Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Week 6 Zwanger Misselijk Overgeven Hele Dag

 • Auteur
  Berichten
 • #10146785

  Lieve allemaal, 

  Ben nu 6 weken zwanger maandag 7 ben sinds 3 dagen dood ziek misselijk overgeven hou bijna tot niks binnen wat ik de ene dag wel binnen houd de andere dag niet. Gisteren bij huisarts geweest zetpillen mee gehad tegen overgeven en misselijk ben het hele dag door kan niks fatsoenlijk de pillen werken nog niet al had dat wel zo moeten zijn. 

  Hopelijk hebben jullie tips vind het zo niet leuk.

  #10146787 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Je weet waar je het voor doet 😉

  Ik ben nu 21+3 en nog steeds erg beroerd. Ruim 13 kg afgevallen, nu al een maand niet afgevallen, maar ik kom ook niet aan. 

  Misschien helpt voor jou crackers of beschuit eten en zuivel drinken? Eet in bed voordat je opstaat. En doe vooral rustig aan. Blijf goed drinken, ivm uitdroging. 

  Sterkte en hopelijk gaat het snel wat beter!


  mamasaurus
  Bijdrager
  #10147091 Quote

  wat vervelend te horen dat je zo ziek bent, ik hoop dat je er snel vanaf mag zijn! Ik ben momenteel 24 weken zwanger en tot week 20 overmatig gebraakt, nu sporadisch nog. Helaas verschilt dit echt per vrouw hoelang het aanhoudt en in welke mate. 

  De kunst is jezelf er toe te zetten te blijven eten en drinken, vooral water blijven drinken is erg belangrijk zodat je niet uitdroogt, ik dronk na iedere keer overgeven een glas water ook al kost dit veel moeite ik wilde absoluut niet worden opgenomen in het zkh met uitdroging, dit idee zorgde ervoor dat ik toch wat bleef eten en drinken. Helaas werkt de ene tip voor iemand erg goed en voor de ander totaal niet. Vanille yoghurt viel me goed en melk en qua voeding komkommer en tomaat. Wat ik als tip mee kreeg van de verloskundige om niet te eten/drinken was : rode sauzen, zuren (sinaasappelsap, mandarijnen, augurken), uien, koolzuurhoudende dranken, cafeïne en niet te veel thee omdat dit het maagzuur zuurder maakt en vaak oprispingen veroorzaakt, verder slikte ik iedere dag omeprazol om mijn maag rustiger te krijgen. Ik hoop dat er iets tussen zit wat je helpt en dat je snel minder misselijk bent. Veel geluk verder in je zwangerschap.

  #10147530 Quote

  ik heb een zwangerschapscursus gevolgd en iemand zei toen dat kauwgom kauwen goed werkt. Als ze het voelde opkomen nam ze een kauwgommetje.


  melissa derky
  Bijdrager
  #10147771 Quote

  Ik pak een smintje als ik me misselijk voel.  En crackers werken ook wel inderdaad. Soms neem ik liever liga’s. Net waar ik zin in heb! Heel veel sterkte…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct