Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Weinig vruchtwater

 • Auteur
  Berichten
 • #10221416

  Hoi! Gisteren controle gehad bij de verloskundige (toen 36+1) en daar is met een groeiecho geconstateerd dat er redelijk weinig vruchtwater is. Ook gaf ze aan dat het lijkt alsof de groeicurve van het buikje van onze baby een beetje afbuigt, naar beneden. Was altijd boven gemiddeld, en is nu gezakt tot onder gemiddeld.

  Ze hebben me voor de zekerheid doorgestuurd naar het ziekenhuis. Omdat het ook een stuitbaby is moest ik waarschijnlijk sowieso overgedragen worden, dus op zich is dit iets waar ik wel rekening mee had gehouden en vind ik dat gedeelte niet zo erg. Alleen maak me toch een beetje zorgen over de groei en het vruchtwater. Is er misschien iemand die dit ook gehad heeft, of iemand die weet waar dit door kan komen? 

  Mijn vriend vermoedt dat ze het niet goed hebben kunnen meten omdat meneer er echt onmogelijk voor lag, met z’n knieën in z’n buik en benen helemaal omhoog. Alleen vraag ik me dan weer af of ze dit gezegd zouden hebben, en me zouden hebben doorgestuurd, als ze zich niet echt zorgen maakten. Ik word echt gek van mezelf inmiddels, lijk me ineens over alle kleine dingetjes zorgen te maken en ben constant bezig met de baby voelen (omdat ze gisteren ook duizend keer benadrukt hebben dat ik ‘echt moet bellen als ik minder voel’ en heel vaak vroegen of ik hem nog wel goed voelde).

  Over het vruchtwater zeiden ze trouwens dat het bij mij nooit echt veel geweest is (altijd tussen de 9 en 11), maar nu is het 5 en dat is de grens (normaal is tussen de 5 en 25 schijnbaar). Weet wel dat het altijd minder wordt richting het einde, maar kan dus niet goed inschatten of dit normaal is. Thanks alvast!


  Niempje
  Bijdrager
  #10221447 Quote

  Hoi,

  Weet niet of je hier iets aan hebt maar met 32 weken was mijn diepste poel 5,8 cm…

  #10221464 Quote

  Hey! Bedankt voor je reactie! Ik begrijp ook niet precies hoe ze meten, maar volgens mij gaat het om het totaal aantal cm van alle hoeken bij elkaar opgeteld. Dus vier hoeken, en dan moet het totaal tussen de 5 en 25 zijn. Maar heb inmiddels gehoord dat ik morgen voor de check naar het ziekenhuis moet, dus zal er dan nog wel eea over vragen. Thanks iig!! 


  Niempje
  Bijdrager
  #10221467 Quote

  Oké, maar is navragen dan. Wellicht ook de vraag; wat is de diepste poel? Kun je vergelijken.

  Heb je deze echo’s ivm suiker?
  Dat had ik op de papieren die je mee krijgt met waar je kindje op alle lijnen zit stond dit zo bij.
  Ook hebben we gehad dat ze er iemand bij moest halen want het leek alsof de buikomvang ineens zwaar onder gemiddeld was.

  Ze had het alleen niet goed kunnen meten omdat ze er best krom bij lag. Was eigenlijk de hele zwangerschap al zo..

  #10221479 Quote

  Goeie! Zal ik morgen ook vragen.

  Nee deze echo’s hebben we omdat onze praktijk sowieso meer groei echo’s doet, maar ook omdat hij al sinds week 24 in stuit ligt. 

  Ik hoop dus eigenlijk dat ze bij ons ook verkeerd gemeten hebben, aangezien hij ook helemaal krom en in elkaar gevouwen erbij lag deze keer! 


  Katin87
  Bijdrager
  #10221509 Quote

  Hoi!

  Jouw verhaal lijkt heel erg op het mijne bij de zwangerschap van mijn dochter. Ik heb toen met 33 weken aan de bel getrokken, omdat ik minder leven voelde. Tijdens de controle van de vk bleek dat ik al 3 cm ontsluiting had en mijn baarmoedermond deels verweekt was. Die dag ben ik nog doorgestuurd naar het ziekenhuis en heb ik aan de ctg gelegen. Met mijn dochter bleek alles goed te gaan. Die dag kreeg ik ook een echo waaruit bleek dat ik weinig vruchtwater had en dat mijn dochter in stuit lag. De rest van mijn zwangerschap heb ik onder controle gestaan bij de gyneacoloog. Ook ben ik voor een uitgebreide echo naar het ziekerhuis in Nijmegen geweest (daar waren ze meer specialistisch in dit soort zaken). Ook daar kwamen ze tot de conclusie; weinig vruchtwater, maar niet zodanig zorgwekkend dat er actie ondernomen moest worden.

  Uiteindelijk begon de bevalling met 36,5 weken door het breken van mijn vliezen (lees: ik verloor druppels vruchtwater, niet een grote plons o.i.d.) Mijn dochter is met een stuitbevalling ter wereld gekomen. De bevallig is me erg mee gevallen.

  Ik hoop voor jou ook dat je gewoon ‘weinig vruchtwater’ hebt en niet ‘te weinig’. Succes!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10221834 Quote

  Hoi! Jouw verhaal lijkt heel erg op het mijne bij de zwangerschap van mijn dochter. Ik heb toen met 33 weken aan de bel getrokken, omdat ik minder leven voelde. Tijdens de controle van de vk bleek dat ik al 3 cm ontsluiting had en mijn baarmoedermond deels verweekt was. Die dag ben ik nog doorgestuurd naar het ziekenhuis en heb ik aan de ctg gelegen. Met mijn dochter bleek alles goed te gaan. Die dag kreeg ik ook een echo waaruit bleek dat ik weinig vruchtwater had en dat mijn dochter in stuit lag. De rest van mijn zwangerschap heb ik onder controle gestaan bij de gyneacoloog. Ook ben ik voor een uitgebreide echo naar het ziekerhuis in Nijmegen geweest (daar waren ze meer specialistisch in dit soort zaken). Ook daar kwamen ze tot de conclusie; weinig vruchtwater, maar niet zodanig zorgwekkend dat er actie ondernomen moest worden. Uiteindelijk begon de bevalling met 36,5 weken door het breken van mijn vliezen (lees: ik verloor druppels vruchtwater, niet een grote plons o.i.d.) Mijn dochter is met een stuitbevalling ter wereld gekomen. De bevallig is me erg mee gevallen. Ik hoop voor jou ook dat je gewoon ‘weinig vruchtwater’ hebt en niet ‘te weinig’. Succes!

  Bedankt voor je reactie! Ik ben in ieder geval overgenomen door het ziekenhuis omdat de groeicurve echt afbuigt naar beneden nu en hij dus eigenlijk gestagneerd is. Ook daar gezien dat er echt weinig vruchtwater is (nog niet té weinig maar wel op het randje). Volgende week gaan ze een versie proberen (waarvan ze ook al zeiden dat de kans klein is dat het lukt maar toch), en als de groei zo doorgaat zullen ze hem eerder gaan halen en wordt het geen 40 weken zwangerschap. De bewegingen moet ik heel goed in de gaten houden nu en rustig aan doen. Wel spannend allemaal.. hoop ergens dat het bij mij ook spontaan begint, zoals bij jou – weliswaar iets te ‘vroeg’ maar lijkt me toch het fijnst!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct