Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Weer Zwanger Na Een Totale Reptuur

 • Auteur
  Berichten
 • #10536452

  Heeyy mensen. 

  31/03/2019 is mijn 1ste kind geboren via een keizersnede i.v.m te lage zuurstof voor de baby. 

  3 maanden na mijn bevalling ben ik weer zwanger geraakt, totaal onverwachts maar zeer welkom, zwangerschap zelf liep heel goed. Van mijn Gyn mocht ik vaginaal proberen te bevallen, waar ik natuurlijk doodseng voor was. 17/04/2020 was grote dag, ik mocht indd vaginaal proberen te bevallen, na zolang gewacht is hij uiteindelijk eruit maar helaas een totaleruptuur opgelopen (vanuit binnenkant) en dus direct ernaa naar OK gebracht. Mijn oude litteken moesten ze opensnijden, dat gescheurde baarmoeder hechten en dan weer dichthechten van mijn litteken. 

  6 maanden erna bij controleafspraak geweest, en was me zeker afgeraden om weer zwanger te raken (had ik totaal niet verwacht omdat ik altijd al 3 kids wou hebben), 6 maanden erna weer een afspraak bij gyn dat erbij was bij de bevalling, en ook zeker afgeraden voor een 3de zwangerschap omdat risico veel hoger is om het weer te gebeuren zelfs tijdens zwangerschap en niet alleen bevalling. 

  Nu mijn vraag: wie herkent zich in me verhaal, en ondanks wat gyn zei toch weer zwanger is geraakt en alles is goed verlopen?? Ben zeer zeer benieuwd. 

   

  Ps: ik ga een second opinion vragen bij een andere gyn van een andere ziekenhuis, kijken wat ie gaat zeggen .

   


  maedsche
  Bijdrager
  #10536576 Quote

  Zelf niet meegemaakt maar m’n schoonzusje iets soortgelijks. Het is volgens mij echt gevaarlijk… vooral als er veel littekenweefsel is. De kans dat iets misgaat is groter en niet alleen met de baby, maar ook met jou. Zou zeker een second opinion halen, misschien bij een wat gespecialiseerde gyn, maar zou ook met dat advies werken. Wat er ook gebeurt, sterkte!


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10536649 Quote

  Wat heftig, maar zou het niet riskeren. Straks baarmoeder niet sterk genoeg en scheurt het en overlijdt je baby in de buik ofzo. 


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10536672 Quote

  Zelf geen ervaring mee,maar ken wel iemand waar dit ook tegen gezegd werd. Zij heeft 2x een keizersnede gehad en bij de 2e zeiden ze mevrouw u mag nooit meer zwanger worden…de baarmoeder was zo dun bij het oude litteken, dat ze er zo doorheen konden kijken. Ze zeiden dat als ze vaginaal had moeten bevallen ze dat waarschijnlijk allebei niet overleefd hadden.

  Ik zou het risico dan ook echt niet nemen. Straks heb je en een baby die het niet overleefd en hebben jou kinderen geen moeder meer

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen