Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat mag ze allemaal drinken 6 maanden

 • Auteur
  Berichten
 • #10344244

  alles is nieuw voor mij, vandaar deze vraag andere drankjes dan melk , maar zoals wat diksap ? Waar moet ik dan aandenken of roosivicee ? 


  Dpl
  Bijdrager
  #10344245 Quote

  Met 6 maanden zou ik nog niks anders te drinken geven dan melk. Ze hebben nog geen ander vocht nodig en dat neemt alleen maar ruimte in hun buik in waar voedzame melk moet zitten. Vanaf een maand of 9 beetje oefenen met wat water of kruidenthee. Diksap, roosvicee enzo zou ik nooit geven, onnodige suikers. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10344248 Quote

  Wij zijn begonnen met water aanbieden naast de melk toen ze 7/8 maanden was. Met als gevolg dat ze nu gewoon tevreden is als we haar water aanbieden. Ze is 1,5 en drinkt op een dag 300 ml melk en 300-600ml water. De drinkbeker staat op tafel en als ze erom vraagt weigeren we nooit. 
  Af en toe geven we diksap of thee, maar ze is met water net zo blij. 😊

  #10344252 Quote

  Water, lauwe thee of volle melk


  Rein a
  Bijdrager
  #10344256 Quote

  Bovenstaande idd. 
  diksap en andere siropen zeker op deze leeftijd zeer onnodig 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10344262 Quote

  Hier ook gewoon water of lauwe slappe groene thee (meestal water, want lui, haha). Pas toen mijn dochtertje 1,5 was kreeg ze voor het eerst limonade (moest even wat suikers binnenkrijgen na een narcose). Maar met 6 maanden is diksap of Roosvicee echt nog niet nodig. Ook gewone melk zoals hierboven zou ik niet doen (pas rond 1 jaar).

  Maar hier ging het echt om een paar slokjes bij het eten. Stelde qua hoeveelheid weinig voor.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Rcl
  Bijdrager
  #10344266 Quote
  1. Water lauwe thee 
  2. Soepstengel brood avond eten fruit beleg 
  3.  

  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10344270 Quote

  Water of slappe thee. Diksap nu nog niet gaan geven. Ze moet eerst aan water kunnen wennen. Anders heb je kans dat ze straks geen water wil. Hier kreeg onze dochter pas later diksap en dan echt sterk verdund. Gewone melk mag pas vanaf een maand of 11-12 ivm de darmen. 


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10344288 Quote

  Cb heeft aangegeven bij mij dat leren drinken uit een beker mag en juist handig is met magere yoghurt en dat magere kwark als toetje ook prima is. Ze krijgt dit dan ook al vanaf 7 maand. Water drinken oefenen we ook alleen heb ik het ei van Columbus nog niet gevonden omdat ze niet snapt hoe het moet. Heb een muchkin beker en een rietjes beker geprobeerd, maar een gewone beker vind ze interessanter, ze is nu ruim 8 maand.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct