Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Water

 • Auteur
  Berichten
 • #10440681

  Vandaag gestart met t geven van haar eerste groemte hapje vandaag 4 maandjes oud. Zou ik haar ook al wat water mogen geveb voor erbij en hoeveel cc zou kunnen. Of is dat nog wat te vroeg?


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10440702 Quote

  Water kan en mag, Als het nu nog maar niet je fles voedingen vervangt.


  Marjooww
  Bijdrager
  #10440704 Quote

   In principe onnodig, I.v.m. melkvoeding, maar je zou wel 10cc extra water per fles toe kunnen voegen om de ontlasting wat soepeler te laten gaan

  #10440713 Quote

  Wij geven ook bij elk hapje wat water hoor.

  #10440716 Quote

  Ja hoor, dat deden wij ook.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10440717 Quote

  Wij hebben pas vanaf 6 maanden water gegeven zoals het advies van het voedingscentrum, maar zijn ook pas met ruim 5 maanden begonnen met hapjes omdat de een (consultatiebureau) zegt begin vooral voor 6 maanden met het introduceren van allergenen en de ander (WHO) begin vooral niet met vaste voeding voor 6 maanden. Ik ben ervanuitgegaan dat hij vanzelf wel meer melk zou drinken als hij dat nodig zou hebben, kan me niet herinneren dat z’n flesjes voller zaten met het kolven destijds en direct aan de borst weet je het natuurlijk al helemaal niet, maar de natuur regelt het doorgaans prima. Tot 6 maanden stelden de hapjes ook nog niet zoveel voor en waren bovendien nog zo vloeibaar dat je daar niet per se veel extra vocht voor hoeft toe te voegen.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Smeetje
  Bijdrager
  #10440758 Quote

  Ik heb de hapjes gedaan via de rapley methode (hele stukken vanaaf 6 maanden). Daarbij blijf je borstvoeding geven op verzoek, daar halen ze de meeste voedingswaarde uit. Water pas vanaf een maand of 10/11. Ze haalde genoeg vocht uit de borstvoeding.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct