Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Weer proberen na miskraam / curretage

 • Auteur
  Berichten

 • Sneeuw
  Bijdrager
  #5667378

  Hoi,

  Wij willen graag weer verder nadat ik een paar weken terug een miskraam heb gehad (missed abortion en uiteindelijk curretage :(). Ben erg benieuwd of nog meer dames hier weer aan het proberen zijn na een miskraam, kan fijn zijn om ervaringen met elkaar te delen. Op dit moment zit ik te ‘wachten’ op mijn eerste eisprong/menstruatie.

  Hoor graag jullie ervaringen!


  FH84
  Bijdrager
  #5667405 Quote

  Hallo…

  Ik zit aan het eind van ronde 1! Na een curretage met 11 weken. 4 maanden rust gehouden voor onderzoeken (kwam niets uit )  en herstel. Was miskraam nr 5 in korte tijd.

  Afgelopen 4 maand mijn temp bijgehouden. . Als ik die moet geloven word ik vandaag ongesteld.   (Temp was vanmorgen gezakt) had me er bij neergelegd  dat we voor ronde 2 moesten gaan. (Beetje verbaasd  omdat ik al meer dan een  week gevoelige borsten heb en met vlagen misselijk ben.. maar lichaam kan je zomaar voor de gek houden) tot nu toe nog niets te zien en merken van een ongesteldheid .. het blijft dus nog even spannend..

  Succes met klussen 😉

   

  #5667408 Quote

  Goedeavond dames

   

  Ik zit in een onzekere periode hier mijn verhaal

  Vorige week vrijdag positief getest nou wij helemaal blij en zaterdag ja toen begon ik bloed te verliezen had veel pijn dus met spoed naar het zkh

  Ivm verdenking bbz dit was gelukkig niet het geval

  Op de inwendige echo was enkel verdikt slijmvlies te zien conclusie gynaecoloog miskraam

  Nu kom het volgende in het zkh was me hcg 6 2 dagen later moest ik prikken via de ha

  Volgende dag gebeld was me hcg ineens 16 ik dacht watt

  Volgende dag ik denk ga cb test doen en ja hoor zwanger 1 tot 2 weken gaf die aan

  Ik zkh gebeld met deze uitslagen moest gelijk weer komen hcg geprikt echo was nog steeds enkel verdikt slijmvlies maar nu kom het me hcg was 17 wat gebeurd er met me lichaam daar in tegen nemen me hormonen niet af maar enkel enorm toe vanmorgen hele morgen zware steken in me borst gehad

  Dat is nu weer over kan ondanks me miskraam me hcg toch toenemen of is dat onmogelijk ik moet dinsdag weer naar gynaecoloog maar wat ben ik bang en onzeker zeg pfff

  Me laatste menstruatie was 16 september

  Oja op de echo zagen ze wel van de zwarte bollen in me eileiders wat leidt op een eisprong maar ze zei niet dat het iets kon betekenen en ze zei weer dat het een miskraam was maar hoe kan het dat alles toch toeneemt ik weet het het is erg laag maar wel raar toch

  Oja ik ben nieuw en ik weet nie hoe ik een forum kan aanmaken

  Alvast bedankt groetjes


  Sneeuw
  Bijdrager
  #5667723 Quote

  Hoi FH84, en… is je ongesteldheid nog gekomen?

   

  #5667924 Quote

  Wij zitten in hetzelfde schuitje…

  Na een lange kinderwens bleek ik in de laatste cyclus (voordat we met IVF zouden beginnen) ineens spontaan zwanger, ons geluk kon niet op. Helaas na een aantal weken op een roze wolk te hebben geleefd, bleek bij de 2e echo het hartje gestopt met kloppen. Na een aantal weken afwachten op een natuurlijke afronding, afgelopen weekend toch maar de miskraam laten opwekken met Cytotec. Gelukkig is dit alles goed verlopen.

  Maar nu? Nu ineens weer terug bij af… Benieuwd hoelang de cyclus er over doet om uit zichzelf weer opgang te komen. Wellicht dat ik nog wat extra ondersteuning hiervoor zoek bij een acupuncturist.

  Voor ons speelt hierbij ook nog de vraag of we het IVF traject toch willen doorzetten of niet. Komende 2 maanden is dit nog niet aan de orde, het lichaam moet voldoende hersteld zijn om te beginnen. En stiekem… hoop ik dat het in deze maanden nog een keertje spontaan raak zal zijn!

  Keeping up the good spirits 😉


  Jaetje
  Bijdrager
  #5667943 Quote

  Hoi allemaal,

  Fijn om hier met andere vrouwen over deze gekke en spannende periode te kunnen praten! Ik lees hierboven dat jullie ook een of meerdere miskramen hebben gehad. Een van jullie zelfs 5. (Wat erg voor jou en je partner!) Ik wens jullie allemaal veel sterkte en hoop en vertrouwen bij alle nieuwe zwangerschappen.

  Zelf heb ik afgelopen jaar twee zwangerschappen en miskramen gehad, waarvan één in februari en vorige week helaas de tweede. Ben er nog best wel verdrietig van en lees nu een heleboel op sites en fora, want ik vind het fijn om er mee bezig te zijn en te lezen hoe andere vrouwen (en mannen) hier mee omgaan.

  Mijn vriend en ik zijn niet echt actief aan het ‘proberen’, maar zijn afgelopen jaar dus wel twee keer zwanger geworden. Beetje perongeluk-expres, zeg maar…. 🙂 Ik ben nu 30 en mijn wens is wel om heeel gauw weer zwanger te zijn.  Nu, na twee zwangerschappen die allebei vroeg zijn geeindigd (rond 4 en 6 weken allebei), zit het echt in mijn hoofd, dat zwanger worden!

  Jammer genoeg is het onbevangen, blije gevoel van de eerste keer zwanger zijn wel weg en daarvoor in de plaats had ik de tweede zwangerschap een veel rustiger, ook wel blij en hoopvol maar ook erg onzeker/bang gevoel. Er komt de angst voor een miskraam bij. Dat hebben jullie vast en zeker ook. Logisch………..

  We hebben het nou eenmaal niet in de hand en de natuur is bovendien niet per sé aardig voor ons. Denk ik maar. Het is geluk hebben! Maar wie weet. Ik vind het trouwens iets moois om een nieuw mens(je) te willen maken met z’n tweeën. Het is een mooie wens. En heel natuurlijk om het te willen. En ook een beetje bizar, als je er diep over nadenkt. 🙂

  Ik hoop dat jullie gauw weer een update posten, zal ik ook doen. Ik ben benieuwd hoe de verhalen van hierboven verder verlopen.

  Je kunt in je profiel trouwens je forum gebruikersnaam veranderen in iets persoonlijkers, dan hebben we elkaars (nick)namen erbij ipv gebruiker774597985 ofzoiets. 😉 Dan houden we elkaars verhalen wat beter uit elkaar denk ik! Nouja, kijk maar.

  Groetjes, Jana

  Lees ook: Zwanger worden na een miskraam

  FH84
  Bijdrager
  #5668106 Quote

  Hee ja ben ongesteld geworden.. 2 dagen te laat. . Even balen. Maar duidelijkheid  is fijn! Nu weer richting klus tijd en dan weer naar de wachtbank!


  Sneeuw
  Bijdrager
  #5668839 Quote

  @Jana: wat ontzettend naar zeg, twee keer mis gegaan. Ik herken erg je gevoel dat de onbevangenheid van de eerste keer (waarschijnlijk) niet meer terug komt. Ook al is de probeerfase ook erg leuk samen met vriend, ik wil na de miskraam zó graag weer zwanger raken, dat er toch wel wat meer druk is. Jammer is dat, maar het is inderdaad niet anders. Duidelijk is in ieder geval dat het niet zomaar ‘een gegeven’  is, maar de natuur zijn eigen ding doet. Goed ook maar. Maar wel erg verdrietig in het geval van een miskraam krijgen. Hopelijk is het jullie snel weer gegund.

  Ik vind het wachten deze periode erg lastig. Ik heb afgelopen week voor het eerst na curretage (na 4 weken) een negatieve test gehad. Blij dat hcg uit mijn systeem is! Tegelijkertijd sinds een week erg vage symptomen: misselijk, gevoelige borsten, lage rugpijn, soort ‘zenuwachtig gevoel’. Symptomen die ik bij mijn zwangerschap ook had maar na de curretage juist verdwenen. Maar kan natuurlijk net zo goed aankomende menstruatie zijn (nog niet gekomen overigens). Of mijn lichaam die mij voor de gek houdt. Overigens ook geen idee of ik mijn eisprong (al) heb gehad deze periode, dus wij zijn een beetje uitgegaan van ‘als mijn lichaam er klaar voor is, merken we het wel’ 🙂

  Ook erg lastig om er niet te veel mee bezig te zijn en niet teveel op je lichaam te letten en ieder pijntje, scheutje en dingetje te analyseren. Lukt mij nog niet zo best 😉 Hoe gaan jullie daar mee om?

  @FH84: hopelijk is het jullie ook snel weer gegund, hou ons op de hoogte!

  @Keeping the spirit:  pe, dat valt ook niet mee zeg. Hoop ook zeer voor jullie dat het spontaan lukt komende maanden.

  Fijn om hier met wat anderen die het gevoel kennen over te kunnen schrijven.

  Groetjes

  #5668844 Quote

  Hallo dames.

   

  Wat spijtig voor jullie allen.

  Ik weet hoe jullie je voelen.😔

  Ik en mijn partner zijn al 2.5 jaar bezig en we hebben al de nodige ziekenhuis bezoeken gehad. Nu zouden we in janu voor ivf gaan.

  Na had ik op 18 september een posi test heel licht maar een streep is een streep. Ik was zo blij eindelijk had het hcg onderzoek geholpen. De dag erna kreeg ik opeens veel pijn (menstruatie achtig) dat had ik nog nooit gehad. Ik wist meteen al dat het mis was. Dus ik het daarbij gelaten en we gingen gewoon door. Nu heb ik op 15 oktober een vroege test gedaan en die gaf aan dat ik niet zwanger was.  Maar ik voelde me anders en had veel kwaaltjes. Op 19 oktober dacht mhh ik moet echt testen een test gehaald in de avond bij een avond shop die kosten ook nog belachelijk duur 17.95 maar goed ik voelde dat het moest . Gaan slapen en er was nog geen menstruatie dus ik meteen gaan testen. Hij gaf meteen aan dat ik zwanger ik was weer helemaal blij. Snel nog een clearbleu test gehaald en die gaf aan dat ik 3 a 4 weken was. Na berekening zou ik 4 weken en 2 dagen zijn. Gynaecoloog gebeld en de verloskundige en we mochten op 27 oktober komen om te gaan kijken hoe en wat omdat afgelope maand een rare situatie was. Nou geloof me die dagen duurde zolang 😓.  Op 25 oktober kreeg ik voor het na bed gaan zo’n pijn aan mijn rug en buik dat ik meteen in panieksloeg.ik rende na de wc en ja hoor. Uit paniek heb ik de huisartsenpost gebeld en hun rade me aan om eerst de verloskundige te bellen dat heb ik okk gedaan. Na mijn verhaal en de hoeveelheid bloed wisten ze wel zeker dat het mis was. Ik mocht de dag erna komen voor een echo om even alles te laten checken en stiekem toch hopen op een goede afloop. Ik had mijn moeder en partner mee genomen omdat ik zelf bang was. Eenmaal daar en een inwendige echo zagen ze niks in de baarmoeder alleen een dikke slijmlaag. Opeens zag ze iets raars buiten de baarmoeder. Toen zakte me alles weg. Meteen naar het azm en al snel was k aan de beurt. Uit de echo daar bleekt gelukkig niks te zien. Mijn hcg hormoon was 11 dus dat was al aan de lage kant. Vrijdag moest ik terug komen om toch even die bbz uit te sluiten en toen was mijn hcg 4. Raar dat het zo snel zakte hun vermoeden dat het om een 2ling ging die in 2 keer is afgekomen en al een tijdje niet meer leefde. Na een paar dagen de draad gewoon weer opgepakt en met goeie moed weer verder te gaan. Maar dat valt me nu toch vies tegen ik ben zo bang om zwanger te raken om weer een miskraam te krijgen. Ik hoor en lees van meerdere dat dit gevoel normaal is. Nu zei de gynaecoloog dat we zodra de bloeding gestopt is meteen weer aan de slag mochten. Dit is ook gebeurt maar ik moest meteen huilen erna. Gewoon uit angst. Die zal wel nooit meer weggaan😔. Ik hoop dat jullie weer snel positief mogen testen en ik zelf ook natuurlijk ondanks de schrik. Fijne avond dames

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct