Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wat te doen werk en ziek?

 • Auteur
  Berichten
 • #10165949

  Goedemiddag, 

   

  Ik zit een beetje met een gek dilema misschien, maar ben benieuwd hoe jullie dit ervaren. 

   

  Ik ben 2017 zwanger geworden, n helaas al vrij snel in de ziektewet beland, omdat ik mega slaap problemen kreeg. Kreeg ook mdeicatie hiervoor tijdens mijn zwangerschap, en bleek een placenta previa te hebben dus was al snel uitgewerkt. Vervolgens ben ik januari 2018 bevallen van een lief jongetje, weliswaar te vroeg net een keizersnede, maar hij bleek na 4 weken problemen te hebben met zn buikje, en werd met spoed geopereerd in het AMC. Dit was een erg ingrijpende periode met veel stress, en nog meer slaap problemen. Kreeg hiervan paniekaanvallen, en was in staat na me verlof te werken. Ben uiteindelijk in behandeling gegaan bij een pschygoloog maar hier stond flinke wacht tijd voor, en helaas moest ik van de arbo arts al gaan reintergeren want mankeerde lichamelijk niks….

  Ben langzaamaan gaan reïntegreren maar trok 32 uur werken niet, en heb hiervoor ouderschaps verlof genomen naar 24 uur. Inmiddels ben ik 1 januari helemaal beter gemeld. Maar we zijn nu ruim een maand verder, en ben weer helemaal ingestort. Ik ben compleet opgebrand. Slaap nog steeds inmiddels dus al 2 jaar niet, heb paniekaanvallen, en ben gisteren vreselijk gaan hyperventileren, en met pijn op de borst naar de spoedpost geweest. Ik trek het gewoonweg niet, en kan niet voldoende herstellen op deze manier. Ook niet met me ouderschaps verlof. Mn ouders zeggen meld je ziek dit kan zo niet langer. Maar als ik me nu ziekmeld gaat er meteen weer aan alle kanten druk op me staan omdat ze me zsm aan het werk willen hebben! Wat zouden jullie doen? Ik schaam me dood me weer te moeten ziekmelden. Vooral omdat ik dus al tijdens me zwangerschap, en erna ziek geweest ben, en ik net pas weer helemaal me werk hervat heb. Vandaar ook dat ik zelf ouderschaps verlof heb genomen. Maar zelfs daarmee trek ik het niet. Ben compleet uitgeput van de afgelopen tijd. Iemand die misschien ook zoiets heeft meegemaakt? En tips? 

   

   


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10165950 Quote

  Meid meld je ziek en neem tijd voor jezelf! Dat is echt het belangrijkste. Als je bij de arbo arts moet komen gewoon duidelijk zijn dat je werken echt nog niet trekt en ook echt nog niet aan het werk gaan als jij denkt dat het nog niet lukt. Anders ga je er zelf aan onderdoor voor zover dat nu nog niet het geval is. 

  #10165965 Quote

  Vind het zo lastig omdat ik al een tijd eruit ben geweest. Maar had achteraf gezien nooit moeten beginnen met reintergreren, voor ik was gestart met de therapie. Want heb nu dubbel de stress en druk, en het lijkt wel of het nu met de dag slechter gaat. Doe prive al letterlijk helemaal niks omdat ik het anders niet trek. Maar lijkt me niet helemaal de bedoeling dit… Maar vind het erg lastig want denk dat ze vreselijk druk gaan zetten als ik me nu ziekmeld, en dat trek ik al helemaal niet nu! 


  Agnesz
  Bijdrager
  #10165985 Quote

  Huh ik vind het erg gek dat jou arbo arts zegt dat je lichamelijkniks mankeerd als je niet kunt slapen is er lichamelijk weldegelijk iets niet goed. Want anders zou je gewoon kunnen slapen.. 

  En als jij niet goed slapen kan kun je ook niet voldoende presteren op je werk dus heeft jou werkgever minder aan jou als werknemer. Wanneer jij je ziekmeld kunnen ze via het uwv geld krijgen om een ander in te zetten dus vind het vreemd.. 

   

  Als jij je niet goedvoelt moetje je gewoon ziekmelden! Anders beland je straks nog in een burnout! En dat kun ik niemand. Let op je eigen gezonheid en, dat van je kindje. Niemand heeft er wat aan als jij straks of zoals je al zegt nu al ingestort bent.. 

   

  Miss als tip om jou therapeut je momenteel ziek te laten melden op papier? Dat je nu het beste rust moet nemen etc om jou herstel sneller te laten verlopen?

   

  Sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct