Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wegdraaiende Oogjes

 • Auteur
  Berichten

 • MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10345522

  Lieve Allemaal,

   

  Ik heb een zoontje van inmiddels 8 maanden. Hij doet al sinds een maand of 5/6 af en toe wegdraaien met zijn oogjes. Dat doet hij vooral bij enthousiasme, eten wanneer er een lepel richting mond komt en bij moeheid. Sinds kort rolt hij van enthousiasme met hoofd van links naar recht, spartelen zijn armpjes en beentjes als hij ons weer ziet na een lange nacht slaap en….draaien ook zijn oogjes. We zijn al naar HA en ki derarts geweest die niets geks zien. Ik zelf ben een erge hypochonder dus ik doe vooral doemdenken. Zou t een tumor kunnen zijn, irrieele gedachten komen op. Want als ik heel rieel kijk is het een top kereltje die t perfect doet alleen af en toe met ogen rolt.

   

  Hik heeft wel meer.voorkeur voor rechts. Hij gebruikt links absoluut maar rechts is favoriet. Qua handjes en beentjes.

   

  Kan iemand me geruststellen? Iemand die dit ook heeft of heeft gehad bij hun kindje

   

  Liefs


  JuBle
  Bijdrager
  #10345544 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Kindjes van deze leeftijd hebben nog geen volledige controle over alle spieren. Daar komt dit vandaan.

  Maar wat weerhoudt je om een afspraak met een kinderfysiotherapeut te maken. Met als aanleiding dan de voorkeurshouding. Zij gaf ons allerlei (spelachtige dus ook leuk om samen te doen) oefeningen waarmee je voorkeurshouding voorkomt en spierspanning traint. 

  Maar wat je zelf al aangeeft, kijk vooral naar je kindje als geheel. Hij doet het perfect. De één ontwikkelt nou eenmaal motorisch sneller dan de ander. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10345550 Quote

  Als je kindje zich verder goed ontwikkelt, het al die tijd niet verandert en de huis- en kinderarts hebben aangegeven dat het onschuldig is hoef je je geen zorgen te maken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Merk je dat je zorgen je dagelijks leven beïnvloeden? Of dat je hierdoor anders met je kindje omgaat? Dan is het misschien een goed idee om met je huisarts te bespreken hoe je hiermee om kunt gaan zodat je angst/zorgen minder worden. 


  MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10345662 Quote

  Dank je wel. Ik maak me altijd zo ongerust. Hij doet het top. Heerlijk vrolijk rustig kereltje. Alleen die ogen af en toe….ergens weet ik dat t een “tik” ofzo is, maar andere kant speelt vaak de angst bij mij zelf op. Hij doet t goed, zit wel nog niet alleen en kruipt nog niet of optrekken, maar kletst er wel vrolijk op los “mamamamamama” enz. Niet bewust maar wel andere klanken al…


  Dpl
  Bijdrager
  #10345670 Quote

  Fijn dat hij het zo goed doet en zo vrolijk is! Je zorgen maken hoort er ook wel een beetje bij, komt gratis bij het moederschap 🙂 Maar als je merkt dat het je dagelijks leven beïnvloedt, of de zorg voor je zoon, of het zorgen maken de overhand krijgt dan is het goed daar hulp bij te zoeken. Helemaal niet erg, juist goed om ook voor jezelf te zorgen. Zodat je lekker kan blijven genieten van je zoon. 

  #10497091 Quote

  Het is even geleden bij jou, maar ik vroeg me af hoe dit zich heeft voortgezet? 

  Mijn zoontje doet dit namelijk ook en precies op de momenten die jij beschrijft. Hij draait zijn ogen omhoog wanneer hij enorm enthousiast is, met het eten of als hij moe is…. 

  Is dit een fase geweest? Of doet hij dit nog?

  Wij hebben morgen een afspraak bij de kinderarts….

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct