Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat gebeurd er na een zorgmelding?

 • Auteur
  Berichten

 • ChantalBoven
  Bijdrager
  #10174557

  Mijn 7 jarige zoon was gisteren betrokken bij pestgedrag. Hij was niet de aanstichter, maar heeft wel aangemoedigd. De aanstichter was een 13 jarige jongen. De ouders van het slachtoffer hebben aangifte gedaan en de politie is ook bij ons langs geweest. Ondertussen hadden wij de zaak al uitgesproken met de ouders en heeft mijn zoon zijn verontschuldigingen aangeboden welke zijn geaccepteerd. De politie beschouwd de zaak voor onze zoon als afgedaan, maar gaat wel een zorgmelding doen. Gisteravond was ik wat overrompeld, maar inmiddels vind ik een zorgmelding voor wat hij heeft gedaan wel wat overdreven… Er is geen fysiek geweld gebruikt oid. Alleen woorden. Ik praat pestgedrag overigens absoluut niet goed, maar in een omgekeerde situatie had ik dit met de betrokken ouders uitgesproken. 

  Nu vraag ik mij af wat er met deze zorgmelding gebeurd. Komt er altijd een huisbezoek of is dat alleen bij zwaardere of meerdere meldingen?

  Mijn zoon heeft ernstige angstklachten, vermoeidheidsklachten en hoogstwaarschijnlijk autisme. Hier wordt hij momenteel op onderzocht. Vanwege zijn klachten heeft hij bovendien ontheffing van de leerplicht en gaat hij maar halve dagen naar school. Er dus al best veel zorg betrokken en ik maak mij wel zorgen over de eventuele inmenging van bureau jeugdzorg. Met de huidige hulp gaat het het laatse half jaar eindelijk weer wat beter met mijn zoon.


  Nvb
  Bijdrager
  #10174565 Quote

  Geen idee, maar als ik je verhaal zo hoor een beetje overdreven. Nee pesten is absoluut niet goed te praten en kan echt schaden brengen (al dan niet fysiek) maar om daar nou de politie bij te roepen?! Kun je degene die gisteren geweest zijn niet contacteren? Dan kun je wellicht uitleg krijgen.

  Succes 


  ChantalBoven
  Bijdrager
  #10174574 Quote

  Ja, dat heb ik vanmiddag gedaan. Zij hadden nu geen dienst en nemen later contact met mij op. Ik wil pesten zeker niet goed praten, maar vind dit wel een heftig gevolg voor een eerste conflict. Mijn zoon is eigenlijk nooit betrokken bij pesterijen en is eerder een buitenbeentje.

  Ik maak mij hier gewoon best veel zorgen over omdat voor een buitenstaander niet gelijk duidelijk is dat dit conflict los staat van het feit dat hij halve dagen naar school gaat en een psychiater bezoekt e.d. Voor een jongen die het momenteel al heel erg moeilijk heeft zou nog een gesprek met weer een vreemde gewoon weer een flinke dosis stress opleveren. Hij is nu nog overstuur van het bezoek van de 2 agenten in univorm gisteravond. Dat heeft op een gewone gezonde 7 jarige al impact, maar op een hoogsensitieve (hoogstwaarschijnlijk) autistische jongen levert zoiets gigantisch veel stress op. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct