Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat is er nou echt met mijn baby?

 • Auteur
  Berichten

 • BecenDavid
  Bijdrager
  #10290990

  Regelmatig plaats ik hier wel eens een topic met een vraag over een probleem van mijn zoontje, maar eigenlijk vormen al deze topics bij elkaar een veel groter probleem.

  Mijn zoontje van nu iets ouder dan 4 maanden bleek een sterrenkijker te zijn en werd na 3 uur persen via de vacuümpomp gehaald. Een gezonde jongen, goed op gewicht niets aan de hand. Na 10 dagen stopte mijn zoontje met drinken en begon ineens heel veel te spugen. Ik trok aan de bel en werd naar een kinderarts gestuurd. Die constateerde refluxbaby en indikken. Toen het cb hier langs kwamen na 2 weken zag zij dat mijn zoontje zich extreem overstrekte en een voorkeurshouding had, dus werd ik doorgestuurd naar een manueel therapeut. Daar bleek er een wervel in de nek klem te zitten en binnen een paar weken werd dat verholpen door therapie. In die tussentijd bleef mijn zoon een onrustige baby niet nooit stil kon liggen, zich om alles bleef overstrekken en met periodes weer stopte met drinken. We wisselde van voeding maar niets mocht baten. Na 2/3 maanden dronk hij nog steeds maar 90 cc per fles, sliep nooit en had mega onrust in zijn lijf.  Ondertussen kreeg hij in zijn hele gezicht eczeem, dus hup weer naar de kinderarts. Ik moest gaan beginnen met inbakeren en beginnen met koemelk vrije voeding. Het inbakeren helpt enigzins voor de nacht, maar de voeding deed niets. Ik kreeg hormoonzalf voor de nu extreem worden eczeem, en werd op koemelk voeding gezet waar ook geen verknipte koemelkdelen inzitten. De zalf deed wonderen, ondanks dat ik niet aan de hormoonzalf wilde, maar mijn zoontje knapte op. Ik volg dit via een afbouw schema meer na 2 dagen smeren komt het elke keer in alle hevigheid terug. De voeding lijkt niets te doen en volgende week moet ik voor de dubbelblinde private test. Mijn zoontje is nog steeds zo ontzettend onrustig. Hij blijft zich maar overstrekken, ondertussen komt er ook fysio aan huis maar die wilt alleen dat ik hem blijf begrenzen en verder kan ik niets. Hij blijft elke keer maar halve flessen drinken en begint dan te huilen, overstrekken en wilt niet meer. Nu op meer dan 4 maanden heeft hij weer extreme kramp snachts, slaap ik al tijden niet en kan ik hem alleen maar bij me nemen. Ik word er ondertussen zo wanhopig en oververmoeid van dat ik gewoon even niet meer weet wat er aan de hand is met hem. Nu krijgt hij ook nog eens tanden wat alles natuurlijk niet beter maakt. 

   

   

  Ik dacht ik vertel toch eens hier het verhaal op de hoop dat iemand dit herkent. 


  MamaMar
  Bijdrager
  #10291005 Quote

  Hoi,

  Ons zoontje was eigenlijk direct na de geboorte al mega onrustig. Eerst was hij met het voeden te gulzig en wilde hij heel veel drinken, na een paar dagen begon hij met kleine beetjes. Ofwel, geen enkele x een goede fles. Veel krampjes/scheetjes/spugen.

  Voor nu zal ik het even kort(er) houden, anders zit je over een uur nog te lezen 🥴

  Nu is er afgelopen week, eindelijk na 6,5 maand,  uit de dubbelblinde provocatie naar voren gekomen dat hij idd koemelkeiwit allergie heeft.  Daarnaast heb ik na talloze bezoeken HA, KA en CB zelf de stoute schoenen aangetrokken en mijn moedergevoel gevolgd (en op basis van zijn symptomen) en heb ik disolut tegen lactose intolerantie besteld (veel lucht in buik > spugen/buikpijn/scheetjes>vol gevoel>niet eten) en binnen 24 uur hadden we een ander kind. Voor 2 euro ofzo kan je online eerst een tester bestellen, 1 druppel op 200 ML (plm 2 tot 4 uur eerder klaarmaken) is voldoende.

  Qua slaap zijn we nu met regelmaat bezig, in de hoop dat hij de nachten ook zal gaan doorhalen.

  Het is natuurlijk geen garantie, wat voor ons ventje werkt, hoeft niet voor jou kindje te helpen, maar wellicht het proberen waard.


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10291012 Quote

  Dankjewel! Ik zal even uitzoeken wat dat is precies is ik ken het niet 😌

  mijn verhaal zou ik ook nog wel 5 kantjes  langer kunnen maken met alle bezoeken aan al het medisch personeel maar dacht houd het wat korter! 😅 ik heb soms ook het idee dat hij nu weer kramp krijgt van het indikken dus ben ik daar heel even mee gestopt om te kijken wat er gebeurd. Ik vind ook nachtvoeding geven niet erg maar 5 keer per nacht eruit voor een huilend zoontje breekt nu toch wel op, zeker als hij overdag ook al zo onrustig is en eigenlijk niets wilt. 


  Majom
  Bijdrager
  #10291025 Quote

  Ik herken mij wel in jouw verhaal. Ook hier reflux en na 10 weken toch koemelkeiwitallergie. We gebruiken nu een tijd Pepti en zagen hoe langer we het gebruikten meer verbetering. Inmiddels niet meer overstrekken en zoveel huilen en… eindelijk slapen ook overdag. Voorheen konden we als we geluk hadden een uur over de hele dag bij elkaar sprokkelen en lag hij altijd verkrampt met zn armen. Nu is hij 4 maanden en gaat het super goed. Wij hebben ook vaak aan de bel moeten trekken, blijf dat vooral doen! Moederinstinct is er niet voor niets.

  #10291029 Quote

  Heel vervelend dat koemelk vrije voeding niet helpt. Heb je al omneo geprobeerd dat is tegens darmkrampjes. Het klinkt alsof hier veel meer aan de hand is omdat hij van zoveel dingen last heeft en niks lijkt te helpen. Ik zal naar de huisarts gaan om een doorverwijzing te vragen voor het ziekenhuis waar ze hem eens goed kunnen onderzoeken 


  Uitje
  Bijdrager
  #10291050 Quote

  Ach dappere mama ik voel met je mee! Wat goed van je dat je overal om hulp roept, blijf dat vooral doen. 

  Hier ook een onrustige baby vanaf de geboorte. Hij staat altijd aan. Overdag en snachts sliep hij niet, overstrekken, huilen… Ik herken een hoop van wat je zegt. Ook hier is onderzoek gedaan maar daar kwam geen reflux, KMA oid uit, we kregen de diagnose huilbaby. Daar geloof ik zelf dus niet in. 

  Ook wij hebben fysio aan huis die zegt dat we hem moeten begrenzen en in foetus houding moeten houden (hij haat dat intens), we lopen met hem bij verschillende artsen, osteopaat en orthopedagogen. 

  Ook ons mannetje is ruim 4 maanden. Sinds een kleine 2 weken is er iets meer rust. Dat sinds we contact hebben met een slaapcoach en een strak schema hanteren. En structuur is echt niet alles hoor, want hij houdt een constante hoge spierspanning en huilt zodra we hem in bed leggen (t is een buikslaper trouwens). Maar sinds 2 weken slaapt hij in ieder geval. Overdag redelijk en snachts tussen 18.30 en 05.30 goed. 

  Misschien heb je er wat aan. Wij hebben de Snuggles and Dreams slaapgids. Maar er zijn er meer. 

  Hou vol mama, we staan er samen in. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MemNoah
  Bijdrager
  #10291087 Quote

  Mag ik vragen welke voeding je hebt?

   

   


  MemNoah
  Bijdrager
  #10291088 Quote

  Als je op andere voeding dan Neocate/Puramino zit, dan zou ik dit gelijk proberen. Al het andere zit nog koemelk e.d. in! 

  Ook al proberen in te dikken? (Verborgen reflux)

  Tongriem en lipband gecheckt? 

  Eventueel afspraak maken bij Dr Biedermann(hoor ik veel goede dingen over).


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10291129 Quote

  Voeding word ingedikt en we gebruiken nutramigen puramino 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct