Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

wekkertijden baby/los slapen

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker379912
  Bijdrager
  #10344865

  Hallo allemaal! 

  Wij hebben een zoontje van 8 maanden.
  Hij is van inbakeren naar een slaapzak van Fedde&Kees gegaan, omdat hij altijd heel onrustig was/is met zijn armen. Zodra hij in bed gelegd word maaien deze alle kanten op. Ik moet hem dus ook nog heel strak instoppen, anders is het een drama met slapen. Ik probeer geregeld overdag zijn armen ‘los’ in bed, zodat hij hier aan kan wennen. Echter ligt hij dan wel een halfuur te maaien en te spelen, en begint vervolgens te huilen omdat hij niet in slaap kan vallen. Ik leg hem altijd in bed zodra hij vermoeidheidssignalen geeft. Zijn er meer mensen bekend hiermee, en hoe hebben jullie er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat je baby gewoon met zijn armen los kon slapen? 

   

  Daarnaast lees ik veel over wekkertijden, en dat deze tussen de 2,5/3uur zouden moeten zitten op deze leeftijd. Echter wil hij s’morgens altijd na een uur weer naar bed. Of hij nu om 0600 wakker wordt, of 0700. Hij begint dan weer in zijn ogen te wrijven en te gapen. Ik wil/durf dit ook niet teveel te rekken omdat ik hem niet oververmoeid wil laten worden, maar hierdoor heeft hij vaak wel al 2 dutjes op de morgen en soms ook nog 2 op de middag. Deze duren dan ook maar 45 minuten. Hij is er overigens niet chagrijnig oid van. 

  Hoe doen jullie dit? Of hoe rekken jullie dit eventueel?
  ik hoor het graag! 🙂 


  BenB
  Bijdrager
  #10344870 Quote

  Ik laat onze dochter op mijn arm in slaap vallen, want anders maakt ze er een potje van in bed. Daarna leg ik haar alsnog in bed. 

  Wakkertijden doe ik niet aan. Ik kijk gewoon naar onze dochter. Als ze moe is, dan gaat ze slapen 


  LieveSam
  Bijdrager
  #10344874 Quote

  Vertrouw op jezelf en je kindje. Als je kindje aangeeft moe te zijn, lekker in bed leggen. Doe wakkertijden zijn ook maar gemiddelde. Hier houden wij ze ook aan, maar wel dusdanig dat als ze moe is, ze naar bed gaat. Of dit nu binnen 30 minuten is of in 1 uur. 

  M.b.t. armen zwaaien: wij zijn het ook aan het afbouwen. Overdag losse armen, savonds inmiddels in de puckababy. Ze heeft helemaal ingebakerd gelegen. Eerst met doeken, toen met een swaddleme van meyco en nu in de puckababy. De mini ligt al klaar om weer een stapje verder af te bouwen: meer ruimte in dr slaapzakje. Overdag ligt ze al helemaal los met dr handjes.

  Mijn tip is: begin met het beste slaapje! Dus als de ochtend het beste gaat, doe alleen die met losse armen. Als dit goed gaat, kun je het 2e slaapje erbij doen. T slaapje welke hij het minst goed doet, bewaren voor het laatste. En snachts: pak een light versie van het inbakeren. Zodat dit ook met ministapjes minder word. Ow: en geef het tijd!! Wij zijn nu al op deze week met ruim 3 weken en ik ben van plan pas volgende week weer een stapje verder te gaan. Van de week 1 nacht helemaal niet ingebakerd gedaan, omdat ik wilde weten hoe dat ging, dat was nog geen succes. Dus: dan is ze daar nog niet aan toe.

  Succes met alles🙏


  Duifje
  Bijdrager
  #10344894 Quote

  Als je goed naar je kindje kijkt zul je zien dat de wakkertijden vaak we kloppen, maar pin je er niet op vast. Onze dochter is 6 maanden en is nu tussen de 2a3 uur wakker. In de ochtend is 2 vaak ook echt de max en ligt ze vaak na 1,5 uur alweer in bed. Ze speelt vaak nog even (vooral in de avond) met har knuffeldoekje. Zodra ze dit doekje in haar gezicht gaat wrijven gaat ze in slaap vallen. Voorheen had ze een shirtje van mij om mee te knuffelen. Misschien is dit een ideetje, zodat jou geur gerustelend kan werken. Als het moeizaam gaat, ga ik er altijd even bij zitten. Ik doe verder niks alleen zitten en soms nog wat opruimen op haar kamertje zodat ze me kan horen. Ze heeft tot 16 weken ook ingebakerd gelegen, maar wist altijd te ontsnappen waardoor het toch geen meerwaarde had. Daarnaast sliep ze ‘s nachts op onze kamer in haar wiegje, hier had ze op een gegeven moment gewoon de ruimte niet meer om veel te bewegen. Nu slaapt ze sinds 2 weken ook ‘s nachts op haar eigen kamertje en dat gaat super.

  #10344902 Quote

  Hier ging slapen met losse armen ook moeizaam. Wij hebben knopen in de mouwen gelegd en op die manier slaapt mn zoon prima. Toen hij 6 maanden was,  kon hij zijn slaapjes overdag los. Na 3 weken wat het echter weer mis en hebben we hem weer vast gelegd. Maandje later weer geprobeerd en toen ging het weer goed met losse armen. Soms slaapt hij een periode 45 min, soms ook weer periode met af en toe slaapje van 1,5 er tussen. Heel wisselend en of de nu aan de losse armen ligt,  is de vraag. In de nachten slaapt hij sinds een week (nu 10 maanden) pas ‘los’. Dit gaat nu heel goed. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct