Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wel of geen corona vaccin als je zwanger wil worden

 • Auteur
  Berichten
 • #10456135

  Goedenavond,

  Wat is jullie mening wat betreft de corona vaccinatie als je probeert zwanger te worden?

  Ik heb nu de uitnodiging voor de corona vaccinatie per brief thuis gestuurd gekregen, maar ik twijfel of ik wel de vaccinatie wil gaan halen. Wij hebben al 1 dochter en ben gestopt met de pil voor een evt 2e kindje.

  Alvast bedankt voor de reacties


  Lissocat
  Bijdrager
  #10456136 Quote

  Ik heb 15 mei mn eerste moderna prik gehad en krijg 12 juni de tweede. Heb in maart een miskraam gehad, zijn nu bezig met 2e poging en heb geen moment getwijfeld over het vaccin, toen ik een Moderna mocht op mn werk (kreeg in eerste instantie de Janssen, die wilde ik niet).

  Als het goed is wordt nu toch iedereen nog maar met Pfizer of Moderna geprikt, en deze mag je volgens de WHO krijgen als je zwanger bent. Maak me er geen zorgen over.


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10456139 Quote

  Ik ben nu 30 weken zwanger en zit met smart te wachten op mijn uitnodiging om gevaccineerd te worden. Ik heb bij een collega gezien wat de gevolgen kunnen zijn van corona tijdens de zwangerschap (voor moeder en kind). En ik zou er alles aan doen om dat te voorkomen


  Essther
  Bijdrager
  #10456140 Quote

  Ik ben nu 25 weken zwanger en krijg morgen de vaccinatie. Er zijn onderzoeken en op basis daarvan heb ik besloten om mij wel te laten vaccineren.


  Mrslle
  Bijdrager
  #10456143 Quote

  Ik ben in januari gevaccineerd, in april gestopt met de pil en nu ong 5 weken zwanger. Ik ken je gevoel wel, ik was ook bang voor of het mocht lukken na vaccinatie. Maar het is toch gelukt! Wilde wel graag het vaccin hebben omdat ik in de zorg werk. 🙂


  Lissocat
  Bijdrager
  #10456144 Quote

  Ik ben nu 30 weken zwanger en zit met smart te wachten op mijn uitnodiging om gevaccineerd te worden. Ik heb bij een collega gezien wat de gevolgen kunnen zijn van corona tijdens de zwangerschap (voor moeder en kind). En ik zou er alles aan doen om dat te voorkomen

  Zijn je collega en de baby erg ziek geweest? 🙁

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  GebruikerMik
  Bijdrager
  #10456147 Quote

  Ik snap je gedachten.
  Ik kreeg op dinsdag de pfizer vaccinatie en woensdag ontdekte ik dat ik zwanger was. Ik krijg over 2 weken de 2e vaccinatie.

  Ik heb er rust van. Ik heb van tevoren uiteraard navraag gedaan en de richtlijnen zijn veranderd. Ze adviseren om gewoon de vaccinatie te nemen maar raden wel moderna of pfizer aan dus dat was voor mij voldoende doorslag.

  Doe vooral waar je je goed bij voelt


  Madili
  Bijdrager
  #10456159 Quote

  Hoi. 

  Ik ben nu 18 weken zwanger en kies ervoor om me niet met het coronavaccin te laten vaccineren.

  In overleg met mijn VK heb ik een risico afweging gemaakt. In mijn persoonlijk geval wegen de risico’s op bijwerkingen vh vaccin hoger op dan de risico’s op slecht verloop met een covidbesmetting. Uitzondering kunnen altijd natuurlijk.

  Wat de doorslag gaf om het niet te doen zijn de onbekende lange termijn effecten. We weten nu nog gewoon niet wat dit over een x aantal jaren doet.

  Hoe dan ook is het ieder zijn keuze, zolang je deze maar bewust maakt. Lees je in de voordelen en nadelen en maak een persoonlijke afweging.

  Succes met zwanger worden!


  KarenvV
  Bijdrager
  #10456209 Quote

  Ik ben 23 weken zwanger. Ik vind het ook een lastige afweging. Want aan de ene kant ben ik bang dat als ik Corona krijg, en ik zou behoren tot de groep met ernstige klachten dat ze om me te kunnen beademen de baby eruit moeten halen. Dus wil ik graag een vaccin.

  Maar het is inderdaad ook wel weer zo dat er nog niet goed duidelijk is wat een vaccinatie op langer termijn doet. Maar de afweging is dat je dus ook niet van te voren kan weten wat de risico’s zijn van een eventuele Corona besmetting.

  https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/keuzehulp-vaccineren/464 dit is een link met neutrale informatie.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct