Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat te doen bij overlijden ouders

 • Auteur
  Berichten

 • Puckelientje
  Bijdrager
  #10237545

  Hoi.

   

  Ik ben benieuwd wat jullie hebben geregeld voor je kind(eren) voor als jullie als ouders beide komen te overlijden (door bijv. een ongeluk)

  Wij hebben mijn schoonzus en zwager gevraagd of zij dan voogd willen worden. Maar waar in vast te leggen.. in een gezagsregister of toch in een testament? Wij zijn getrouwd..

   


  Fleurol
  Bijdrager
  #10237547 Quote

  We hebben 3 gezinnen en een curator aangesteld in een testament. We zijn niet getrouwd en mn vriend heeft een eigen bedrijf dus we moesten wel 


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10237555 Quote

  Wij hebben de ouders van mijn vriend. 

  Dit kon je gratis ergens vast leggen  weet zo niet precies  waar dit heeft  mijn vriend geregelt 😊


  Sneeuwwitje
  Bijdrager
  #10237558 Quote

  Je kunt dit gratis online aten vastleggen in het gezagsregister of een testament laten opmaken


  JomieJW
  Bijdrager
  #10237560 Quote

  Wij hebben de broer van mijn man gevraagd en zijn vriendin. Hebben het niet in een testament laten vastleggen, maar inderdaad wel op internet in het gezagsregister laten opnemen. Mocht er dan iets met ons gebeuren en een rechter komt aan te pas, dan kijken zij in dat register of er iets vastgelegd staat voordat besloten wordt wie voor onze kinderen gaat zorgen. Mochten wij dat vastgelegd hebben, dan wordt die keuze doorgaans aangehouden (tenzij er extreme redenen zijn waarom dat niet verstandig is).


  Girl-and-boy
  Bijdrager
  #10237566 Quote

  Wij hebben mijn schoonzus en zwager via testament aangewezen wat we tegelijk hebben laten opmaken met onze huwelijkse voorwaarden. 

  Schoonzus en zwager zijn niet getrouwd en hebben (volgens mij) via rechtspraak.nl via een gezagsregister ons weer aangewezen als voogd. 

   

  Lees ook: Relatie na de geboorte van je kind

  NicolientjeP
  Bijdrager
  #10237593 Quote

  Wij hebben mijn broer en schoonzus gevraagd en dit vast laten leggen in een testament, tegelijkertijd met het opstellen van onze huwelijkse voorwaarden. Wij hebben in ons testament ook veel andere zaken vastgelegd die van belang kunnen zijn voor onze zoon. Maar ook voor als 1 van de ouders komt te overlijden.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct