Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat Eten Bij Misselijkheid

 • Auteur
  Berichten
 • #10294939

  Hoi allemaal, 

  dolblij met onze zwangerschap. Maar vanaf zaterdag ben ik de hele dag door misselijk. Vandaar dat ik een vraag heb. Wat hebben jullie als avondeten gepakt in deze periode? Brood kan ik nog binnen houden… maar om nou de hele dag door alleen brood te eten, zie ik ook niet zitten. 🙈 Alvast bedankt voor jullie reacties. 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10294948 Quote

  Vanillevla kreeg ik als tip, als bodem of juist na het eten. Dat hielp vaak wel

  #10294971 Quote

  Alles waar ik zin in heb. Ik kan patat bijvoorbeeld best wel binnenhouden, maar pasta ed helemaal niet. Had ineens erg veel zin in salade. Lekker salade eten. Belangrijkste vind ik dat ik iig wat binnenkrijg, om de honger te stillen, zo hou je het misselijkheidsgevoel beetje weg, wat het dan is maakt voor mij niet uit. Dan maar drie keer brood, krentenbollen, harde bolletjes, kun je ook nog afwisselen. Die vitaminen ed komen wel weer. En gelukkig gaat fruit heel goed, dus dat eet ik maar extra. 

  #10294975 Quote

  Hoi,

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik ben inmiddels 9 weken zwanger en heb ook veel last van misselijkheid. Ik kan echt niet tegen heftige geuren en smaken, dus ik eet zo neutraal mogelijk. Aardappelkroketjes uit de airfryer, simpele groente erbij (rode kool en boontjes kan ik binnen houden, rauwe groente niet, dus dat valt af) en een stukje vlees wat niet gekruid is. Ik word heel misselijk van geuren, dus ik maak het liefst iets wat in de airfryer kan, zodat ik de keuken uit kan terwijl dat apparaat zn werk doet 😉 

  Ik eet inderdaad ook regelmatig vla of yoghurt met een smaakje ’s avonds, wanneer ik niet zoveel heb kunnen eten door de misselijkheid. Ook maak ik iedere zondag een grote pan verse soep zodat ik meerdere porties in kan vriezen. Groentesoep, courgettesoep en pompoensoep werken bij mij wel goed. Deze eet ik vaak bij de lunch met een boterham of iets erbij. Zo heb je ’s middags al een groot deel van je groentes binnen. 

  Verder zegt mijn vk dat als je zo misselijk bent het voornaamste is dat je überhaupt iets eet. Als een broodje kroket het enige is wat je binnen kan houden, eet dan vooral iedere dag een broodje kroket. Het belangrijkste is dat je wat binnen krijgt en kan houden. 

  Succes met je misselijkheid. Het is voor een goed doel en hopelijk is het met een paar weken weer over. 

  #10294991 Quote

  Cracottes of vanille vla 


  Dorien Koning
  Bijdrager
  #10295016 Quote

  Haai! Ik zweer bij gember , thee, gingerale, door t eten  en bij mijn vorige zwangerschap van die aangezuurde plakjes zo uit t potje. 

  sterkte!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Daniek
  Bijdrager
  #10295024 Quote

  Ik ben ook al 12 weken kots misselijk, verschilt per dag wat ik kan hebben en eet idd waar ik zin in heb.. gezond eten komt wel weer, eerst zorgen dat je niet te veel afvalt. Bij mij helpt op een lolly zuigen gek genoeg hahaa 

  #10295049 Quote

  Ik slik gember capsules op de dagen dat het echt heftig is. Die werken bij mij best goed. Gember zo eten/drinken houd ik niet binnen, maar die capsules wel. Dit geeft echt verlichting, dus ik zou ze zeker aanraden. Kan je gewoon bij de drogist kopen en is niet meer dan gemalen gember in capsulevorm, dus er zitten verder ook geen schadelijke stoffen in. 

  #10295056 Quote

  Ik at zo neutraal mogelijk. Ben tot de laatste week van m’n zwangerschap misselijk geweest dus ik weet er alles van. 
  denk aan vanillevla, boterhammen en in de avond Hollandse pot…. Terwijl ik juist heel vaak mediterraans en Arabisch kook…. Maar Hollandse pot is neutrale. Aardappeltje beetje groente en klaar. Ik werd ook bijna vegetariër omdat ik amper tegen vlees kon…. Alleen het gezicht van rauw vlees deed me al kokhalzen. 
  probeer het op te vangen met supplementen. Ik nam extra B12 ivm vlees tekort en daarnaast m’n puur mama van VSM. 

  watermeloen en galiameloen deden het ook goed. Daarnaast crackers met smeerkaas.
  succes!  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct