Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat kun je verwachten als je kindje geboren is?

 • Auteur
  Berichten
 • #10070872

  Lieve mama’s in spe,

  Nog even en dan gaat het dan echt gebeuren! Jullie worden papa en mama van jullie eerste kindje! Waarschijnlijk heb je al heel veel gelezen en informatie gekregen over bijvoorbeeld veilige producten. Badjes, bedjes, babyfoons, noem maar op. Maar waarschijnlijk zat daar nog niet heel veel informatie tussen over het gedrag en de verzorging van je kindje. Veel nieuwe ouders kunnen zich dan ook onzeker voelen in die eerste onwennige periode. Om maar een klein voorbeeldje te noemen, toen ik moeder werd vroegen veel mensen in mijn omgeving “En, slaapt ie al door?”. Uuh, nee, is dat dan de bedoeling? Wat is dan normaal?

  Er zijn verschillende verzorgingsmethoden op het gedrag van jonge baby’s, maar professionals weten nog niet altijd even goed wat en waarom iets wel of niet werkt, omdat professionals weinig zicht hebben op wat er de eerste maanden precies thuis afspeelt. Daarom is de Universiteit van Amsterdam van start gegaan met een onderzoek naar de verzorging en het gedrag van pasgeboren baby’s. Wij komen graag bij jullie langs voor een persoonlijk adviesgesprek. Hierin krijg je allerlei handige tips en adviezen om zo ontspannen mogelijk die eerste zware baby tijd door te komen. Van jou vragen we of je korte vragenlijsten en een eenvoudig dagboekje bij wilt houden. Met dit onderzoek hopen we nieuwe ouders beter te kunnen begeleiden en adviseren in de spannende overgang van stel naar gezin. Op http://www.babyonderzoek.nl kun je nog wat meer informatie lezen, kun je lezen over wie de onderzoekers zijn en kun je je ook aanmelden om mee te doen.

  Ik hoop jullie te mogen ontmoeten binnenkort! Geniet nog even van deze bijzondere tijd en heel veel sterkte als je het al behoorlijk zwaar hebt!

  Hartelijke groet,

  Marijke

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct