ik ook een miskraam gekregen met 8 weken. (Dit was tevens ook mijn eerste zwangerschap). 

  Ik heb dus geen ervaring, maar ik lees wel graag mee metje topic!

  #10196036 Quote

  Wat vervelend zeg! Wel heel fijn dat je lichaam het zelf heeft opgelost.

  Ik wist afgelopen oktober zeker dat ik een miskraam had (bij 8,5wk). Daarvoor had ik al meerdere dagen bloedverlies maar gaf de echo nog geen uitsluitsel. Gelukkig loste mijn lichaam het ook zelf op, ik was langer dan normaal en heftiger ongesteld. Mijn cyclus was ook wat in de war sindsdien. 

  Inmiddels ben ik bijna 14 weken zwanger en alles gaat goed! In februari testte ik weer positief. Achteraf gezien best snel maar destijds vond ik het best even duren.

  Mijn tip zou zijn: accepteer dat je angstiger bent en spreek dit uit naar je omgeving en je verloskundige. Ik mocht bij 8weken al een vroege echo en toen ik opnieuw bloedverlies had was hier ook echt aandacht en zorg voor. 

   


  Moobie
  Bijdrager
  #10196088 Quote

  Ik heb begin feb een miskraam gehad met 7 weken, hierna een normale cyclus gehad van 28 dagen. Nu weer bijna 9 weken zwanger. Tot nu gaat alles goed en voelt het ook echt een stuk vertrouwder

  heel veel succes 🙂 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Daiss
  Bijdrager
  #10196117 Quote

  Hoi op 13 maart had ik een miskraam met 8 weken ik was ook weer gauw schoon. Na goed bij houden wanneer mijn eisprong was ( temp was in de war en het vruchtbare slijm ook) ik dacht namelijk al 3 x dat die geweest was. Uiteindelijk zonder een menstruatie weer zwanger 7 weken . 

  #10196170 Quote

  Bij mij duurde het 2 maanden  voor ik ongesteld werd en daarna was het de 3de poging raak. Nu 35 weken 


  Wolffje
  Bijdrager
  #10196234 Quote

  Ik heb in maart een miskraam gehad. Daarna ben ik direct weer zwanger geraakt… Nu 6 weken zwanger en alles voelt en gaat goed. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct