Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wel Of Geen Lakenje Over Slaapzak

 • Auteur
  Berichten

 • Animreh
  Bijdrager
  #10572595

  Onze knul is alweer 7 maanden en best een bezige bij.

  Met slapen doe ik hem in de slaapzak en een stak lakentje van fedde en kees (met een rits) omdat ik dan denk dat hij dan langer gaat slapen, maar laatste tijd rolt hij steeds op zijn buik onder dat lakentje. Kan dat kwaad?? Soms voordat hij in slaap valt ligt hij ook boven het lakentje, maar als hij dan slaapt, leg ik hem alsnog eronder. In de hoop dat hij goed slaapt.

  (Hij komt nog steeds 2x s’nachts)

  Wat denken jullie, lakentje weg doen? Of wel laten zitten….


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10572599 Quote

  Ik zou hem weglaten… Gewoon om te voorkomen dat het onder het dekentje komt met zijn gezicht ☺️ plus ik denk dat een slaapzakje warm genoeg zal zijn ☺️ onze dochter sliep met twee maanden ofzo al alleen in een slaapzakje zonder dekens ☺️


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10572603 Quote

  Ik zou zonder lakentje proberen


  Astrid FaLu
  Bijdrager
  #10572607 Quote

  Zonder lakentje inderdaad. Misschien laatste fles (als je borstvoeding geeft misschien overwegen de laatste voeding een fles te laten zijn) met Johannes broodpitmeel doen? Heeft hij een voller gevoel. En wat bij ons werkte was de 3 minuten regel. 3 minuten wachten voor je naar hem toe gaat ‘s nachts. Soms vallen ze binnen die 3 minuten zelf weer in slaap terwijl wij ze er misschien al uit gehaald zouden hebben. Succes!


  Taps
  Bijdrager
  #10572609 Quote

  Onze zoon is ook 7 mnd en een aantal weken terug gestopt met het Nunki lakentje. De reden hiervoor was dat hij tijdens de vakantie slaapt in een Deryan tentje en daar kan het lakentje niet in. Tot onze verbazing gaat het best goed. Soms moeten we hem even terugleggen omdat hij dan helemaal gedraait is. Net als hierboven gaan wij niet meteen naar hem toe. Wij wachten eerst 5 minuten.


  Essil
  Bijdrager
  #10572617 Quote

  Ik deed er eerst ook een lakentje bij, omdat mijn gevoel zij dat dat moest. Maar mijn dochter had daar echt helemaal niks mee. Slaapzakje is echt afdoende.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct