Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wegblijven menstruatie na stoppen met de minipil?

 • Auteur
  Berichten

 • Ivh
  Bijdrager
  #10473957

  Hi dames! Toch even een vraagje.
  Nu ruim een week geleden ben ik gestopt met het slikken van de minipil, maar ik geef nog borstvoeding.
  Gister had ik even een beetje rode afscheiding, maar menstruatie is nog niet gestart.
  Toen ik tijdens het slikken van de pil een keer vergeten was de pil op tijd te bestellen, en toen een week zonder zat, kwam de menstruatie na 5 dagen op gang.
  M’n partner en ik willen graag een tweede , hebben seks gehad op de dag dat ik was gestopt met de pil en gisteren ook, maar nu dus nog steeds geen menstruatie, en weet dus ook niet wanneer mijn eisprong is. Iemand anders ervaring?
  Hoe lang duurde het bij jullie dat je menstruatie begon na het stoppen met de minipil?
  Thanks!
  X irene


  DrieBoefjes
  Bijdrager
  #10473977 Quote

  Hoi Irene,

  Ik heb 2x een periode de minipil geslikt en dit zijn mijn ervaringen:

  Na de zwangerschap van de eerste heb ik de minipil geslikt en ben na ca. 9 maanden weer gestopt ivm wens voor een tweede. Borstvoeding was ik met 8 maanden al mee gestopt. Na het stoppen werd ik pas na 47 dagen voor het eerst ongesteld, wrs door ontpillen. In de hele periode ervoor tijdens het slikken van de pil ben ik niet ongesteld geworden.

  Na mijn tweede zwangerschap ben ik weer de minipil gaan slikken icm met borstvoeding. Ik ben toen weer gestopt toen de baby ca. 9 maanden was, ivm wens voor een derde en rekening houdend met het nodige ontpillen. Nu duurde het echter veel langer voor ik weer ongesteld werd, namelijk pas 125 dagen na het stoppen (ruim 4 maanden)! Ik denk dat dit deels kwam omdat ik nog borstvoeding gaf tot 10 maanden en dat dat ook invloed heeft gehad op mn cyclus, misschien nog wel meer dan de minipil, maar dat zal je natuurlijk nooit zeker weten. Vervolgens had ik nog 2 cycli anders dan ik gewend was (27 dagen en 41 dagen) en vervolgens was ik weer zwanger.

  Dit is mijn ervaring. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Het kan dus zomaar een tijdje duren voor je weer een eisprong hebt, onder invloed van zowel de pilhormonen als de borstvoedingshormonen.

  Succes!


  Ivh
  Bijdrager
  #10473985 Quote

  Hi!
  Bedankt voor het delen van jouw ervaring.
  Ik moet dus maar even blijven afwachten begrijp ik. Gewoon geduld hebben en lekker genieten in de tussentijd.
  Zijn er dames waarbij het minder lang duurde ? Uit nieuwsgierigheid wil ik dat toch even weten. Heb namelijk wel krampen en afscheiding… Alsof ik binnenkort echt ongesteld wordt maar het nog niet doorzet…


  Zonnekruid
  Bijdrager
  #10474060 Quote

  Hier na de minipil wel meteen ongesteld, maar na de implanon duurde het een kleine maand. Afwachten is heel irritant, succes!

  #10474194 Quote

  Hier ook de minipil, wel maar 3 maanden geslikt. Ik heb na het stoppen 3 dagen moeten wachten en had een bloeding. Nu aan het wachten op de volgende bloeding of zwanger 🤷🏻‍♀️


  Ivh
  Bijdrager
  #10474277 Quote

  Bedankt dames voor jullie ervaringen. Het verschilt dus echt per persoon begrijp ik. Nog steeds geen bloeding bij mij dus moet nog even geduld hebben ben ik bang 😅

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Zonnekruid
  Bijdrager
  #10474405 Quote

  En heb je toevallig onlangs de corona vaccinatie gehad? Dat kan ook nog gekke invloeden hebben…


  Ivh
  Bijdrager
  #10474875 Quote

  Die heb ik ongeveer een maand geleden gehad, 2e prik dan, denk niet dat dat het is.
  Eergisteren even contact gehad met ha. Die gaf aan dat ik even m’n cyclus moet afwachten, dus minstens 4 weken, en als er dan nog niets is gebeurd kan ik wel contact opnemen maar wordt waarschijnlijk nog niets echt gedaan. Gewoon geduld zei hij. Gezien ik wel tussendoor een beetje (veeg) bloeding had, en krampen heb, gisteren testje gedaan maar die was negatief. Dus….we wachten maar 🙄 zo vervelend. Op het moment dat je het niet wilt komt het meteen op gang, en zodra je ongesteld wilt worden blijft het weg!


  Tessaxx
  Bijdrager
  #10475463 Quote

  Hai!

  Ik had haast het zelfde toen wij begonnen met zwanger worden van ons eerste kindje. Augustus gestopt met de pil, september ongesteld, oktober helemaal niet ongesteld geworden inwendig onderzoek en al gehad maar helemaal niks.. november wel ongesteld en december was ik zwanger. Dus waarschijnlijk heeft het met ontpillen en je cyclus te maken.

  Succes xxx

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct