Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat is normaal slaapgedrag?!

 • Auteur
  Berichten
 • #10343787

  Hoi, even van me afschrijven en ook zoekend naar geruststelling.

  Onze boef van 22 maanden begon een maand of 2 ineens in de middag na een halfuur huilend wakker te worden. De nachten bleven ongeschonden. 

  Sinds een paar weken helaas de nachten ook niet meer vrij van ellende: huilend wakker worden (“zere tandjes”, speen niet gelijk kunnen vinden, een knuffel mist, “nog een kusje”, ze weet het zelf ook niet, etc.).

  Nu gaat ze ook sinds een week of 2 moeilijker slapen. Begint na een paar minuten te huilen, met dezelfde redenen als wanneer ze huilend wakker wordt. 

  Vanavond deed papa haar op bed, en voor mijn gevoel is er daarna nog meer aan de hand dan normaal. 

  Hoe gaan jullie dreumesen/peuters slapen? Wat is normaal. Voor mijn gevoel moet dit een fase zijn… maar hij duurt al zolang! En ik krijg het er benauwd van, dat gehuil (om niks?). 

  Ik ben dan bang dat er teveel te verwerken is voor haar, maar ik hou de dagen al rustig. Of ik ben bang dat het avondritueel niet duidelijk genoeg is, terwijl die nagenoeg helemaal hetzelfde is altijd.

  Oja, haar maar (gecontroleerd) laten huilen heeft een averechts effect. Alleen maar meer ellende. Plus, laten huilen past ook niet bij mij.

  Hebben we te maken met een hardnekkige fase? Iets anders?


  Niempje
  Bijdrager
  #10343798 Quote

  Dit is de typische ‘ik ben bijna 2’ fase. Onze dochter is ook 22 maanden en gaat lief naar bed, 20 minuten later begint ze ineens heel hard te huilen. Vaak savonds ook nog, in de nacht kan het ook drama zijn.

  Er is niks aan de hand, geen tanden, koorts, dorst, honger etc. Dus ze heeft even pech gehad en moet er doorheen. En zo wij dus ook😂

  #10343801 Quote

  Hoe pakken jullie het aan? En duurt het daar ook al zo ellendig lang?!


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10343943 Quote

  Hier een meisje van ruim 24 maanden en doet ook sinds een maand of 2/3 als ze s avonds naar bed gaat soort zeurend geluid maken. Ze wilt dan dat je komt en als je niet komt gaat dit over in erg huilen en overstuur. Wij gaan er nu meestal echt maar 1x heen geven haar nog een knuffel zingen nog een liedje en meestal is het dan ook weer goed en gaat ze wel slapen. En soms blijft ze wel een poosje zeuren maar dan proberen we het toch te negeren. Ook s nachts is ze soms wat onrustiger en hoor ik haar vaker huilen maar ga er meestal niet heen want binnen enkele minuten is het vaak over. Is ze bij jullie echt klaar wakker in de nacht ? Ik denk dat het erg bij deze leeftijd hoort en dat dit ook fases zijn die er bij horen tot een bepaalde leeftijd. Is ze erg vroeg wakker ? 

  #10343976 Quote

  Ze is gelukkig haast nooit vroeg wakker! Maar ’s nachts inderdaad ook vaak kort huilen. 

  Haar gehuil voor bedtijd negeren werkt hier helaas dus niet :(.

  #10344305 Quote

  Onze dochter (21 mnd) precies t zelfde. Nu laat ik haar bij mij in bed in slaap vallen en leg ik haar dan over in eigen bedje. Snachts verschilt tussen niet en 15x wakker worden. Gemiddeld rond de 3x. Dit duurt al een hele poos en zal nog wel lang aanhouden ben ik bang. Zowieso het nieuwe leren, verwerken, laatste kiezen die doorkomen enzenz. Snachts ga ik er dan even heen, geef ik een slokje drinken uit de oude flesvoedingsfles met speen en een aai over de bol en dan slaapt ze meteen weer. Dit werkt vooralsnog goed bij ons. Succes 🍀🍀

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
  #10344552 Quote

  Ze heeft ook steeds allerlei “excuses” waarom ze niet kan slapen. Ik denk niet dat het op deze leeftijd expres is of uitproberen, maar onhandig is het wel.

  Zo moest ik vanavond naar een huilend kind omdat ze haar reservespeen niet op de “goeie” plek in bed kreeg…


  Sopi
  Bijdrager
  #10344963 Quote

  Ik denk dat het wel normaal is. Onze altijd super goed slapende baby en dreumes veranderde met 2 jaar ook ineens qua slaapgedrag. Rond bedtijd begon ze tijd te rekken. En de smoesjes die ze verzint worden steeds origineler. Ze heeft dorst, moet plassen, wil ingestopt worden, wil toch een andere knuffel, heeft nog honger, wil nog iets vragen (en begint dan over de gekste dingen).. nouja en ga zo maar door. En als ze dan eindelijk slaapt wil ze snachts ook nog weleens roepen dat haar dekens los zijn (ze wil ingestopt worden) of dat ze een slokje water wil.

   

  Ik denk dat dit gewoon dwars peuter gedrag is. Ze is nu 2,5 en slaat af en toe haae middagdutje over. Waar ik daar voorheen niet aan moest denken, blijk ik het nu heerlijk te vinden. Ze gaat om 18.00 naar bed. Is doodmoe, heeft geen puf voor smoesjes en valt als een blok in slaap tot de andere ochtend. Zo fijn om de avond weer terug te hebben.

  Het komt vanzelf goed 😉


  KL-E
  Bijdrager
  #10344970 Quote

  Ik denk ook dat er niks mis is met het bedritueel. Als dit altijd al hetzefde is, dan is het zekerteweten duidelijk voor dr! Ik denk ook dat je met een van de vele hardnekkige fases te maken hebt!! Het laat gaan slapen is hier ook al maanden aan de gang. Soms is het alleen wat vertellen, zingen en keten in bed 1/1,5 uur lang, maar er zitten ook fases tussen dat het gepaard gaat met huilen en gejammer. Nu ook weer, ben nu 2x terug geweest en heb m gezegd dat dit de laatste keer is. Ook jammeren om n schele niks… pijn! Zegt hij dan en wijst naar zijn 1,5 week geleden kapot gevallen knie, die al bijna helemaal genezen is en waar nog maar één minipuntje van te zien is 😂

  Doe wat jij denkt dat ze nodig heeft of eat goed voelt voor jou. Bedenk iedere keer dat je terug naar boven loopt: dit gaat weer voorbij!! En ja, het duurt soms erg lang! Hier dus ook al n paar maanden en is inmiddels 2 .

  succes! En twijfel niet aan jezelf! Je diet t echt wel goed hoor!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct