Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Weinig Melkproductie Tijdens Menstruatie Baby Wil Geen Fles

 • Auteur
  Berichten
 • #10267783

  Hallo dames, 

   

  Graag jullie adviezen over het volgende onderwerp. Mijn dochter van 8 maanden krijgt nog steeds de borst, nu onderhand ook 2 of 3x per dag hapjes. Nu ben ik een paar weken geleden op het CB geweest en bleek dat ze met haar gewicht net onder het gemiddelde zat. Nog niet om zorgen over te maken zeiden ze op het CB maar ze wilden het wel in de gaten houden en adviseerden om hier een flesje p.d. bij te gaan geven.

   

  Nu was ik op die dag ongesteld en tijdens mijn menstruatie heb ik een enorme afname van melkproductie. Mijn borsten worden maar niet vol en ze drinkt dan dus ook veel korter en minder. Vandaar dat ze misschien minder woog, maar ik maak me gewoon ontzettend zorgen. 🤷 Nou meteen na de afspraak naar de winkel gegaan en melk en flesjes gehaald, maar…. Ze wilde de fles dus niet. Ik heb meerdere keren geprobeerd, laten spelen met de flessenspeen, maar ze toont geen enkele interesse. Dit bijvoeden is dus tot op heden nog niet gelukt.. allereerst, welke flessen merken gaan goed samen met een borstgevoede baby? Iemand ervaring met het introduceren van een fles en welke voeding er het beste gebruikt kan worden? 

  Ten tweede, mama’s met tips om die melkproductie meer op gang te krijgen tijdens menstruatie? Ik vind het echt verschrikkelijk dat ik tekort kom om mijn baby de voeding te geven die ze nodig heeft. Niks ergers dan het gevoel dat je je eigen kind belemmert in de groei. :(

   

  Alvast bedankt!


  KT
  Bijdrager
  #10267786 Quote

  Ben je al lid van de Facebookpagina borstvoedingsforum of la leche league? Daar heb je veel vrouwen met ervaring die je heel goed kunnen helpen.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10267788 Quote

  Ik zou me persoonlijk niet zo druk maken om de cijfertjes. Niet elk kindje is een gemiddelde dus om nu meteen een flesje bij te geven vind ik erg extreem. Ik heb zelf 3 kindjes die alle 3 op de -2 lijn zaten maar heb hier nooit commentaar over gehad bij het consultatiebureau. Als jij zelf het idee hebt dat ze gewoon goed eet, dan is het goed toch. In principe is tot een jaar borstvoeding hoofdvoeding en al het andere maar een extraatje. 

  #10267791 Quote

  hier precies hetzelfde. sinds vorige maand ook weer ongesteld geworden en flinke dip.

  mijn mannetje heeft nooit de fles gepakt (ook niet met bv). van alles geprobeerd maar wilt niet..  mijn dochter had dit ook. 

  hier gister bij cb ook curve iets minder hard gegroeid, maar ze maakte zich geen zorgen. ook omdat hij is begonnen met zich voorbewegen.

  mocht je kleintje echt niet genoeg hebben, zal ze vaker (en misschien wel extra snachts) komen voor een voeding.

  ze hebben rond de 9 maanden maar 300ml per dag nodig en dit is inclusief een schaaltje yoghurt dus snel te kort zal je zeker niet hebben.

  oja, het gewicht is ook niet super belangrijk meer, de groei van het lichaam is een betere aanduiding of het goed gaat met de voedingen van je kindje.

  eerlijk gezegd zal ik niet alleen bijvoeden omdat cb dit zegt.

  mocht het jou zelf een beter gevoel geven kan dit natuurlijk altijd, maar dan is de kans dat je bv nog verder achteruit gaat aanwezig.

  succes!

  #10267793 Quote

  Mijn kindje is even oud, maar ik heb rond me menstruatie ook een onwijze dip!

  Ik werk 3dagen per week en merk dat wanneer ik ongesteld ga worden amper 150ml kolf.

  Andere weken zeker 200+… 

  Zonder extra aanleggen loopt de productie vanzelf weer op! Niet te druk om maken dus. Ik zou daarom zeker ook geen extra flesje Kv geven.

   

  Qua fles gebruiken wij de Calma van Medela en Avent Natural

  #10267800 Quote

  ze hebben rond de 9 maanden maar 300ml per dag nodig en dit is inclusief een schaaltje yoghurt dus snel te kort zal je zeker niet hebben.

  wow 300 maar? Dan denk ik dat ze inderdaad wel genoeg binnen krijgt. Ze is een hele actieve baby wanneer ze wakker wordt, maar wel heel zeslank. Verder is ze ook snel moe en doet ze ondanks vermoeidheid toch relatief korte slaapjes. Ik maakte me voor die afspraak bij cb ook totaal geen zorgen omdat ze weinig huilt en altijd rustig in slaap valt maar als je dan opeens zoiets hoort… Ik vind haar ook een beetje ongezond ogen, bleek en wallen. Daarnaast struggle ikzelf ook ontzettend met mijn gewicht. Ik ben 1,58 en heb altijd rond de 45 kilo gewogen. Ontzettend moeite met aankomen en nu met de borstvoeding woog ik op mijn laagst nog maar 39,5. Met heel veel moeite zit ik nu weer op 41,5 en ja ik heb al een afspraak bij een diëtist staan 😜 maar goed dan ga je je afvragen van, krijgt ze wel genoeg voedingsstoffen binnen etc. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Aaapje
  Bijdrager
  #10267805 Quote

  Hoi, herkenbaar hoor! Ik legde mn zoontje dan extra aan en wanneer de menstruatie voorbij was, werd de melk opeens weer zoals normaal. En er schijnt met de menstruatie ook een iets andere smaak aan de melk te zitten, iets wat baby’s niet zo lekker vinden. Dus het kan beiden van invloed zijn..

  En wat betreft de voedingsstoffen in je melk: zelfs ondervoede vrouwen in Afrika geven borstvoeding van prima kwaliteit.. dus daar zou ik me niet te druk om maken hoor!

  Maar neemt niet weg dat je daar zorgen over kunt hebben. Sterkte met aankomen! 


  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10267814 Quote

  ze hebben rond de 9 maanden maar 300ml per dag nodig en dit is inclusief een schaaltje yoghurt dus snel te kort zal je zeker niet hebben.

  Hoe kom je aan deze cijfers? Dat lijkt me echt te weing, een kindje van die leeftijd heeft volgens mij minimaal 500-600 cc aan vocht nodig.

  #10267816 Quote

  Hoi, mijn dochter is nu ruim 10 mnd en ondanks dat ze wel op het gemiddelde zit oogt ze ook slank en iel, vergeleken met baby’s die kv krijgen. Eerlijk gezegd word ik hier wel onzeker van, heeft denk ik ook te maken met dat ze de eerste 3 mnd veel heeft gehuild.

  Ik twijfelde destijds ook enorm over of ze wel voldoende binnenkreeg en ben toen gestart met 1 flesje afkolven om er vervolgens pap van te maken. Dat krijgt ze ‘s avonds voordat ze naar bed gaat met een lepeltje, ook omdat ze de fles weigerde. 

  Hoe ziet haar voedingsschema eruit? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct