Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat draagt een baby ‘s nachts

 • Auteur
  Berichten

 • Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10363426

  Wat draagt jullie baby ‘s nachts? Onze baby van bijna 8 weken sliep onder een deken met lakentje van 2,5 tog, met zijn kleertjes aan. Maar ivm veel bewegen, en dus de deken wegschoppen, heb ik een slaapzakje gekocht. Echter zijn de mouwen zoveel te lang (maat 50-72) dat we ze eraf hebben gehaald. Blijft de slaapzak dan 2,3 tog? 

  Wat hij nu draagt:  
  - slaapzak 2,3 tog

  - romper korte mouw

  - trui

  - lakentje   

  Alleen heeft hij nu echt super koude handen. Is dat erg? En hij had zojuist een temperatuur van 36,6. Dus heb ik nog een dun dekentje van 0,5 tog erover gedaan. 

  Ik probeer met de togwaarden te doen om een schatting te kunnen maken en vervolgens voelen we zijn nekje en tempen we bij luierwissel. Maar die togwaarden vind ik af en toe toch vreemd. Bij 16-19 graden staat er: luier, romper, slaapzak of deken. Dat is toch véél te koud?! 


  StephW
  Bijdrager
  #10363429 Quote

  Ik zou vooral even naar je kindje kijken, voel even in de nek. Koude handen zijn helemaal niet erg. Maar ik weet niks van tog.. dochter (bijna 2) draagt een slaapzak met lange mouw, romper korte mouw en een broekje. Aangezien ze lekker slaapt, zal het wel goed zijn..


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10363431 Quote

  Ik denk dat je kindje best veel aam heeft..

  Gewoon alleen t nekje voelen is prima. ik zou niet iedere keer tempen..

  Mn zoon slaapt in een slaapzak lange mouw en romper lange mouw/korte mouw+broekje.

  Mouwtjes kan je waarschijnlijk omrollen..


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10363434 Quote

  Doen jullie er dan geen dekentje of lakentje meer over? Ik gebruik de tog als richtlijn als we een nieuwe combinatie proberen zoals nu de slaapzak, daarbij voelen we in het nekje en tempen we 1x per nacht die eerste paar nachten. Maar vannacht voelde hij dus best koud. Maar niet elke slaapzak is even dik ook natuurlijk, vind het lastig ☺️


  Pimpelmees
  Bijdrager
  #10363436 Quote

  He hoi, 

  Goed hoor om de TOG-waarden aan te houden! De meeste moeders kleden hun kinderen te warm aan volgens mij. Dat houd ik altijd maar in mijn achterhoofd bij twijfel. Te warm is gevaarlijker op die leeftijd dan te koud, vanwege warmte stuwing. Als ze het te koud hebben, dan hoor je dat wel. En het is heel normaal dat de handjes koud zijn; als het nekje goed op temperatuur is, is het prima. Ik denk dat wat je kindje nu aan heeft zeker niet te weinig is, afhankelijk van de kamertemperatuur eerder aan de warme kant. Ik zou er dan geen dekentje meer over doen. Ik stopte hem wel altijd nog onder een lakentje, maar dat was vanwege beweging en hij dat fijn vond (strak instoppen)j, niet vanwege de warmte. 


  Duifje
  Bijdrager
  #10363437 Quote

  Dat de handjes koud zijn is niet erg. Ze hebben er zelf geen last van. Vond dat zelf ook geen fijn idee in eerste instantie. Als jullie kindje heel onrustig slaapt kan het zijn dat hij het koud heeft. Slaapt hij lekker rustig dan is zn temp. Prima. Onze dochter heeft toen ze pas geboren was onder een dekentje met laken geslapen en een pyjamaatje aan. Omdat ze onrustig begon te slapen door wapperende armpjes heeft ze tot 4 maanden ingebakerd geslapen. Nu ze 8,5 maanden is slaapt ze met een romper pyjama, slaapzak en dekentje. Ook nu heeft ze meestal koude handjes maar ze slaapt heerlijk. Ze is een rustige slaper dus blijft netjes onder haar deken liggen.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10363439 Quote

  Volgens mij is het prima wat je hem nu aantrekt! Als je het idee hebt dat het niet genoeg is kan je de trui weglaten en de mouwen aan de slaapzak doen en dan gewoon tig keer oprollen, deden wij ook altijd. Het ziet er misschien gek uit, maar zelfs toen mijn dochter bijna twee was waren de armen nog veelste lang van de meeste slaapzakken. oprollen werkt eigenlijk prima. Je hebt ook nog verschil in zomer en winterslaapzakken, ik weet niet welke van de twee je nu hebt gekocht. Ik gebruikte in de winter wel echt een winterslaapzak met in de herfst een rompertje zonder mouw, uiteindelijk een rompertje met mouw. Een lakentje erover heen is altijd een goed idee, dat geeft ze een veilig gevoel.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10363440 Quote

  Ik gebruik helemaal geen dekens of lakens.. 

  Bij Puckababy heb je een mooi overzictje van de hoeveelheid tog + welke slaapzak.

  Daar kijk ik vaak naar, hangt aan de binnenkant van de kledingkast


  Pimpelmees
  Bijdrager
  #10363441 Quote

  Truwens, mijn zoontje is ruim 1,5 en draagt ongeveer hetezlfde. Ook een slaapzak van 2,5 TOG waar ik mauwen vanaf heb gehaald. Geen trui maar een dunne longsleeve/pyama trui. Voor hem is dit eerder aan de warme kant, maar hij slaapt dan ook met het raam open en niet veel warmer dan 18 graden op de kamer. Geen deken er over. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct