Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wazig Gevoel Van Derealisatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10594549

  Hoi allemaal,

  Momenteel ben ik 35 weken zwanger van ons eerste kindje. We zijn superblij.
  Sinds het derde trimester is begonnen heb ik een extreem wazig gevoel. Alsof mijn lichaam niet van mij is en ik in een soort drugstrip zit. Autorijden, fietsen en alles waarbij ik ook maar een beetje moet focussen lukt al weken niet meer. Ik ben vervroegd met verlof gegaan omdat ik het op mijn werk niet meer kon volgen. Elke gedachte die ik heb voelt abstract en niet van mij. Wanneer ik met mensen afspreek wil ik het liefst naar huis en ik kan geen zinnig gesprek meer voeren.
  Eigenlijk zit ik vooral op de bank een beetje te niksen. Lezen gaat niet en tv volg ik niet door het gebrek aan concentratie.
  Volgens de verloskundige hoort dit gevoel een beetje bij de periode vlak voor de bevalling (wanneer je naar binnen gaat keren om je erop voor te bereiden). Een paar dagen ervoor misschien, maar ik loop er al weken mee rond. Op mijn verzoek heb ik alles laten checken: bloed laten prikken, bloeddruk nog maar eens goed gemeten, zelfs een echo etc. Maar lichamelijk is alles kerngezond. Kindje ook.
  Als ik google kom ik niet echt verder. Ik kom dan iets tegen over zwangerschapsdementie maar het voelt extremer dan wat ik online tegenkom. Ik vroeg me af of er andere zwangeren zijn die dit gevoel herkennen? Gaat het nog weg? Ik zou niet weten hoe ik hiermee moet functioneren.


  Essil
  Bijdrager
  #10594558 Quote

  Ik weet niet zeker of het geholpen heeft, maar ik heb de hele zwangerschap omega-3 geslikt, in de hoop de zwangerschapsdementie zoveel mogelijk te beperken.

  Tijdens je zwangerschap verdwijnt een deel van de grijze massa van je hersenen. Dit is 2 jaar na je zwangerschap weer terug. 

  Zo extreem als jij het hebt, heb ik gelukkig niet gehad. Maar je in je zelf terug trekken is inderdaad normaal. Je energie is nodig voor je baby.

  Je kan misschien een second opinion vragen bij de huisarts?

  #10594908 Quote

  Dankje voor de tip! Ik heb gekeken en de supplementen die ik slik missen dit inderdaad. Zou het best kunnen zijn! Ik heb direct nieuwe gekocht.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct