Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wasbare luiers

 • Auteur
  Berichten

 • Lady’s mom
  Bijdrager
  #10063863

  Hallo iedereen!

  Om redenen wil ik geen wegwerpluiers gebruiken maar wasbare luiers. Dit is nieuw voor mij als voor me moeder dus vroeg ik me af of er misschien ouders hier zijn die er wel ervaring mee hebben.

  Ik heb All in one luiers als pocket luiers (waar de booster nog ingelegd moet worden). Hoe lang kon je ze omlaten? Had de kleine nog natte of vochtige billen ondanks de absorptie? Hoeveel hadden jullie voor een week? Moest je het vaak of snel wassen? Sloot de luier wel goed aan? Had de kleine een slechte reactie op de stof? Had de kleine last of vaak last van rode billen?

  Ik wil eigenlijk ook ervaringen van wegweruiers lezen. Zodat ik ze kan vergelijken. Hoeveel luiers was je kwijt in een week? Waren de billen nog vochtig of nat na het verwijderen van de luier? Hoe zaten ze? Had de kleine een slechte reactie op de luier? Had de kleine vaak last van rode billen?

  Is een beetje veel gevraagd :P. Hoop dat het niet TE veel is.

  Alvast bedankt!!


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10063871 Quote

  Geen ervaring met wasbare luiers, wel met wegwerpluiers. Bij ons gingen er de eerste paar weekjes een stuk of 8 luiers per dag doorheen. Al vrij snel 5 tot 6 luiers op een dag. Dat is veel minder dan ik van te voren had verwacht. Ook geen rode billetjes, geen natte billetjes. We hebben Pampers gebruikt omdat we die kregen, maar zelf kopen we gewoon Kruidvat. Beide goed!

  #10063878 Quote

  Ik heb vanaf dag 1 pampers gebruikt, inderdaad begin rond de 8 luiers. Ik gebruik nu ongeveer 6 luiers, soms met een gekke poep en plas dag 7 of 8. Hij heeft nog nooit luieruitslag gehad. Maar moet zeggen dat dat echt te maken heeft met de doekjes. Hij kan alleen tegen de lotion billendoekjes van de albertheijn. De andere, zonder parfum, waterbasis, etc etc, reageert hij direct op. 


  gebruiker120492
  Bijdrager
  #10064676 Quote

  Ik zou persoonlijk voor wasbare luiers gaan. Werken heel goed


  gebruiker549517
  Bijdrager
  #10064971 Quote

  Hoi wij hebben ervaring met allebei. We zijn/zouden beginnen met all in one wasbare luiers. Hadden verschillende soorten in huis gehaald en de baby van een vriendin laten testen hahaha. Het was een ramp. Die moderne wasbare luiers lekte bijna allemaal door. Duurde super lang voor ze droog waren en waren zo dik dat broekjes rompers een paar maten groter moesten om het kondje in te krijgen. Toen hebben we als laatst  de oudewetse katoenen luiers met strikbroekje geprobeerd en dat was goed te doen. Het uitwassen en met name het drogen ging veel makkelijker. Tja een luier wisselen was even oefenen maar dat hadden we zo onder de knie. Allemaal netjes gevouwen in de kast dus kondje er in broekje erom en klaar.

  Met vaste voeding zijn we over gegaan op kruidvatluiers ivm milieu vriendelijkste luier. Dan wordt de ontlasting wel een dingetje..

   

  Hoop dat je er wat aan hebt


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10064988 Quote

  @gebruiker549517

  Oei! Dat wil ik natuurlijk niet hebben. Weet je ook van welk merk of webshop je ze hebt gekocht? Er zijn zoveel verschillende, misschien is de 1 wel goed en de ander niet. 

  Ik hoop echt geen wegwerpluiers te gaan gebruiken. Ik lees allerlei reviews en heb eigenlijk 2 pockets en 1 all in one in huis gehaald. Heb alleen geen baby om te testen XD. Ga iets anders uitproberen om ze toch te testen. 

  Waren de luiers ook gewassen voor je ze ging testen? Dat optimaliseerd de absorptie. 

  Hoop snel wat terug van je te horen. Xx

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct