Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wel Of Niet Centering Pregnancy

 • Auteur
  Berichten
 • #10534840

  Hoi dames,

  Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik geen CP gedaan. Nu bij de tweede zwangerschap overweeg ik het wel. Het lijkt me namelijk leuk om meer contact te hebben met andere moeders. 
  Ben benieuwd naar jullie ervaringen, wat zijn voor- en nadelen van CP ten opzichte van een individueel traject? Hoe is het om CP te doen tijdens een tweede zwangerschap? 


  JoanB
  Bijdrager
  #10534858 Quote

  Hoi! ik heb CP gedaan tijdens mijn eerste zwangerschap. Ik vond het toen heerlijk om met al mijn vragen bij die sessies terecht te kunnen, en te merken dat de andere vrouwen vaak dezelfde vragen of onzekerheden hadden. 🙂 De appgroep met die vrouwen is 3 jaar later nog steeds actief en met 1 van de vrouwen spreek ik nog af, onze dochters kunnen het ook goed vinden. Een enorme meerwaarde voor mij dus.

  Nu kan ik me wel voorstellen dat het qua inhoud anders is bij een tweede zwangerschap. Je weet toch wat beter ‘waar je aan begint’ en ik weet dus niet of alle sessies nuttig voor je zullen zijn. Dat is in elk geval de reden dat ik er nu tijdens de tweede zwangerschap niet voor kies. Qua contacten zou ik het je zeker aanraden! Dat is echt super fijn.

  Liefs en een fijne zwangerschap!


  Rak sha
  Bijdrager
  #10534871 Quote

  Ik vond het ook heel fijn! We 1e zwangerschap. Bij de 2e zou ik het persoonlijk niet doen 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10534873 Quote

  Ik vond het heel fijn, heb het gedaan bij de eerste. Vond het trouwens ook heel fijn dat er al wat ervaren moeders tussen zaten, met 1 of 2 kindjes die ook nog meededen, toch heel leuk om ook van hun ervaringen te leren. Nu bij de 2e zou ik het zo weer gedaan hebben (vooral om het contact met andere aanstaande moeders) als het hier ook beschikbaar was, maar dat is het helaas niet (ik ben verhuisd sindsdien en ga dus naar een andere praktijk nu). Bij ons is de appgroep helaas wel een beetje doodgebloed, maar dat wijt ik ook wel aan corona. We zijn namelijk (op een vroeggeboorte na) allemaal bevallen tussen eind januari en half maart 2020, en de bijeenkomsten die voor na de bevalling gepland stonden konden toen wegens corona allemaal niet doorgaan en trok iedereen zich weer wat meer terug in zn eigen bubbel.

  Wat wel een nadeel kan zijn: bij ons werden de partners iets minder bij betrokken bij de sessies, die mochten in het begin eventjes voor de controles aanwezig zijn, maar de inhoud van de sessies was eigenlijk alleen voor de zwangeren. Er waren geloof ik wel twee sessies die wel specifiek voor de partner erbij waren, en een los voor de aanstaande vaders/medemoeders. Dat is toch wel wat minder contact voor je partner dan bij een individueel traject, maargoed, als je partner toch niet elke controle meegaat maakt dat misschien niet veel verschil.


  Lm
  Bijdrager
  #10534877 Quote

  Ik vind het heel fijn! Hele leuke meiden en leert ook weer dingen van elkaar

  #10535046 Quote

  Bedankt voor jullie reacties!!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10535821 Quote

  Ik zeg doen. Ik heb de afgelopen periode cp gedaan. Het was heel leerzaam en gezellig om andere te leren kennen en ervaringen te delen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct