Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat moet ik doen? :(

 • Auteur
  Berichten
 • #10167453

  Hoi!

   

  Ik weet het even niet meer….

  Toen mijn zoontje 4 maanden werd ben ik gestart met bijvoeding. Hier heel voorzichtig mee begonnen. Elke keer na het eten daarvan veranderd mijn zoontje van een super vrolijke baby naar een onrustige huilbaby.  Ook slaapt hij NIET, terwijl hij zonder bijvoeding de klok rond slaapt…

  Wat hij dan doet is heel veel persen, terwijl er niets uit komt. Wanneer ik hem stimuleer komt er soms wat ontlasting uit, maar dit is gewoon vloeibaar borstvoedingspoep met de bijvoeding erdoor.

  Ik dacht dat dat even moet wennen en ben 2 maanden door gegaan met bijvoeden. Heb volgens mij alle soorten groenten en fruit geprobeerd. 

  Nu is hij 6 maanden en ben even 2 weken op advies van een kennis gestopt om de darmen tot rust te brengen.

   

  Maandag had ik een afspraak bij het cb. Zij gaven aan dat ik niet hoef te stoppen. Ze gooien er zelfs een schepje boven op. Ik moet namelijk brood en aardapeltjes gaan proberen. Leuk en aardig, maar waarom zou zijn lichaampje dat wel accepteren?

  Het argument was alsvolgt: hij perst, maar voelt zijn ontlasting niet zitten. Bij vaster poep kan hij makkelijker persen.

   

  Nou oke. Dus ik heb het dinsdag geprobeerd. Ik heb hem 2 stukjes brood gegeven. Ongeveer even groot als een suikerklontje. Dit gemengd met wat borstvoeding. Hij vond het heerlijk, maar toen begon de elende. Ik gaf hem dit om 11 uur in de ochtend en nu is het 03:58 uur in de nacht en hebben we er nog steeds last van. Hij doet er geen oog van dicht. Hij is alleen maar aan het zeuren en persen.

  Het leek bij zijn ontlasting van 20:00 uur dat het brood eruit was gekomen, dus ik snap er helemaal niets van.

   

  Hij heeft natuurlijk bijvoeding nodig dus ik zit met mijn handen in het haar. Ook zou ik graag mijn rust willen. Niet constant een huilbaby en slapeloze nachten.

   

  Wat zouden jullie doen?


  Nvb
  Bijdrager
  #10167456 Quote

  Naar de huisarts gaan. Wellicht kunnen ze onderzoeken waarom de voeding eruit komt (zoals ik het lees zonder dat deze is opgenomen in het lichaam?) misschien is er toch een soort allergie? Of prikkelbaar darm syndroom zoiets? 

  Super zielig om je kindje zo te zien. Heel veel sterkte 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10168238 Quote

  Zou inderdaad naar de huisarts gaan. Dat je de hapjes steeds goed terug kan zien in z’n ontlasting lijkt me niet echt normaal. Hier zie ik er eigenlijk nooit wat van terug. Vind dat het Cb wel heel makkelijk denkt erover. Zou nu gewoon stoppen en pas verder gaan als je bij de huisarts geweest bent. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct