Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wanneer weet je zeker dat je het bij 1 kind houd

 • Auteur
  Berichten
 • #10160486

  Een beetje lompe omschrijving maar de vraag is duidelijk denk ik. 

  Wij zijn gezegd met een gezonde 2.5 jarige zoon met overmarig energie. Grotendeels van de opvoeding en zorg komt op mij neer ivm eigen bedrijf. Dit is ook een bewuste keuze geweest. Door het aanwezige karakter van onze zoon ben ik af en toe blij met een moment voor m’n zelf. 

  Vroeger zag ik mezelf altijd met twee kinderen maar ik begin nu steeds meer te denken om het bij 1 te laten. Uit praktische overwegingen maar ook persoonlijke. Ik heb de drang naar een tweede nog niet maar ben bang dat als ik het besluit nu neem, ik later weer spijt krijg, (als het te laat is). Ben inmiddels bijna 36 en vind van mezelf dat iktoch knopen moet gaan doorhakken.Mijn vriend gaat tegens door dezelfde hersenspinsel.

  Dus een vraag aan alle manas met bewust 1 kindje. Wanneer wist je, 1 kind is voor mij genoeg? En waarom? 


  Sparkles
  Bijdrager
  #10160508 Quote

  Hoi Tetsie,

  Wij dachten heel lang zeker te weten het bij een kindje te houden. De bevalling van onze dochter was een hel van 35uur en Ik kreeg na de geboorte een postnatale depressie. Daardoor was het eerste half jaar echt een donker wolk voor ons. Mijn man en ik hebben toen beide gezegd dit nooit meer. Ik was ook veel te bang weer in een depressie te raken. 

  Nu is onze dochter 5 en zijn wij 25 zwanger van de tweede. Wij hadden samen besloten hulp te zoeken om de bevalling en het half jaar er na te verwerken. Wij waren er echt zeker van het bij een kindje te houden. Maar het begon toch te kriebelen. Nu dol gelukkig dat onze dochter er een broertje/zusje bij krijgt en we straks met z’n viertjes zijn. 

  In onze situatie dachten we het echt zeker te weten, maar dat bleek toch anders te zijn 🤗


  Sandujour
  Bijdrager
  #10160515 Quote

  Wij vonden het ook heel lang prima met 1 kind. Dat is voor ons ook een bewuste keuze geweest en we hebben ook echt lang gedacht dat het zo goed was..

  Tot zo’n 1,5 jaar geleden. Mijn drang voor een tweede werd zo groot dat ik er echt een beetje ongelukkig van werd. Na veel praten zijn mijn man en ik er toch voor gegaan. Inmiddels 20 weken zwanger en onze dochter wordt in juni 10.


  KimRosenberg
  Geblokkeerd
  #10160560 Quote

  Ik denk dat je het diep van binnen wel weet. Ik had het bij nummer 2. Ze werd geboren en het voelde helemaal compleet. Heb jij dat gevoel ook?

  #10160745 Quote

  Bedankt voor jullie antwoorden meiden. Maar ik ben juist opzoek naar mama’s die het juist bewust wel bij 1 kindje hebben gehouden. Niet dat ik niet blij ben met jullie ervaringen hoor. Maar ik kan moeilijk nog een tweede kindje op de wereld zetten om te kijken of dt het gevoel is wat ik wel of niet heb


  Sunshinee
  Bijdrager
  #10161102 Quote

  Maar ik kan moeilijk nog een tweede kindje op de wereld zetten om te kijken of dt het gevoel is wat ik wel of niet heb

  Is dit niet al het antwoord wat je zoekt?

  Succes met het maken van een keuze!


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10163915 Quote

  Wij wisten al toen ik zwanger was dat we er echt maar 1 wilde. Hij is nu een half jaartje oud. Doet t goed, we hebben niks te klagen maar wij weten nog steeds zeker dat we er maar 1 willen. Ik heb sowieso altijd maar 1kindje gewild. 


  KimRosenberg
  Geblokkeerd
  #10163938 Quote

  Een vriendin van me wil er ook eentje. Zij is er heel beslist over. Ik denk dat als je er zelf 100% achter staat en dit duidelijk uitspreekt, dat de rest van de wereld het ook wel prima vindt.

  Mensen spelen vaak in op jouw eigen onzekerheid/twijfel en dan doen die opmerkingen je iets. Anders is het hooguit irritant, maar meer niet.


  Michellevd
  Bijdrager
  #10164162 Quote

  Je vraagt om een ander mening maar wellicht kun je er wel iets mee..

  Je zegt dat jullie kleine erg druk is en je af en toe tijd voor je eigen fijn vind(snap ik trouwen heel goed hoor)… wanneer je een 2de neemt groeien die 2 samen op kunnen ze samen spelen en als je naar een speeltuin gaat kunnen de kinderen samen spelen terwijl jij even kunt genieten van de rust en 2 prachtige kinderen die elkaar vermaken..

  In het begin zal het lastig zijn maar als je ergens heen gaat en op vakantie enzo hebben de kids altijd elkaar..  nu is vaak papa, mama ik wil dit of dat of gaan we een spelletje doen en met 2 kleintjes kun je zeggen van ga maar even met je broertje of zusje spelen doe samen maar even een spelletje. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct