Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wel Of Geen Kraamvisite

 • Auteur
  Berichten

 • NicolientjeP
  Bijdrager
  #10433045

  Hoi!

  Nu het eind van mijn zwangerschap langzaam aan in zicht komt zijn we steeds meer aan het nadenken over hoe de kraamperiode eruit zal komen te zien. Wel of geen kraamvisite? Raamvisite? En als we wel kraamvisite ontvangen, hoeveel mensen? Hoe gaan we om met alle coronamaatregelen? Etc.

  Heel benieuwd hoe anderen dat aan gaan pakken!


  Blijemama
  Bijdrager
  #10433088 Quote

  Waarschijnlijk geeft de kraamzorg al aan wat zij prettig vindt. Bij mij mocht overdag alleen mijn moeder komen en in de avond nodigden we zelf 1/2 mensen uit.


  StephW
  Bijdrager
  #10433094 Quote

  Hier is gezegd geen bezoek als de kraamzorg er is (mag ook niet met de regels nu). En liever niet op de dagen dat ze is geweest, wat trouwens ook nog de regel is.. ik denk dat oma’s even komen in de eerste week, en de rest pas langzaam erna. Vind t wel best, tis al zo veel. De rest komt maar in de periode nadien. Raambezoek vind ik een beetje gek, dus doe ik niet. Hopelijk laat het weer toe dat we veel buiten zijn, en ik zal de baby vooral zelf vasthouden, ook voor de rust van de kleine goed denk ik. Maar doe vooral wat goed voelt voor jou (en de kraamhulp, die heeft immers geen keus en is afhankelijk van jouw keuzes in de kraamweek).


  Elln
  Bijdrager
  #10433122 Quote

  Hier mocht geen visite komen als de kraamzorg er was. Althans dat was niet wenselijk.

  En eerlijk. Ik vond het heerlijk. Gewoon rust en genieten aan je nieuwe situatie.
  Na die die week hebben we nog steeds rustig aan gedaan met visite.

  Maar doe vooral waar jij je goed bij voelt ..


  Henver
  Bijdrager
  #10433131 Quote

  Bij ons was de regel geen bezoek in de kraamweek vanuit het kraambureau. Wij hadden een jonge meid als kraamhulp en zij zei als je bezoek wilt heb ik liever dat je dat zegt dan dat je het stiekem doet, maar wel buiten mijn werkuren. Dus wij hebben de opa’s en oma’s wel een keer ’s avonds gehad en dat ook gewoon gezegd tegen haar. Maakte zij geen probleem van, dus verschilt ook per persoon. Na de kraamweek is het bezoek flink uitgesmeerd, sommige familieleden zijn nog niet geweest (dochter is 11 weken)


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10433162 Quote

  Wij hebben ook geen bezoek gehad de eerste week. Denk er ook aan dat je vatbaarder bent zo net na een bevalling. de weken erna steeds kort bezoek gehad.

  Lees ook: De kraamweek: wat kun je verwachten?

  Flowerevi
  Bijdrager
  #10433215 Quote

  Hier mocht er op de tijden dat de kraamzorg er was niemand komen. Dat vond ik niet erg lekker rustig. Ouders kwamen in de avond een uurtje en de rest van het bezoek ook een uurtje savonds en dan 2 per avond.


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10433284 Quote

  Wij hebben nog steeds niet echt kraambezoek gehad. En ze is al 6 maand!

  In de kraamweek zijn onze ouders even langsgekomen toen de kraamhulp weg was. En andere mensen hebben even voor het raam gestaan. Onze ooms en tantes hebben haar nog niet eens gezien. We hebben een foto gestuurd en daar moesten ze het mee doen. Ik vond het risico voor mij en de kinderen veel te groot om ziek te worden.

  Ondertussen ben ik 19 weken zwanger van de derde, maar als de regels niet veranderen en de besmettingen niet minder worden dan zie ik het nog steeds niet zitten om kraambezoek te ontvangen.
  Ik vond het heerlijk rustig zonder al die verplichte afspraken van mensen die je anders toch amper spreekt. Nooit weer al dat bezoek zoals bij de eerste.


  Melici
  Bijdrager
  #10433532 Quote

  Hier besloten om de belangrijkste personen wel langs te laten komen, maar verder niet.
  Mijn moeder is er in de rol van kraamzorg, dus die zal er gelijk dag 1 zijn. Mijn vader komt dan ook 1 dagje kort even langs. Mijn oma en opa komen ook in de eerste week gelijk ergens langs. Zijn beide gevaccineerd en mogen van mij daarom ook vasthouden. Vind het toch ook bijzonder om van dat moment foto’s te hebben. Verder is het eigenlijk alleen mijn broertje en zijn vriendin. Die zijn btw beide ook gevaccineerd ivm hun werk. Dus dat maakt het voor mijn gevoel toch een stuk veiliger.

  Tantes, ooms, vrienden, kennissen etc. hou ik op afstand. Daar heb ik de eerste periode niet zo een behoefte aan. Daarbij wordt het als de maatregelen versoepelen, of op het eerstvolgende verjaardagsfeestje wat weer mag.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct