Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Water op test gedaan

 • Auteur
  Berichten
 • #10227895

  Ik had een test gedaan nu deed ik er water op en nu  is het een half vaag streepje wat betekend dat? 


  Girafje135
  Bijdrager
  #10227896 Quote

  Niet dat je zwanger ben, aangezien je water erop gedaan heb ipv urine.. 

  wrs indroogstreepje ofzo


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10227897 Quote

  Bedoel je dat je deze test al gebruikt had en vervolgens nog een keer water eroverheen gedaan hebt (nadat deze al netjes opgedroogd en buiten de afleestijd was). Ik denk niet dat dat nog iets te betekenen heeft, want dat valt onder het onjuist gebruik van een test. Misschien is er wat van die controlelijn dan uitgelekt naar de teststreep ofzo, geen idee wat er dan gebeurt.

  Als je de test gewoon met water ipv urine hebt uitgevoerd, dan lijkt het me dat deze test niet zo heel betrouwbaar is of dat je een veel duidelijkere streep nodig hebt om evt een zwangerschap aan te tonen.

  Sowieso komt het met testen na de aflijstijd nog wel eens voor dat er een supervaag grijzig streepje ontstaat. Dat is dan vaak een indrooglijntje, en zegt helaas niet zoveel, alleen dat er (nog?) niet genoeg hcg is voor een positieve test. Maar die uitslag hoort binnen de afleestijd te verschijnen en verkleurt meestal roze/paarsig, al kan dat in het begin soms nog lastig te zien zijn. Mocht je twijfelen of zoiets al een streepje is, dan kan je altijd na een paar dagen opnieuw testen, bij zwangerschap worden je streepjes dan duidelijker.

  #10227899 Quote

  Ik had de test gedaan en ik had gelezen als je het niet zeker wist je er water op doen moest als die de streep dan weg ging je niet zwanger bent en een in droog lijn is blijft die staan dan wel. Nu is die dus zo geworden 

  #10227900 Quote

  Ik had de test gedaan en ik had gelezen als je het niet zeker wist je er water op doen moest als die de streep dan weg ging je niet zwanger bent en een in droog lijn is blijft die staan dan wel. Nu is die dus zo geworden 


  Naniene
  Bijdrager
  #10227903 Quote

  Waar had je dat gelezen? Vast niet in de gebruiksaanwijzing. Doe maar gewoon een nieuwe dan weet je t zeker. 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10227904 Quote

  Waar heb je die informatie vandaan? Als het niet uit de bijsluiter komt van de test, dan zou ik die informatie niet vertrouwen eigenlijk. Ik denk dat je beter even kan afwachten en over een paar dagen opnieuw testen als je twijfelt.


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10227924 Quote

  Hi, ik heb in 95% van de gevallen een indrooglijntje op testen. En ik heb echt al HEEL veel testen gedaan. Dit ziet er in mijn ogen uit als een indrooglijntje. 

  En de truc met water heb ik ook van gehoord en ook wel eens gedaan. Mijn indrooglijntjes blijven staan. 

  Het zou heel misschien ook iets anders kunnen beteken maar dat weet je alleen als je over een dag ofzo opnieuw test en dan de test binnen afleestijd afleest. Voor nu zou ik de test dus ook als negatief beschouwen.

  Hoop dat je snel een positieve test in handen hebt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct