Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Weer Opbouwen Vaste Voeding

 • Auteur
  Berichten
 • #10510650

  Hoi mede mamas,

  Vorige week heb ik een topic aangemaakt over mijn dochtertje die voor t eerst hoge koorts had en of jullie tips hadden. Nog hartelijk dank voor alle tips!

  Uiteindelijk bleef de koorts een week aanhouden en op de vierde dag kreeg m’n dochter, na huisarts bezoek, een penicilline kuur en hogere dosering zetpillen en een nurofendrankje. Dat laatste om de pijn van de oorontsteking te verminderen en om de opkomende pijn vier uur na de zetpil te verminderen (ze kreeg 240 mg om de 8 uur, maar die was na 4 uur al uitgewerkt) en te zorgen dat mijn dochter bleef drinken.

  Hoewel ik de dagvoedingen met de borstvoeding had afgebouwd ben ik deze weer gaan opbouwen, omdat ze uit de fles niet wilde drinken. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter. Zowel qua ziek zijn als qua drinken. Ze hoest alleen nog behoorlijk, dat is echt hardnekkig.

  Tijdens de koorts zijn we helemaal gestopt met vaste voeding aanbieden omdat ze niks wilde. Nu ben ik dit sinds drie/vier dagen weer aan het opbouwen. Alleen de fruithap, of ik nu geprakte mango of banaan (geprakt of zelf eten) aanbiedt, het gaat niet in. Ik had nog een knijpzakje fruit in de koelkast, dat ging redelijk. Maar ja, ik wil eigenlijk liever vers. Tussen de middag brood heeft ze wel zin in, maar door het vele hoesten en kokhalzen komt haar hele maaltijd (de inhouden van de fles van daarvoor er uit). Dacht als alternatief zelf een papje te maken met havermout en blauwe bessen en opvolgmelk, helemaal fijn geblenderd. Maar dit zorgt ook voor een trigger, hoesten en kokhalzen, waardoor alles er uit komt. De avondhap gaat gelukkig wel aardig.

  Hebben jullie hier ervaring mee? Vaste voeding oppakken na ziek zijn? Zijn er nog andere manieren om het aantrekkelijker aan te bieden? Welke pap geven jullie die van zichzelf heel fijn is en dus niet het kokhalzen zal triggeren? Is dit ‘normaal’ na een periode van ziek zijn? Heb ook het idee dat het kan samen hangen met het 8 maanden sprongetje en evt de eerste tandjes?

  Ik ben niet ten einde raad, zolang het drinken weer goed gaat is er denk ik voorlopig nog niks aan de hand. Maar het lezen van ervaringen en wat tips zou me wel helpen.

  #10510657 Quote

  Nog een aanvullende vraag. Ik zie nu via internet dat je ook zelf knijpzakjes fruit kan maken met doddle bags. Heeft iemand hier ervaring mee? Zijn die makkelijk schoon te maken?

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen