Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wel Of Geen Elektrische Moederfiets

 • Auteur
  Berichten

 • Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10442981

  Ik ben aan het nadenken over een elektrische moederfiets, maar zou graag jullie ervaringen willen horen. Heb inmiddels 2 kindjes die dan meegaan op de fiets dus een moederfiets wordt het sowieso.
  Ik woon vlakbij de duinen (heuvels) en wil zodra m’n jongste ook op de fiets kan weer lekker fietsen.

  Maar nu sprak ik iemand die zei dat het geen meerwaarde heeft om de heuvels op te kunnen komen als je een elektrische fiets hebt. Want doordat je dan al niet zo snel meer gaat, geeft hij geen ondersteuning meer.

  Weten jullie of dit waar is? Want als het waar is hoef ik ook geen elektrische fiets aan te schaffen namelijk en ga ik voor een gewone moederfiets.


  WLN
  Bijdrager
  #10442999 Quote

  Dat is echt niet waar. Ik heb onlangs een elektrische fiets aangeschaft (Gazelle NL puur) waar ik met twee kindjes op zit. Wij wonen in een heuvelachtig gebied, vlakbij de Veluwe, en de ondersteuning is echt heel prettig. Het helpt zeker wel als ik heuvel op fiets! Ik was laatst eerder dan mijn man bovenop de ‘berg’, terwijl hij semi-professioneel wielrent. En bij een ander fietstochtje was de accu leeg (lange tocht gemaakt), nou poeh dat heb ik geweten met twee kinderen erop! Ik ben super blij met mijn fiets!


  CFK
  Bijdrager
  #10443002 Quote

  Daar klopt inderdaad helemaal niks van. Juist als je heuvels op moet is die ondersteuning zo prettig. Ik heb een elektrische fiets van cortina (de e-common family) en ben er super blij mee.


  Marmara
  Bijdrager
  #10443005 Quote

  Mijn elektrische fiets, een Stella ebike ondersteund inderdaad niet bij heuvels. Zoals hier boven staat dat dit wel zou moeten, moet je echt even goed per merk kijken! Er zijn dus degelijk wel fietsen zonder ondersteuning bij een heuvel.

  Succes !


  ibbeltje
  Bijdrager
  #10443006 Quote

  Ook hier een elektrische mamafiets (de cortina e-common family). En zeker helpt de ondersteuning je de heuvels op komen! Ik zou niet meer zonder kunnen en raad het je aan.


  Eva Christina
  Bijdrager
  #10443011 Quote

  Ik heb een Sparta en die ondersteunt ook gewoon heuvelopwaarts! Als ik heuvelafwaarts op 28 km/h kom, dan stopt ie wel met ondersteunen. Heeft met de regels te maken (harder dan 28km/h zou je een geel nummerplaatje moeten hebben en een helm dragen). Maar zodra ik dan weer onder 28km/h kom, ondersteunt ie weer gewoon.

  Nog een tip: als je een elektrische fiets koopt, koop er een met een middenmotor!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10443351 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Dan ga ik toch voor een elektrische fiets kijken.


  CFK
  Bijdrager
  #10443643 Quote

  Die middenmotor is een hele goede tip inderdaad. Scheelt zoveel in gewicht bij je voorvork, vooral met zo’n kleine voorop

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct