Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Weinig Hcg En Beetje Boed Verlies 5 Weken

 • Auteur
  Berichten
 • #10604319

  Lieve dames, met veel geluk zwanger geworden, op de analoge test suuuper licht streepje (op nod), daarna cb test: zwanger 1-2. Paar dagen erna in week 5 begon ineens kleine beetje bloeden, heeel donker en eigenlijk alleen bij afvegen, blijft donkerbruin. Weer analoge test en weer heel licht streepje. Heeft iemand iets soortgelijks meegemaakt? Pas over 3 weken eerste echo en ben er wel gestrest over. Hoop op positieve soortgelijke ervaringen 🍀


  Yima
  Bijdrager
  #10604321 Quote

  Ik ben zwanger van de derde. Mijn eerste test op dag 13 was heel licht positief. Mijn man moest een lampje aanzetten om het te zien. 
  2 dagen (dag 15) later was ie iets donkerder, nog steeds een lichte streep maar nu gewoon zo te zien. Ik verwachtte op dag 17 eenknaltest, zoals bij mijn eerdere zwangerschappen. Maar die was hetzelfde als 2 dagen eerder. Ik was de hele ochtend in zak en as. 
  Een medeforummer raadde me aan het eens met middagurine te doen, omdat ik die nacht veel naar de wc was geweest. En die was bijna knal! Zelfde dag. 
  De volgende ochtend nog eens met ochtendurine getest en die was knal. Toen ben ik gauw gestopt met testen. 

  Misschien was het bij jou ook de concentratie van je urine. 

  Ik heb bij mijn 2e een innestellingsbloeding gehad, van dag 13-15, een heel klein beetje, zeg maar een paar plekjes op mn inlegkruisje steeds, donkerbruin. Dat was gewoon een goede zwangerschap. Maar die testen liepen wel op. 


  Yima
  Bijdrager
  #10604322 Quote

  Oh en vergelijk je wel met dezelfde testen? want merken onderling verschillen in gevoeligheid, maar ook in de verkleuring van de streep. Bij mijn jongste was ik bezorgd, ook vanwege de bloeding, maar de testen konden gewoon niet donkerder worden (stopte bij 2/3e donker zoiets). Kruidvat 2v5 gedaan en die sloeg wel knal uit. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10604323 Quote

  Streepjes op zo’n test kunnen er best even over doen om echt duidelijk te worden en niet alle tests worden uiteindelijk even duidelijk. (Plus ze zijn niet allemaal even gevoelig, dus als je met verschillende tests hebt getest zegt het niet zo veel.) In principe zou je wel een duidelijker streepje verwachten enkele dagen na je eerste positieve test, maar het is lang niet zo betrouwbaar als hcg uit bloed laten meten via bijvoorbeeld de huisarts of verloskundige. Misschien kan je contact opnemen en je onzekerheid door het bloedverlies bespreken? Mogelijk kom je daarmee eerder in aanmerking voor een echo of bijvoorbeeld bloedonderzoek waaruit duidelijker kan blijken of het hcg nog wel stijgt en of die stijging voldoende is voor een doorgaande zwangerschap. Want het is natuurlijk mega spannend of het allemaal wel goed gaat.

  Ik heb zelf 2 jaar geleden een keer een eerste zwangerschapstest gedaan die ‘vrij duidelijk’ (nog steeds lichter dan de controlestreep, maar moeilijk te missen) was, om vervolgens een paar dagen lichtere streepjes te hebben en daarna toch oplopende testen. Nou moet ik wel zeggen dat die eerste dag mijn urine erg geconcentreerd was en dat ik de dagen erna meer gedronken had en dus lichtere urine had (toch een beetje geschrokken van de kleur van de urine denk ik). Helaas is die zwangerschap bij ruim 9 weken alsnog in een miskraam geeindigd, maar met 6,5 week heb ik wel een kloppend hartje gezien (ivm eerdere EUG en verhoogd risico op herhaling kreeg ik extra vroege echos) en ik denk dus dat dit verhaal van minder duidelijke testen evt ook bij een goede zwangerschap zou kunnen passen. 

  Oja, bij de 2 zwangerschappen die bij mij wel in kindjes geresulteerd hebben heb ik ook allebei bloedverlies gehad. Het hoeft niets te betekenen gelukkig. Bij mijn oudste was het bloedverlies op vrij willekeurige momenten, bij de jongste kon ik het meestal duidelijk linken aan dingen als na seks of na een inwendige echo, en dat schijnt nog best vaak voor te komen. Het hele gebied rondom de baarmoeder raakt tijdens de zwangerschap beter doorbloed en dan kan er wat makkelijker een keer een vaatje springen en dus een beetje bloedverlies veroorzaken. 

  Heel veel sterkte met alle spanning! Ik duim voor een goede afloop!

  #10604413 Quote

  Dank jullie wel voor de reactie meiden. 
  Het is de combinatie (en te lichte streep, en bruine afscheiding) die me heel onzeker maakt. 
  Eind feb eerste echo, maar volgende week, week 6, ga ik een digitale cb halen, die zou dan 3-4 weken moeten aangeven. 
   De testen die ik had gebruikt waren van de Kruidvat early test die je al 5 dagen van te voren kunt gebruiken, maar ik had ze op nod en drie dagen er na gebruikt. Jammer dat ik geen foto heb gemaakt. 
  voor nu dus geduld en positief blijven, dit kindje is zoo gewenst. 

  #10604502 Quote

  Helaas nu echt rood bloedverlies. Het is denk ik klaar..

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Paula’tje
  Bijdrager
  #10604680 Quote

  Wat naar zeg.. ik duim dat het alsnof goed komt maar veel sterkte <3

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct