Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat is waar? Wanneer het beste moment? En ovulatietest vraag.

 • Auteur
  Berichten

 • AlicevanD
  Bijdrager
  #10180816

  Hallo meiden,

  gisteren had ik ook een topic geopend alleen hij is ineens weg. Ik vraag het dus gewoon nog een keertje.

  Als je een positieve ovulatietest heb. Wanneer kan je dan het beste beste vrijen?  Ze zeggen het het beste is om de dag te vrijen. Is het nou zo dat je ei springt op de dag van je positieve test, of de dag erna? Of de dag daarna? Wanneer kan je het dan het beste doen?

  Ik hoorde ook dat elke dag vrijen niet echt goed is voor het zaad van de man. Omdat dit dan sterk genoeg is voor een bevruchting.

  Wat is nou waar? Wanneer kun je het nou het beste doen? Hoe doen jullie dit?

   

  bedankt alvast voor jullie reacties!


  AlicevanD
  Bijdrager
  #10180819 Quote

  Als ik nu om de dag zou doen dan zou ik precies op de dag van mijn eisprong het niet doen … hahah 

  #10180821 Quote

  Tsja… er wordt van alles gezegd. Het zaad van de man kan een paar dagen overleven. Ook als je seks hebt voor je eisprong maak je dus al kans. De eisprong vindt plaats na de piek op de ovulatietest. In principe 24-36 uur later als ik me niet vergis. Ook dat is maar een gemiddelde. Het is per vrouw verschillend. Een eicel blijft ongeveer 12 uur leven. Ik zou aanraden om vanaf 5 dagen voor en 1-2 dagen na de eisprong regelmatig seks te hebben. In die dagen heb je de meeste kans en dan is het nog een kwestie van geluk hebben. Om de dag schijnt beter te zijn, maar ik las laatst dat ook dat weer achterhaald is. Bij mijn eerste zwangerschap hadden we juist heel veel seks in de maand dat het raak was. Wij zijn dus het bewijs dat elke dag seks hebben ook kan leiden tot een bevruchting (of in ons geval zelfs een dubbele bevruchting). Het allerbeste advies dat ik kan geven is genieten en ontspannen en lekker seks hebben wanneer jullie er zin in hebben.


  Bloompjee
  Bijdrager
  #10181033 Quote

  Wij deden ’t steeds zodra de ovulatie test positief aan gaf, helaas zonder resultaat. (waarschijnlijk te laat). Omdat we een jaar bezig zijn geweest wist ik ongeveer in welke week m’n ei kwam. Dus wij deden het de laatste keren ongeveer een week voor mijn  eisprong om de dag en het was gelijk raak! Er ligt dan een voorraad klaar dus op ’t moment dat je ei springt is er meer kans op bevruchting. De dag dat mijn ovulatie test positief aan gaf was ook de dag dat mijn ei bevrucht is geraakt als ik terug tel met het aantal dagen dat ik nu zwanger ben volgens m’n verloskundige. Dit is overigens niet de dag geweest dat we sex hebben gehad dus blijkbaar lag der een voorraad van de dag ervoor. Succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct