Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

We gaan dit doen. Een grote verrassing

 • Auteur
  Berichten
 • #10042141

  Hallo allenmaal ik ben nieuw hier.

  Mijn titel behoeft wel even wat uitleg denk ik. Het komt er op neer dat ik sinds een half jaar weet dat ik PTSS heb en ik ben hiervoor in therapie gegaan. Een heel zwaar traject waar ik nu nog mee bezig ben, maar ik zie licht aan het einde van de tunnel!

  De PTSS heeft er voor mij altijd voor gezorgd dat ik enorm bang ben geweest om kinderen te krijgen. Bang voor wat de toekomst zou brengen en alle gevolgen die er aan vast zouden zitten. Inmiddels zie ik nu overal mogelijkheden en oplossingen voor vanalles en nogwat en geloof ik sterk dat het allenmaal wel goed komt.

  Ik heb nu al 7 jaar mijn spiraal en die gaat er 11 december uit. Mijn vriend weet dat nog niet. Hij wil al kinderen zo lang als dat ik hem ken (en dat is inmiddels al 8 jaar) en nu de ptss de wereld in is hoor ik hem over niks anders als “wanneer gaan wij een kindje krijgen”. Ik hou ouderwets de boot af en doe alsof ik het niet wil om de verrassing maar niet te verklappen.

  Stiekem wil ik het van de daken schreeuwen. Ik kan niet wachten hem te vertellen dat ik er klaar voor ben op samen met hem een gezinnetje te starten. Als ik er al aan denk krijg ik er kriebels van in mijn buik <3

  Ik ben wel echt vanalles aan vragen. Er spookt enorm veel door mijn hoofd. Zo heb ik bijvoorbeeld fibromyalgie. Ik heb al gelezen dat mijn klachten sterk kunnen verminderen tijdens de zwangerschap. Dat is enorm fijn! Maar heeft het ook effect of zwanger raken?

  Daarbij heb ik ook een vitamine D3 defictie. Mijn lichaam maakt nauwelijk vitamine D3 aan, waardoor ik zonder suplement met maar 2.7 aan waarde rondloop (deze hoord minimaal 70 te zijn). Ook daar vraag ik me af wat voor effect dat zal hebben op het zwanger raken en op het ongeboren kindje tijdens de zwangerschap.

  Dit zijn dingen die ik uiteraard aan de HA ga vragen as 11 december. Maar wat zijn nou nog meer verstandige vragen om te stellen. Waar zou ik aan moeten denken? Ik heb echt geen idee 😛

  Ik probeer mezelf wel zo veel mogelijk in te lezen. Maar er is zo veel te vinden dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

  Alvast bedankt voor jullie berichtjes.

  Groetjes,
  Peelie


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10042180 Quote

  Gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging! Het enige wat ik heb geleerd is dat je niks kan plannen, en hoe goed de voorbereiding ook is je bent nooit voorbereid hihi ik was bijvoorbeeld doodsbang voor een bevalling die dagen zou duren (lees horrorverhalen en omgeving) ik had me daar helemaal op voorbereid.. veel tijd aan verspild hihi in totaal nog geen 3 uur met weeën en al hihi was wel heel heftig juist omdat het snel ging maar heb me er weken druk om gemaakt super stom! Verdiep je vooral in de feiten en weten wat er in je lijf gebeurd, misschien een pufcursus maar de natuur bepaald schijnbaar alles hihi ook had ik gewild dat ik me meer ingelezen had van te voren over onrustige babys. Want ook had ik me niet voorbereid op 20 uur krijsen per dag. Je moet er niet vanuit gaan, net als dat je er niet vanuit moet gaan dat je bevalling 30 dagen moet duren hihi maar ik had dan misschien iets mn opties verbreed (nog minder werken, meer opvang, etc.) uiteindelijk niks valt te plannen maar het is het mooiste wat je met elkaar kan hebben een pracht gezinnetje! Ik hoop dat alles fijn en voorspoedig verloopt!! Heel veel fun met de voorbereiding en de voorpret naar de grote verassing toe hihi! 

  #10042208 Quote

  Vooruit plannen is ook niet zo zeer waar ik naar opzoek ben. Ik ben me er maar al te bewust van dat je met kinderen niks kan plannen. Daarom is het ook meer dat ik mij wil inlezen. Ook omdat ik zelf natuurlijk niet helemaal 100% gezond ben. 

   

  Als we het dan toch hebben over angsten. Mijn grootste angst is misschien uitscheuren tijdens de bevalling.

   

  Mijn broertje was vroeger een huilbaby. Slapenloze nachten voor iedereen in huis. En het heeft heeeel erg lang geduurt voordat hij eindelijk een beetj op eigen benen ging staan. Hij is nu 17 😛

   

   

   

  #10042372 Quote

  Ik heb een vragenlijst van de zwangerwijzer ingevult. Daar kwam al wel wat dingen uit die verstandig zijn om na te vragen.

   

  Zo is mijn moeder een nederlandse, maar in Nigeria geboren. Mijn oma heeft tijdens de zwangerschap malaria gehad met het eea aan lichamelijk gevolgen voor mijn moeder. Ik merk zelf weinig bijzonder aal mijzelf. Maar ik ga toch even navragen of daar bezwaren voor kunnen zijn.

   

  Ook is mijn man half Israeliet en half nederlander. Daar komen ook weer bepaalde ziektes vandaan. Hij is verder helemaal gezond. Maar toch even navragen.

   

   

  #10046722 Quote

  Inmiddels is de spiraal er uit. Het is me alles meegevallen.

   

  Ik merk wel dat mijn libido sky high is.

   

  Met 1e kerstdag ga ik hem de verrassing geven.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct