Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wasbare luiers

 • Auteur
  Berichten
 • #10350104

  Is er iemand die ervaring heeft met wasbare luiers ? Ik zie door het bos de bomen niet meer.

  - 1 maat of verstelbaar?

  - hoeveelheid?

   

  Alvast bedankt.


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10350125 Quote

  Ik weet niet waar je vandaan komt. Maar bij wrap with love in Alkmaar geven ze fantastische uitleg! 

  #10350131 Quote

  Niet ver van alkmaar. Dankjewel voor je tip

   

  #10350138 Quote

  Je kan ook kijken op de website van de billenboetiek (Utrecht). Er staan handige filmpjes en uitleg op


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10350143 Quote

  Ik vond zelf de website van Mooregreen erg fijn. Ik heb daar oogjesluiers vandaan, vind het fijn dat ik gewoon vouwbare luiers heb, zodat ik ze altijd zo kan vouwen dat ze precies passen bij mijn kindje. Bovendien zijn ze echt supersnel droog na het wassen, zelfs in de winter (vergelijkbaar met theedoeken). En dat het zo’n beetje de goedkoopst mogelijke optie is, is natuurlijk ook niet verkeerd. 
  Mijn man en ik zijn het niet helemaal eens over of we Boingos of Snappi fijner vinden werken (hij heeft een voorkeur voor de eerste, ik voor de laatste) om de luiers dicht te krijgen. 
  Over de vouwbare luiers gebruiken wij gelanoliseerde (=met wolvet behandelde) wolbroekjes. Die zijn wel wat duurder in de aanschaf, maar je hebt er maar een paar nodig (3 per maat is voor ons in elk geval altijd nog voldoende geweest, al is het natuurlijk altijd een fijn om voor de zekerheid een reserve in een maatje groter alvast in huis te hebben). 
  Wij hebben ongeveer 55 luiers (kosten +-110 euro), we hadden er aanvankelijk 15 van mijn ouders gekregen, maar onze baby plast zo’n 15-20 keer per dag, dus daar was zelfs met zo snel drogen niet tegenaan te wassen, en er kwamen er dus al snel 20 bij. Vanaf dat onze kleine naar de opvang ging, hebben we de stapel met nog eens 20 uitgebreid, omdat je dan toch een wat grotere reserve wilt hebben. Nu is het een comfortabele hoeveelheid om ook een keer weg te kunnen gaan en je niet meteen zorgen hoeven te maken over moeten wassen. Verder zijn we sinds 5 maanden aan het experimenteren met eliminatie communicatie en gaat onze baby dus voor een deel van de tijd op het potje ipv in de luier, waardoor we tegenwoordig meestal niet meer zoveel luiers nodig hebben, al blijft een luier voor ons sowieso nog wel even een hele fijne, veilige backup. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10350162 Quote

  Ik gebruik nu 1,5 jaar (sinds geboorte) wasbare luiers. Gekozen voor een 2-delig systeem omdat dat het meest lekvrij is. Daarnaast heb ik gekozen voor meerdere maten. De verstelbare luiers zijn voor een pasgeboren kindje echt nog heel erg groot. Ik heb 2 maten gebruikt. Van iedere maat had ik 20 luiers en een stuk of 6 overbroekjes. Meestal was dat genoeg, maar soms duurde het lang voor de was droog was en dan was het krap aan. 
  Je kunt er ook voor kiezen om eerst een tijdje te huren, je kunt dan proberen wat je het fijnste vindt voordat je alles aanschaft. Of een paar maanden een kleine maat huren en daarna verstelbare luiers kopen. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Veerbeer
  Bijdrager
  #10350233 Quote

  Wij hebben een dame van Kaatje Katoen thuis gehad om uitleg te geven. Die heeft allerlei soorten laten zien zodat we zelf ook konden kijken wat ons wel en niet zou bevallen.

  Uiteindelijk voor zo ongeveer de duurste optie gekozen. Bamboozle stretch luiers maat 2, 24 stuks. (geschikt vanaf 4 kg tot 15 kg, daarvoor hebben we wegwerp gebruikt, denk dat we met 6 weken ofzo zijn overgestapt) Daarbij eerst maat 1 overbroekjes. Later maat 2 overbroekjes 6 stuks en voor de nacht een wolbroekje. Daar was een peanutwrap overbroekje met extra boosters niet meer goed genoeg met hoeveel hij nu snachts plast.

  #10351898 Quote

  Hier super tevreden over wasbare luiers. Initieel een en ander geprobeerd en uiteindelijk gekozen voor prefolds met overbroekjes. Nooit meer lekkage of ontlasting buiten de luier. Wel pas bij twee maanden begonnen. Op de Facebook groep ‘wasbare luiers’ is bizar veel informatie en ervaringen te vinden mocht je Facebook hebben. Hier heb ik vrij veel aan gehad. 


  MammavanT
  Bijdrager
  #10352234 Quote

  Ook hier aan de wasbare luiers gegaan en direct vanaf de geboorte. We hebben voor newborn luiers van milovia gekozen met een vouwluier erin. Dat werkte heel fijn en was helemaal niet te groot. 

  We hebben voor de meegroeiluier 4 verschillende systemen getest, maar de enige die lekvrij bleef was nog steeds milovia, met een niet voorgevormde vouwluier van lulu nature. Nu is dat voldoende. We verschonen nog 1 x snachts, maar als we die overslaan moet er wel een nachtluier bij komen denk. En straks als ze groter wordt gebruiken we de newborn vouwluiers weer als booster. 

  Vanaf 3 maanden/6 kg draagt ze de meegroeiluiers.

  Ik gebruik inlegvellen om poep op te vangen, bij plas was ik die nog een aantal keer voor hergebruik.

  1 tip: voor mij was 24 vouwluiers en 6 overbroekjes niet voldoende. Ik heb 9 overbroekjes en 30 vouwluiers. Ik was elke 3e dag. Vooral in het begin heb je veel poepluiers en dat blijft nog niet keurig op de inlegger liggen. Dus toen gingen overbroekjes ook hard en moest ik soms om de dag wassen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct