Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat is jou ervaring van een keizersnede

 • Auteur
  Berichten

 • mijnfamilie
  Bijdrager
  #10233006

  Goedemiddag allemaal,

  Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn van een keizersnede?? Dit omdat ik zelf zit te tobben over vaginale bevalling of keizer omdatik bij iedere zwangerschap problemen met de placenta heeft.

  #10233047 Quote

  En dan mag je zomaar zelf kiezen?? 


  LEvB
  Bijdrager
  #10233065 Quote

  Ik ben 2 jaar terug ‘gewoon’ bevallen, thuis en zonder complicaties. 

  2 Weken terug een keizersnee gehad omdat mijn dochter in stuit lag. 

  De keizersnee is me flink tegen gevallen. De keizersnee zelf is me iets te romantisch voorgesteld, de verdoving van de ruggenprik zat erg hoog en daardoor was ik tijdens de keizersnee behoorlijk van de wereld. Ik was ook extreem misselijk en ze moesten wel 5x iets inspuiten tegen de misselijkheid. Mijn dochter werd gelijk op mn borst gelegd na de geboorte, maar ik was zó misselijk en beroerd dat ik genoeg aan mezelf had en mijn dochter er niet bij kon hebben.

  Daarna naar de uitslaapkamer, daar een uur gelegen en voordat ik mn dochter dus écht kreeg te zien en mocht vasthouden was het 2 uur later. 

  Ik heb 2 dagen in het ziekenhuis gelegen, dit is het minimale. Genoeg vrouwen liggen er 3-4 dagen. In die 2 dagen heb ik veel pijn gehad. Is me echt tegen gevallen hoeveel pijn het zou doen. Ik kon mijn dochter die eerste 2 dagen niet zelf uit haar wiegje pakken enzo. Was erg blij dat mijn man ook 2 nachten in het ziekenhuis kon blijven! 

  De eerste week thuis ook nog veel pijn gehad. Pas na 6 dagen kon ik weer een beetje rechtop staan en na 9 dagen kon ik de dag door zonder pijnstillers.

  Nu is het 13 dagen geleden, ondertussen kan ik weer veel. Maar nog steeds niet verder lopen dan het einde van de straat zonder pijn. En nu vooral oppassen dat ik niet teveel doe, je mag écht  6 weken niet tillen/stofzuigen etc!

  Vooral met nog een dreumes in huis vind ik het herstel erg zwaar. Ook al heb ik pijn, ik kan gewoon niet de hele dag op de bank zitten met mn baby. En ik vond het persoonlijk erg moeilijk om de hele eerste week in bed te liggen, de muren kwamen op me af… en ik vind het ook moeilijk om mijn man zoveel in huis te laten doen omdat ik niks mag.

  Mijn eerste bevalling was een bevalling volgens het boekje, daar had ik geluk mee.. maar alsnog zou ik 100x liever gewoon bevallen dan weer een keizersnee! 

  Tuurlijk is het heerlijk dat je geen weeën enzo hebt, maar alle pijn komt daarna.. een gewone bevalling is ‘ff’ flink doorbijten en zodra je baby er is, heb je het ergste gehad. Bij een keizersnee begint de ellende dan pas…

  In jouw situatie is een keizersnee misschien wel de beste optie, ik had nu ook geen keuze ivm stuitligging.. maar het is me best wel tegen gevallen! Al zal natuurlijk niet iedereen dezelfde ervaring hebben als ik 😉 Succes! 


  Leo-tje
  Bijdrager
  #10233168 Quote

  Hi,

   

  Lastige keuze en zeker lastig om hier op het forum te plaatsen. Een keizersnede is voor iedereen ook anders en ook qua plaatsen van de ruggeprik. Ik heb bij nummer 1 een spoed sectio gehad en daardoor helemaal van de kaart. Daarna ging er van alles mis en heb ik de 1e uren helemaal gemist van de kleine man. Maar dat misgaan lag niet aan de keizersnede, maar aan het personeel etc.

   

  Nu bij nummer 2 zijn er ook complicaties en heb ik gelijk aangegeven i.v.m. trauma van nr 1 dat ik een KS wil, een knuffelkeizersnede om die 1e uren die ik bij nummer 1 niet meekreeg wel bewuster mee te maken. 

  Een keizersnede is echt een operatie, het herstel zal moeizamer gaan dan bij een vaginale bevalling. Ik heb een lieve omgeving die de 1e periode er voor mij zal zijn zodat ik rustig kan herstellen en er wel iemand is voor nummer 1. Ik denk dat je alle pro’s en con’s tegen elkaar moet afstrepen en de ervaringen van de verleden keren mee moet nemen. Succes met de keuze!


  Anoniemmmmmmmm
  Bijdrager
  #10233171 Quote

  Hi,

   

  zelf heb ik een spoedkeizersnee gehad. Opzich heb ik het wel als goed ervaren. Ik had op het moment geen keus, en gaf me er gewoon aan over. Wel was er moeite met de ruggenprik, maar dat kwam omdat ik rugweeen had. En het heeft bij mij ook 32 uur geduurd, dus me lichaam was eigenlijk op. Het herstel ging bij mij opzich ook prima. Heb wel 4 dagen in het ziekenhuis gelegen. Eenmaal thuis moest ik wel even op me tanden bijten. Na 6 dagen stond ik er alleen voor want mijn man die moest weer aan he werk. Ook dat was soms pittig, en duurde het herstel ietsje langer. Omdat ik alles eigenlijk al deed. Maar buiten dat heb ik niks te klagen.


  mijnfamilie
  Bijdrager
  #10233214 Quote

  Ja de keus is er omdat ik met allebei nummer 1 en 2 een vaginale bevalling had met ontsettend veel bloedverlies en placenta die blijft zitten

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  mijnfamilie
  Bijdrager
  #10233216 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Ik waardeer het enorm. Ik lees het graag en wens jullie verder sterkte en herstel en een fijne zwangerschap toe. Ik ga nog goed informeren hoe en wat


  mijnfamilie
  Bijdrager
  #10233218 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Ik waardeer het enorm. Ik lees het graag en wens jullie verder sterkte en herstel en een fijne zwangerschap toe. Ik ga nog goed informeren hoe en wat

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct